Tolatóradar hangjelzés tuning

A MondeoWiki wikiből

A cikkben leírtak alapján kb. 30 perces munkával, fizikai beavatkozás nélkül (fúrás, faragás, csavarozás, stb…) a megfelelő helyen rögzíteni tudjuk a hátsó tolatóradar hangszóróját. Ennek köszönhetően a kellő hangerejű visszajelzésünk lesz a tolatóradar működéséről.

az MKIV hátsó tolatóradarjának halk a hangjelzése. Megítélésem szerint azért, mert a hangszórót a jobb hátsó ülés melletti műanyag elem mögé helyezték el.
a gumicsíkot és a műanyag elemet eltávolítva láthatjuk a rögzített hangszórót. Az elhelyezésében az a rossz, hogy az előtte lévő műanyag elem közvetlen módon lefolytja a hangerőt.
a hangszóró
a hangszórón lévő vezeték éppen elég hosszú ahhoz, hogy a csomagtartóig elérjen.
20-30 perces teszt után arra a következtetésre jutottunk, hogy legalkalmasabb hely a hátsó ülést rögzítő fémkonzol lesz. 5 ajtós kivitel esetében a hátsó ülés és a kalaptartó között éppen annyi hely van, hogy a felfelé sugárzó hangszóró hangereje akadálytalanul érvényesülhessen.
fúrás faragás nélkül 2 db kábelbilincs felhasználásával rögzítettük a hangszórót, mely ebben a pozícióban elhelyezve a megfelelő hangerőt produkálja

A szereléshez jó munkát kíván: zsoel.

Ui: nagy valószínűséggel többen reklamálhattak a gyenge hangjelzés miatt, mert egy későbbi modellnél a ford változtatott a hangszóró elhelyezésén. Megvizsgálva egy 2008-as MKIV-et, azt látjuk, hogy a hangszórót a „C” oszlopba tették, így a hangerővel már nincs probléma.


2010. 01.31.Kategóra:Minden