Ford Mondeo Club Hungary
2024.11.22 péntek, 16:53:29
Üdvözlünk,
Vendég
. Kérlek
jelentkezz be
vagy
regisztrálj
.
1 óra
1 nap
1 hét
1 hónap
Mindig
Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek
: Keress minket a Facebook-on is! =>
www.facebook.com/fordmondeoclub
Főoldal
Forum
Wiki
Súgó
Keresés
Bejelentkezés
Regisztráció
Ford Mondeo Club Hungary
>
Szakmai fórum
>
Generáció független
>
Autó Hi-Fi
Oldalak:
1
...
201
202
203
204
205
206
207
[
208
]
209
210
211
212
213
214
215
...
366
Le
« előző
következő »
Nyomtatás
Szerző
Téma: Autó Hi-Fi (Megtekintve 5202881 alkalommal)
0 Felhasználó és 41 vendég van a témában
Alpha Dog
Vendég
Válasz: Autó Hi-Fi
«
Új hozzászólás #10350 Dátum:
2011.03.23 szerda, 20:38:50 »
Az autóhifikről találtam egy kis "dolgozatot"-szerintem egészen érthető módon le van írva, hogy mit miért...
http://www.scribd.com/doc/7623982/Audio-Rendszerek
Naplózva
TZS
Törzstag
Nem elérhető
«
Új hozzászólás #10351 Dátum:
2011.04.08 péntek, 21:51:07 »
Ilyenre gyűjtök:
http://www.youtube.com/watch?v=K3FqG7yXEUs&feature=player_embedded#at=268
Naplózva
2016 MK-II facelift Kuga 2.0 TDCI AWD (Mondeo szívvel)
ex: 2011 MK-IV 2.0 TDCi
ex: 2003 MK-III facelift 2.0 TDCI
ex: 1993 MK-I 2.0 ZETEC
"Összejönni - jó kezdés. Együtt maradni - haladás. Együtt is dolgozni - siker." Henry Ford
Kuk3sz
Vendég
«
Új hozzászólás #10352 Dátum:
2011.04.09 szombat, 01:02:09 »
Idézetet írta: kokaikoko - 2011.03.23 szerda, 18:51:57
Dominak igaza van: fapados fejegység-fapados hang. De én akkor is azt mondom lenni kell különbségnek, csak nyilván más beállítások kellenek az Alpine-nak mint agyári szóróknak. Idő kérdése és meg fogod hallani. Amúgy meg a Pioneer tényleg nem gyárt olyan qrva jó fejeket, Alpine, Blaupunkt, Clarion bizony tud jobb lenni (JVC, Kenwood-ból csak hifim volt, elég is volt belőlük annyi).
Egy kicsit hagy kötekedjek.
Az ugye alap dolog, hogy a gyári hangszórónak teljesen más a felépítése mint egy utólagosnak. Anno Sierrámban egész hallgatható volt elöl a gyári hangszóró, de szétment a membránja és valami olcsó koax Alpine-t vettem, merthogy mindenki mondta, h ú az Alpine az japán meg ilyen jó olyan jó, még az olcsók is meglepően jól szólnak... hát no comment, pont arra volt jó, h nem recseg az eleje, meg kaptam egy kis magast, másra nem. Hogy a Mondeoban hogy szól a gyári zene azt sajna nemtom, mert mikor megvettem a kocsit itt már alapból az összes hangszóró membránja szét volt menve és csak recsegett, de azt tudom, hogy pl. Off Vectrában nagyon szépen szól a gyári zene, nem azt mondom, h nincs jobb, de eléggé élvezhető.
Nekem is elöl Alpine szettem van, SPE-17CS, szól-szól dehát csodákat nem kell várni ilyen 10-20ezres hangszóróktól, max magas terén, mert a gyári általában egyutas.
Hangszórókból ha minőséget akar valaki, akkor ilyen Kenwood, Alpine, Clarion, Pioneer... szerintem inkább a felső kategóriából érdemes választani, vagy inkább olyan márkából, ami átlag ember számára nem ennyire ismert pl. U-Dimension, Hollywood... ezek kenterbe verik kategóriájában az összes "ismert" hangszórót.
Fejegységből nekem Kenwood volt anno a kocsiba, annyira nem volt nagy szám azt aláírom, de szerintem a Blautól sem kell csodákat várni, bár minden fejegység a magas árkategóriában biztos nem teljesít rosszul, viszont a Pio-t meg kell védenem (most már nekem is az van), szerintem fejegység terén az adott árkategóriákon belül az egyik legjobb fej.
A Kenwoodomat kb 5 éve vettem 50 rugóért, a teli előlapon meg a szebb dizájnon kívül semmivel nem tudott többet egy olcsóbb készüléknél. Ezzel szemben egy anno beli ugyanolyan árú Pio mind hangzásban, mind tudásban szana szét verte.
Nem véletlen, hogy a Piokban évek óta, még általában az olcsóbb fejekben is van felül- meg aluláteresztő szűrő, ami más modelleknél általában a mai napig csak a drágább kategba tettek bele. Lehet elfogultság, de nálam a Pion kívül más fejegység nem is jöhet szóba. Nekem nagyon bevált.
Amúgy az Alpine szett is sokat javult a Pioval, dehát mindenki olyat fejet választ magának ami szimpatikus, vagy ha van rá lehetősége pl egy media marktban bepróbálni különböző fejeket és meghallgatni melyik tetszik neki.
Ettől függetlenül, sokat számít, h általában milyen zenét hallgat az illető, mert attól is függhet egy fejegység márkája.
Remélem nem tűnt okoskodásnak, nem annak szántam, csak leírtam a véleményem/tapasztalataimat.
Naplózva
kokaikoko
Megszállott
Nem elérhető
SouthparKarcsi
«
Új hozzászólás #10353 Dátum:
2011.04.09 szombat, 07:46:13 »
Idézetet írta: Kuk3sz - 2011.04.09 szombat, 01:02:09
Egy kicsit hagy kötekedjek.
Nekem is elöl Alpine szettem van...
Hangszórókból ha minőséget akar valaki, akkor ilyen Kenwood, Alpine, Clarion, Pioneer... szerintem inkább a felső kategóriából érdemes választani, vagy inkább olyan márkából, ami átlag ember számára nem ennyire ismert pl. U-Dimension, Hollywood... ezek kenterbe verik kategóriájában az összes "ismert" hangszórót.
Nem véletlen, hogy a Piokban évek óta, még általában az olcsóbb fejekben is van felül- meg aluláteresztő szűrő, ami más modelleknél általában a mai napig csak a drágább kategba tettek bele. Lehet elfogultság, de nálam a Pion kívül más fejegység nem is jöhet szóba. Nekem nagyon bevált.
Amúgy az Alpine szett is sokat javult a Pioval, dehát mindenki olyat fejet választ magának ami szimpatikus, vagy ha van rá lehetősége pl egy media marktban bepróbálni különböző fejeket és meghallgatni melyik tetszik neki.
Ettől függetlenül, sokat számít, h általában milyen zenét hallgat az illető, mert attól is függhet egy fejegység márkája.
Remélem nem tűnt okoskodásnak, nem annak szántam, csak leírtam a véleményem/tapasztalataimat.
Nem okoskodás egyáltalán, hisz a hifi általában szubjektív dolog. Ezért vallom hogy mindenki azt próbálja megtalálni ami az ízléséhez a legközelebb áll.
1. Hangszórók: az átlag user nem ad vagyont érte (sajnos), megemlíthetünk felső kategóriát de semmi értelme egy 50-100 ropis szettet a gyári fejre vagy vmi alap erősítőre kötni.
2. Fejek: nyilván ez is ízlés és pénztárca dolga, de az általam felsoroltak közül minden típust hallgattam már az idők folyamán saját autóimban és annak ellenére hogy most is Pio-t hallgatok (P88RSII) nem is az alsó kategóriából, az alsó-középkategóriában inkább az általam leírtak közül választanék (sőt a felsőben is). A pio-knak nekem nagyon loudnesses és lágy a hangja. Amint lesz egy kis időm visszateszem az Alpine-t (9812RB), mert a mostani rendszeremben még nem hallottam szólni.
Az általad említett szűrőket sztem a userek kb. pár %-a használja. Ha belegondolsz nagy részük csak a gyári hangnál akar vmivel jobbat, és nem hiszem hogy elkezd vágási frekiket beállítani a szettre/mélyládára, és akkor még az aktív hajtásról nem is beszéltünk. Amúgy meg sztem egy csúcskategóriás fej nemcsak az ára hanem a hangja és a szolgáltatásai miatt az ami.
3. Bocs de szvsz a media-ban nem lehet zenét hallgatni az alapzaj miatt. Oda legfeljebb azért kell menni hogy az ember megnézze mi van a demofalban és megtapogassa a kiválasztottat, hogy aztán egy szaküzletben olcsóbban megvegye
Naplózva
2005 2.2 TDC
i
Turnier Ghia - ezüst, no zene egyelőre...ebben már nem is lesz. TA-Technix -30mm
R.I.P. 2005 2.0 TDC
i
Turnier Ghia -
Piros
és baró
DomeSL
Törzstag
Nem elérhető
«
Új hozzászólás #10354 Dátum:
2011.04.09 szombat, 09:01:08 »
De szívesen ott lennék egyszer amikor ugyan azt a számot meghallgatod az egyik aztán a másik fejjel.
Egyáltalán nem értek a hifikhez. Csak a fülemet próbálnám ki.
Idézetet írta: kokaikoko - 2011.04.09 szombat, 07:46:13
Nem okoskodás egyáltalán, hisz a hifi általában szubjektív dolog. Ezért vallom hogy mindenki azt próbálja megtalálni ami az ízléséhez a legközelebb áll.
1. Hangszórók: az átlag user nem ad vagyont érte (sajnos), megemlíthetünk felső kategóriát de semmi értelme egy 50-100 ropis szettet a gyári fejre vagy vmi alap erősítőre kötni.
2. Fejek: nyilván ez is ízlés és pénztárca dolga, de az általam felsoroltak közül minden típust hallgattam már az idők folyamán saját autóimban és annak ellenére hogy most is Pio-t hallgatok (P88RSII) nem is az alsó kategóriából, az alsó-középkategóriában inkább az általam leírtak közül választanék (sőt a felsőben is). A pio-knak nekem nagyon loudnesses és lágy a hangja. Amint lesz egy kis időm visszateszem az Alpine-t (9812RB), mert a mostani rendszeremben még nem hallottam szólni.
Az általad említett szűrőket sztem a userek kb. pár %-a használja. Ha belegondolsz nagy részük csak a gyári hangnál akar vmivel jobbat, és nem hiszem hogy elkezd vágási frekiket beállítani a szettre/mélyládára, és akkor még az aktív hajtásról nem is beszéltünk. Amúgy meg sztem egy csúcskategóriás fej nemcsak az ára hanem a hangja és a szolgáltatásai miatt az ami.
3. Bocs de szvsz a media-ban nem lehet zenét hallgatni az alapzaj miatt. Oda legfeljebb azért kell menni hogy az ember megnézze mi van a demofalban és megtapogassa a kiválasztottat, hogy aztán egy szaküzletben olcsóbban megvegye
Naplózva
2004 Mk3 2.0 TDCI kombi
Kuk3sz
Vendég
«
Új hozzászólás #10355 Dátum:
2011.04.09 szombat, 11:09:04 »
Idézetet írta: kokaikoko - 2011.04.09 szombat, 07:46:13
Ennyi.
Én erre csak azt szoktam mondani, h az emberek nagy %-a megelégszik a zene hallgatásával és nagyon kevesen vannak akik viszont hallani is szeretik a zenét, csak sajnos az már nem az a kategória amit átlag ember megengedhet magának.
Naplózva
kokaikoko
Megszállott
Nem elérhető
SouthparKarcsi
«
Új hozzászólás #10356 Dátum:
2011.04.09 szombat, 14:49:48 »
Idézetet írta: DomeSL - 2011.04.09 szombat, 09:01:08
De szívesen ott lennék egyszer amikor ugyan azt a számot meghallgatod az egyik aztán a másik fejjel.
Egyáltalán nem értek a hifikhez. Csak a fülemet próbálnám ki.
Nincs különösebb akadálya. Kiszedőm van a fejekhez, mindegyiknek 3 pár rca kimenete van és ISO csatis. Tehát kipróbálhatjuk az autómban a Pioneer-t, az Alpine-t, meg a Clarion-t is egymás után
Naplózva
2005 2.2 TDC
i
Turnier Ghia - ezüst, no zene egyelőre...ebben már nem is lesz. TA-Technix -30mm
R.I.P. 2005 2.0 TDC
i
Turnier Ghia -
Piros
és baró
kokaikoko
Megszállott
Nem elérhető
SouthparKarcsi
«
Új hozzászólás #10357 Dátum:
2011.04.09 szombat, 15:14:35 »
Idézetet írta: Kuk3sz - 2011.04.09 szombat, 11:09:04
Ennyi.
Én erre csak azt szoktam mondani, h az emberek nagy %-a megelégszik a zene hallgatásával és nagyon kevesen vannak akik viszont hallani is szeretik a zenét, csak sajnos az már nem az a kategória amit átlag ember megengedhet magának.
Igen kétségtelen innen fúj a szél. Van egy szint -ami sokszor sajnos elég alacsony- hiszen csak szóljon vmi az autóban a jelszó, de közben a benn ülők csak tudat alatt veszik észre hogy zavarja/fárasztja őket a hangszórókból áradó zaj. És van az a szint amikor a zene örömet szerez, szórakoztat és ki is kapcsol vezetés közben. Ilyenkor sokkal gyorsabban telik az idő és az utazás is valahogy szórakoztatóbb és nem annyira fárasztó. Ezt a szintet sztem jól összeválogatott komponensekből aránylag kis pénzből is el lehet érni, de ehhez meg kell találni mindenkinek a saját ízléséhez illő technikát. Itt jönnek a problémák hiszen mi általában márkanév, típusszám, pénztárca alapján vásárolunk (tisztelet a kivételnek) meg a többiek tanácsaira hallgatva, mert igazából nincs lehetőség korrekt körülmények között kipróbálni a komponenseket. Ahhoz viszont hogy kialakult technikai ízlése lehessen vkinek marha sokat kell próbálkozni és bizony a zsákutcák vagy sikertelen választások sokszor sok pénzbe kerülnek. Szerencsésnek mondhatja magát aki meg van elégedve a technikával az autójában.
Naplózva
2005 2.2 TDC
i
R.I.P. 2005 2.0 TDC
i
Turnier Ghia -
Piros
és baró
FrancoNero
Fórumfüggő
Nem elérhető
«
Új hozzászólás #10358 Dátum:
2011.04.10 vasárnap, 11:10:28 »
Rakott már valaki, magas hangszórókat mondiba??
Tegnap azthiszem új élményem volt
meghallgathattam milyen az amikor szépen szól a zene egy kocsiban!! Nagyon sokban közrejátszott ott, hogy 8 hangszóró volt, ebből ugye 4 magas! Én is gondolkozom valahova kellene, mert az enyém elég dübörgős az mellett
Hova tanácsos ezeket úgy elrakni hogy ne legyen olyan szembetűnő, de mégis élvezhető legyen a hangzása?
Naplózva
Mondeo Duratorq TDCi "X"Le 2007.01.03.
"KENWOOD"MACAUDIO"HERTZ"ALPINE"EGR-OFF"MoMo Corse"CHIP"FlipKey"ST Springs"DECAT"
"NO SMOKE NO FUN"
400,000+
Domi
Globál Moderátor
Fórumfüggő
Nem elérhető
Zsiráf
«
Új hozzászólás #10359 Dátum:
2011.04.10 vasárnap, 13:17:26 »
Az első napok hurrá optimizmusa után kezdett az az érzésem lenni, hogy valami mégsem teljesen gömbölyű a rendszeremmel. Erre csak rátett egy lapáttal, hogy a múltkori (márciusi) minitalin többen is meghallgatták, és hiányolták belőle a magasakat. Nekem már az elejétől furcsa volt, hogy míg a gyári rendszernél a magas és a mély is 0 állásban volt, addig most a mély -1 a magas meg kiakadásig feltolva +7 állásban ment. És még így sem volt az igazi. Tekergettem kicsit az erősítőt, vágtam alul, felül, szórakoztam mindennel, de csak nem adta az igazi hangzást. A gyárinál még mindig jobb volt, de nem volt 100%.
És akkor pénteken egy piros lámpánál állva egyszercsak rátaláltam, hogy vannak a navis fejegyságben különböző DSP módok. Driver, Pass, Rock, Class, Pop meg még valami, mert 6 van belőle. Ezek közül nekem Class-on volt. Az adott állásnál (mély -1 magas +7) végignyomkodtam mindegyiket, és végül a Rock-nál álltam meg. Kellőnél valamivel több mély, és k*rvasok magas
A mélyet lehúztam -3 állásba, a magasat meg visszavettem +4 ig. Na, most már állllllat!!
Utólag már látom, hogy a Class valami rettentően kiemeli a közelepeket, a mélyeket kb. helyén hagyja, és nagyon folytja a magasakat. Kicsit olyan visszhangos hatású volt. Most, hogy erre a feature-re is rájöttem, persze végig fogom próbálgatni a többi DSP-t is, és mindegyiket addig finomhangolom, míg az adott állásban a legjobb lesz. És akkor a 6 "legjobb állás" közül kell kiválasztani az 1 tényleg legjobbat. De egyelőre ez a Rock DSP a -3 +4 állásban nagyon adja!
Naplózva
Ex: MKIV, 2012.04. 2.2 TDCi aut. 200LE Titanium-S Turnier, Lunar Sky
Ex: MKIII, 2003.09. 2.0 TDCi 130LE Ghia-Executive Turnier, Panther Black
FrancoNero
Fórumfüggő
Nem elérhető
«
Új hozzászólás #10360 Dátum:
2011.04.10 vasárnap, 13:25:09 »
Idézetet írta: Domi - 2011.04.10 vasárnap, 13:17:26
Az első napok hurrá optimizmusa után kezdett az az érzésem lenni, hogy valami mégsem teljesen gömbölyű a rendszeremmel. Erre csak rátett egy lapáttal, hogy a múltkori (márciusi) minitalin többen is meghallgatták, és hiányolták belőle a magasakat. Nekem már az elejétől furcsa volt, hogy míg a gyári rendszernél a magas és a mély is 0 állásban volt, addig most a mély -1 a magas meg kiakadásig feltolva +7 állásban ment. És még így sem volt az igazi. Tekergettem kicsit az erősítőt, vágtam alul, felül, szórakoztam mindennel, de csak nem adta az igazi hangzást. A gyárinál még mindig jobb volt, de nem volt 100%.
És akkor pénteken egy piros lámpánál állva egyszercsak rátaláltam, hogy vannak a navis fejegyságben különböző DSP módok. Driver, Pass, Rock, Class, Pop meg még valami, mert 6 van belőle. Ezek közül nekem Class-on volt. Az adott állásnál (mély -1 magas +7) végignyomkodtam mindegyiket, és végül a Rock-nál álltam meg. Kellőnél valamivel több mély, és k*rvasok magas
A mélyet lehúztam -3 állásba, a magasat meg visszavettem +4 ig. Na, most már állllllat!!
Utólag már látom, hogy a Class valami rettentően kiemeli a közelepeket, a mélyeket kb. helyén hagyja, és nagyon folytja a magasakat. Kicsit olyan visszhangos hatású volt. Most, hogy erre a feature-re is rájöttem, persze végig fogom próbálgatni a többi DSP-t is, és mindegyiket addig finomhangolom, míg az adott állásban a legjobb lesz. És akkor a 6 "legjobb állás" közül kell kiválasztani az 1 tényleg legjobbat. De egyelőre ez a Rock DSP a -3 +4 állásban nagyon adja!
Sony fejen is vannak ezek a DSP-k és in is ROCK-ban használom, csak a mély és a magas is +7-en van! Mostmár igaz, az első macAudiokkal, lett benne magas, de még mindig keveslem...tegnap egy off kocsiban annyira tetszett a magas és az egész zene is...
énis olyat akarok, vagy hasonlót...
ja meg a 170 lovas CRTDI
Naplózva
"KENWOOD"MACAUDIO"HERTZ"ALPINE"EGR-OFF"MoMo Corse"CHIP"FlipKey"ST Springs"DECAT"
"NO SMOKE NO FUN"
400,000+
balkobalko
Vendég
«
Új hozzászólás #10361 Dátum:
2011.04.10 vasárnap, 20:08:19 »
Üdv!
Szeretnék 1 9000VNR-t a mondimba,van benne egy becker traffic pro azt beszámoltatnám!!!!
Ha valaki tud egy ilyet kérem jelezze
Naplózva
kokaikoko
Megszállott
Nem elérhető
SouthparKarcsi
«
Új hozzászólás #10362 Dátum:
2011.04.10 vasárnap, 22:54:05 »
Idézetet írta: FrancoNero - 2011.04.10 vasárnap, 13:25:09
Sony fejen is vannak ezek a DSP-k és in is ROCK-ban használom, csak a mély és a magas is +7-en van! Mostmár igaz, az első macAudiokkal, lett benne magas, de még mindig keveslem...tegnap egy off kocsiban annyira tetszett a magas és az egész zene is...
énis olyat akarok, vagy hasonlót...
ja meg a 170 lovas CRTDI
Nekem a magassugárzó az "A" oszlopon van, de láttam már fórumtárstól olyan képet amin az ablakra irányuló fúvóka helyére lett berakva. Biztos hogy sokat ér, de szerintem a Sony számára gyakorlatilag ismeretlen a magas hang fogalma, ezért nem valószínű hogy több lesz belőle a plusz magassugárzó miatt. Én legelőször a gyári ghia hangszórók helyére 3 utas koax Blaupunktokat tettem be (5x7") de semmit nem javult a magashang átvitel. Ezután hajítottam ki a sunyiba a Sonyt. Az Alpine fej csodát művelt már a gyári hangszóróval is (erősítők nélkül). Amikor sikerült megvenni az Infinity-ket akkor kezdett igazán szólni zene az autóban. DE ismétlem a magas hiány elsődleges oka a Sony...
Naplózva
2005 2.2 TDC
i
R.I.P. 2005 2.0 TDC
i
Turnier Ghia -
Piros
és baró
FrancoNero
Fórumfüggő
Nem elérhető
«
Új hozzászólás #10363 Dátum:
2011.04.10 vasárnap, 22:58:04 »
Idézetet írta: kokaikoko - 2011.04.10 vasárnap, 22:54:05
Nekem a magassugárzó az "A" oszlopon van, de láttam már fórumtárstól olyan képet amin az ablakra irányuló fúvóka helyére lett berakva. Biztos hogy sokat ér, de szerintem a Sony számára gyakorlatilag ismeretlen a magas hang fogalma, ezért nem valószínű hogy több lesz belőle a plusz magassugárzó miatt. Én legelőször a gyári ghia hangszórók helyére 3 utas koax Blaupunktokat tettem be (5x7") de semmit nem javult a magashang átvitel. Ezután hajítottam ki a sunyiba a Sonyt. Az Alpine fej csodát művelt már a gyári hangszóróval is (erősítők nélkül). Amikor sikerült megvenni az Infinity-ket akkor kezdett igazán szólni zene az autóban. DE ismétlem a magas hiány elsődleges oka a Sony...
Eddig sem kételkedtem abban amit mondasz, de mostmár tapasztaltam is
Sonyban tényleg nincs magas hang...kétutas hangszóró javított rajta sokat!! De nem eleget...csak annyira fájna ha ebben a kocsiban utángyártott fejet kellene nézzek
jó hülye vagyok tudom...
Nagynavi is ilyen?? Hangzásban??
Akkor inkább beruházok arra, csak maradjon meg nekem gyári állapotában a középkonzol
Naplózva
"NO SMOKE NO FUN"
400,000+
balkobalko
Vendég
«
Új hozzászólás #10364 Dátum:
2011.04.11 hétfő, 05:58:16 »
Üdv!
Szeretnék 1 9000VNR-t a mondimba,van benne egy becker traffic pro azt beszámoltatnám!!!!
Naplózva
Domi
Globál Moderátor
Fórumfüggő
Nem elérhető
Zsiráf
«
Új hozzászólás #10365 Dátum:
2011.04.11 hétfő, 11:33:24 »
Idézetet írta: FrancoNero - 2011.04.10 vasárnap, 22:58:04
Sonyban tényleg nincs magas hang...kétutas hangszóró javított rajta sokat!! De nem eleget...csak annyira fájna ha ebben a kocsiban utángyártott fejet kellene nézzek
jó hülye vagyok tudom...
Akkor inkább beruházok arra, csak maradjon meg nekem gyári állapotában a középkonzol
Szerintem a nagynavi nem ennyire magashiányos. Pont feljebb írtam, hogy én a napokban találtam rá a jó beállításra. Előtte a =3 (max) magasakat is kevésnek találtam, most meg +4 is tökéletesen elég. És nekem nagynavim van.
Naplózva
Ex: MKIV, 2012.04. 2.2 TDCi aut. 200LE Titanium-S Turnier, Lunar Sky
Ex: MKIII, 2003.09. 2.0 TDCi 130LE Ghia-Executive Turnier, Panther Black
kokaikoko
Megszállott
Nem elérhető
SouthparKarcsi
«
Új hozzászólás #10366 Dátum:
2011.04.11 hétfő, 14:09:37 »
Idézetet írta: FrancoNero - 2011.04.10 vasárnap, 22:58:04
jó hülye vagyok tudom...
Nagynavit nem hallottam még szólni, pedig van a közelemben. De Domi aszonta hogy Madarason meghallgatjuk a cuccát
Engem egyáltalán nem zavar a beépítőkeret gyakorlatilag gyári színű pedig SAL-tól rendeltem, és a fej világítása sem zöld hanem jégfehér, de nem fogom miatta a műszerfalat átépíteni. Amúgy nem hülyeség a gyári fej de csak akkor igazán jó ha a dizájn mindenekelőtt fontos.
Naplózva
2005 2.2 TDC
i
R.I.P. 2005 2.0 TDC
i
Turnier Ghia -
Piros
és baró
Iqtamas
Kezdő
Nem elérhető
«
Új hozzászólás #10367 Dátum:
2011.04.19 kedd, 16:15:34 »
Sziasztok!
Nincs valakinek lábkiosztása sony 6006 facelift-es fejegyseghez?
Előre is köszönöm!
Naplózva
2005.05.27. MK3 Turiner 2.2 TDCI 155 le Ghia Executive
Iqtamas
Kezdő
Nem elérhető
«
Új hozzászólás #10368 Dátum:
2011.04.19 kedd, 16:54:48 »
Idézetet írta: Iqtamas - 2011.04.19 kedd, 16:15:34
Sziasztok!
Nincs valakinek lábkiosztása sony 6006 facelift-es fejegyseghez?
Előre is köszönöm!
Igazából a hangszórók és egy remot control kiosztása érdekelne erősítő beépítése miatt.
Naplózva
2005.05.27. MK3 Turiner 2.2 TDCI 155 le Ghia Executive
Ati75
Vendég
«
Új hozzászólás #10369 Dátum:
2011.05.01 vasárnap, 14:19:00 »
Segítséget kérnék 4000 traffik kikódolásával kapcsolatban.
A kijelzőn LOCK 13 felirat látható.
Serial No. M142559
Part No. 96FP-18K876-GC
A segítséget előre is köszönöm.
Naplózva
alf®
Globál Moderátor
Fórumfüggő
Nem elérhető
«
Új hozzászólás #10370 Dátum:
2011.05.01 vasárnap, 16:19:40 »
Idézetet írta: Ati75 - 2011.05.01 vasárnap, 14:19:00
Segítséget kérnék 4000 traffik kikódolásával kapcsolatban.
A kijelzőn LOCK 13 felirat látható.
Serial No. M142559
Part No. 96FP-18K876-GC
A segítséget előre is köszönöm.
Pü-megy!
Naplózva
TDCI Űrhajó
Titanium
S
max 18"
Gőzi
Vendég
«
Új hozzászólás #10371 Dátum:
2011.05.02 hétfő, 20:30:31 »
Üdv. mindenkinek!
A múltkor egy jóra való ember
segített rajtam, amikor megfejtette a Mondeom CD lejátszójának a biztonsági kódját a szériaszám alapján. Azóta lecseréltem egy újabbra, aminek ismét nem tudom a kódját.
A megfejtésért előre is köszönet
«
Utoljára szerkesztve: 2011.05.02 hétfő, 20:44:14 írta Gőzi
»
Naplózva
alf®
Globál Moderátor
Fórumfüggő
Nem elérhető
«
Új hozzászólás #10372 Dátum:
2011.05.02 hétfő, 20:32:45 »
Idézetet írta: Gőzi - 2011.05.02 hétfő, 20:30:31
Üdv. mindenkinek!
A múltkor egy jóra való ember
segített rajtam, amikor megfejtette a Mondeom CD lejátszójának a biztonsági kódját a szériaszám alapján. Azóta lecseréltem egy újabbra, aminek ismét nem tudom a kódját.
Íme, a kód aminek megfejtését előre is köszönöm:
Pü ment neked!
Naplózva
TDCI Űrhajó
Titanium
S
max 18"
balkobalko
Vendég
«
Új hozzászólás #10373 Dátum:
2011.05.03 kedd, 07:32:16 »
Sziasztok
Szerezhetnétek nekem egy 9000vnr-t!
üdv Balázs
Naplózva
Kuk3sz
Vendég
«
Új hozzászólás #10374 Dátum:
2011.05.06 péntek, 23:46:52 »
Sziasztok!
Pici help kéne bár nem gyári, de hi-fi ügyben.
Van 2db duplatekercses 2x2ohm-os hangszóróm:
Ugye ha pl bal oldalsó 2 meg a jobb oldalsó 2 csatit használom akkor 2 x 2 ohmon megy, ha a középső kettőt összekötöm és a 2 szélsőt használom akkor 1x4ohmba.
Van egy Mac Audio 4050-es erősítőm, ami 4x60w / 2x160w-t rms-t tud 4 ohmon, és 4x80w-t tud 2 ohmon.
Kérdésem: Hogy tudom kihozni 2 ohmon a 4x80w-t az erősítőből?
Ugye ha a 4 csatornából az 1. 2. meghidalom akkor 1 csatornán fog szólni monoba 2 ohmon, a 3. 4.-t is akkor az még 1 csatorna, rgo 2x2 ohmom már van, de hogy lesz ebből 4?
Na most régebben az erősítő hidalva a hangszórón csak az egyik tekercs bekötve egész jól szólt, de ugye így nem volt kihasználva a hangszóró teljes mértékben. Most az erősítő 2 csatornára van állítva, ugyanúgy meg van hidalva, de a hangszóró 4-ohmra van kötve és így elég ergya.
Remélem érthető, mer már kezdek álmos lenni. Ha valami nem úgy van ahogy írtam akkor sorry, nem értek ezekhez a kötözgetésekhez, mer már mindenhol mást hallok/ovasok.
Naplózva
badzoli
Haladó
Nem elérhető
a másik egy Honda CBR600RR '07...
«
Új hozzászólás #10375 Dátum:
2011.05.08 vasárnap, 22:54:33 »
Én is kérdeznék: mk3-ban az első ajtók hangszórórácsa levehető külön is, vagy csak az ajtókárpittal együtt?
Még nem mertem nagyon feszegetni a rácsot...
Naplózva
'05 mk3 kombi, 2.0 TDCi, F1 automata, GHIA+
FrancoNero
Fórumfüggő
Nem elérhető
«
Új hozzászólás #10376 Dátum:
2011.05.08 vasárnap, 22:55:52 »
Idézetet írta: badzoli - 2011.05.08 vasárnap, 22:54:33
Én is kérdeznék: mk3-ban az első ajtók hangszórórácsa levehető külön is, vagy csak az ajtókárpittal együtt?
csak külön, szerintem!!
Naplózva
"NO SMOKE NO FUN"
400,000+
Maszat
Vendég
«
Új hozzászólás #10377 Dátum:
2011.05.08 vasárnap, 23:03:40 »
En karpittal egyutt tudtam leszedni.
Naplózva
HZsolt92
Globál Moderátor
Fórumfüggő
Nem elérhető
RULE: Turbos make torque, and torque makes fun
«
Új hozzászólás #10378 Dátum:
2011.05.08 vasárnap, 23:19:03 »
le lehet venni külön is, de többet nem rakod vissza fel!!
Naplózva
2019 NISSAN NAVARA NP300
2017 CITROEN C3 VAN
múlt:
2001 TDDI 4DOOR
2003 TDCI 5DOOR
2002 2.0 TDDI TURNIER
2007 2.5T 4 DOOR PANTHER BLACK TITANIUM X
2008 2.0 TDCI 5DOOR PANTHER BLACK TITANIUM AUTOMATA
kokaikoko
Megszállott
Nem elérhető
SouthparKarcsi
«
Új hozzászólás #10379 Dátum:
2011.05.09 hétfő, 09:50:55 »
Ne feszegesd
8 csavar tarja a kárpitot
Naplózva
2005 2.2 TDC
i
R.I.P. 2005 2.0 TDC
i
Turnier Ghia -
Piros
és baró
Maszat
Vendég
«
Új hozzászólás #10380 Dátum:
2011.05.09 hétfő, 18:19:48 »
Valaki tudna nekem segíteni, hogy van egy Alpine CDE-9882Ri autórádióm...és szeretném a kormány vezérlőt összehozni vele... valakinek van tapasztalata?
Illetve esetleg tudja hogyan lehetséges a dolog?
Naplózva
kokaikoko
Megszállott
Nem elérhető
SouthparKarcsi
«
Új hozzászólás #10381 Dátum:
2011.05.09 hétfő, 19:35:31 »
Idézetet írta: Maszat - 2011.05.09 hétfő, 18:19:48
Valaki tudna nekem segíteni, hogy van egy Alpine CDE-9882Ri autórádióm...és szeretném a kormány vezérlőt összehozni vele... valakinek van tapasztalata?
Illetve esetleg tudja hogyan lehetséges a dolog?
Szerintem a tiedhez vmi ilyesmi kell:
http://www.autoradiokeret.hu/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=672&category_id=43&option=com_virtuemart&Itemid=1
Naplózva
2005 2.2 TDC
i
R.I.P. 2005 2.0 TDC
i
Turnier Ghia -
Piros
és baró
Maszat
Vendég
«
Új hozzászólás #10382 Dátum:
2011.05.09 hétfő, 19:45:07 »
Hűűűűűűha
jó drága...nemtudom ennyit megér e nekem
esetleg valakinek elfekvőben?
Naplózva
HZsolt92
Globál Moderátor
Fórumfüggő
Nem elérhető
«
Új hozzászólás #10383 Dátum:
2011.05.09 hétfő, 21:18:11 »
Idézetet írta: kokaikoko - 2011.05.09 hétfő, 09:50:55
Ne feszegesd
8 csavar tarja a kárpitot
az elsőket 9
Naplózva
2019 NISSAN NAVARA NP300
2017 CITROEN C3 VAN
múlt:
2001 TDDI 4DOOR
2003 TDCI 5DOOR
2002 2.0 TDDI TURNIER
HZsolt92
Globál Moderátor
Fórumfüggő
Nem elérhető
«
Új hozzászólás #10384 Dátum:
2011.05.09 hétfő, 21:18:49 »
Idézetet írta: Maszat - 2011.05.09 hétfő, 19:45:07
Hűűűűűűha
jó drága...nemtudom ennyit megér e nekem
esetleg valakinek elfekvőben?
nekem sincs a jvc-hez, mégis elvagyok nélküle
Naplózva
2019 NISSAN NAVARA NP300
2017 CITROEN C3 VAN
múlt:
2001 TDDI 4DOOR
2003 TDCI 5DOOR
2002 2.0 TDDI TURNIER
kokaikoko
Megszállott
Nem elérhető
SouthparKarcsi
«
Új hozzászólás #10385 Dátum:
2011.05.09 hétfő, 21:20:49 »
Idézetet írta: HZsolt92 - 2011.05.09 hétfő, 21:18:11
az elsőket 9
Tényleg, a kilincset elfelejtettem
Naplózva
2005 2.2 TDC
i
R.I.P. 2005 2.0 TDC
i
Turnier Ghia -
Piros
és baró
Maszat
Vendég
«
Új hozzászólás #10386 Dátum:
2011.05.09 hétfő, 21:22:40 »
Idézetet írta: HZsolt92 - 2011.05.09 hétfő, 21:18:49
nekem sincs a jvc-hez, mégis elvagyok nélküle
jólvanna
kényelmes vagyok
Naplózva
kokaikoko
Megszállott
Nem elérhető
SouthparKarcsi
«
Új hozzászólás #10387 Dátum:
2011.05.09 hétfő, 21:24:49 »
Idézetet írta: Maszat - 2011.05.09 hétfő, 21:22:40
jólvanna
kényelmes vagyok
1x tán láttam már vaterán 4-5e környékén
Naplózva
2005 2.2 TDC
i
R.I.P. 2005 2.0 TDC
i
Turnier Ghia -
Piros
és baró
Maszat
Vendég
«
Új hozzászólás #10388 Dátum:
2011.05.09 hétfő, 21:25:51 »
ha látol megint szoljál
nézegettem egyébként én is, de nemtudom, hogyan keressem...mármint milyen néven ilyesmi...
Naplózva
kokaikoko
Megszállott
Nem elérhető
SouthparKarcsi
«
Új hozzászólás #10389 Dátum:
2011.05.10 kedd, 19:54:41 »
Idézetet írta: Maszat - 2011.05.09 hétfő, 21:25:51
ha látol megint szoljál
nézegettem egyébként én is, de nemtudom, hogyan keressem...mármint milyen néven ilyesmi...
Csak egyszerűen Alpine, pár oldalnyi szokott lenni, ha van ott megtalálod
Naplózva
2005 2.2 TDC
i
R.I.P. 2005 2.0 TDC
i
Turnier Ghia -
Piros
és baró
Maszat
Vendég
«
Új hozzászólás #10390 Dátum:
2011.05.11 szerda, 19:04:28 »
íbéén találtam 2ezer forintért, plusz 400a posta
ekkora mákot...
Remélem jó lesz hozzá...
Egyébként azt se tudom ezt hová kell majd kötni, én nem emlékszem felesleges csatira a rádió mögött...
A segítséget meg köszönöm
Naplózva
kokaikoko
Megszállott
Nem elérhető
SouthparKarcsi
«
Új hozzászólás #10391 Dátum:
2011.05.11 szerda, 19:53:32 »
Idézetet írta: Maszat - 2011.05.11 szerda, 19:04:28
íbéén találtam 2ezer forintért, plusz 400a posta
ekkora mákot...
Remélem jó lesz hozzá...
Egyébként azt se tudom ezt hová kell majd kötni, én nem emlékszem felesleges csatira a rádió mögött...
A segítséget meg köszönöm
nincs csatija, a jack dugó megy be a fejbe, a többi kábel ISO + a mondi gyári csatlakozójához kell
Naplózva
2005 2.2 TDC
i
R.I.P. 2005 2.0 TDC
i
Turnier Ghia -
Piros
és baró
Maszat
Vendég
«
Új hozzászólás #10392 Dátum:
2011.05.11 szerda, 20:03:39 »
hmmm
Nincs egy féléves a rádió, én raktam be, de nem emlékszem, hogy milyen csatik vannak benne
A gyárit az tudom...
na mindegy, majd meglátjuk, igazából mindegy mert az aux kábelt is cserélnem kell...cseppet soványra sikeredett...
Naplózva
Guen
Törzstag
Nem elérhető
«
Új hozzászólás #10393 Dátum:
2011.05.12 csütörtök, 06:32:51 »
tegnap nekem is bekerült a fej a kocsiba... elég lassan haladt a dolog de végül úgy érzem megérte. Sokat vaciláltam hogy milyen legyen mert ugye az ár az komoly tényező volt és hát összegyűlt ~40k fém 200ft-ból így ezt erre áldoztam az eredménye egy jvc kd-r611-es lett. Az alpine volt a másik lehetőség de sztem a 120as nagyon bután néz ki hangra meg az eladó szerint sem lett volna lényegi különbség. Este be is raktam tényleg sokat dob a hangon
következő projekt normális hangszórók az első ajtókba +magas sugárzók
szerk: amikor kiszedtem a gyárit azon 3db csati volt ellenben a jvc-re már csak kettőt lehet rárakni mi lehet a maradék 1? esetleg a kormánykapcsoló? Ja meg persze a mondi antenna csatija nem jó a jvc-hez van valakinek 5lete hogy milyen néven keressem a boltban? gondolom antenna átalakító csak esetleg van e megnevezése az egyes csati fajtáknak....
«
Utoljára szerkesztve: 2011.05.12 csütörtök, 07:20:58 írta Guen
»
Naplózva
2001/3(aus der DDR
) Mk3 2.0tddi kombi 115 lovacska.
EGR Off, TDCI kipufogó rendszer, katalizátor off
Maszat
Vendég
«
Új hozzászólás #10394 Dátum:
2011.05.12 csütörtök, 09:29:10 »
Szombaton irj mar ram es megnezem neked ha addig nem talalsz.
Nekem valahol lenni kell otthon ilyen hosszabitonak mert gondolom az a baj mint nekem volt.
Egyebkent haveri korben megy a vita a radokrol,melyik milyen stb...
En az Alpine-tol jobbat nem talaltam hangzasilag, konkretan volt 7felem, jvc,sony,blau,meg egy clarion... es 3fajta alpine, de azt hiszem hogy kulombseget csak az hall aki bombolteti a hangcuccot.
Meg ugye sok mulik a hangszorokon is, nekem az ajtoban clarion van es kb 2hete 1 Alpine melylada, doszt eleg
Naplózva
kokaikoko
Megszállott
Nem elérhető
SouthparKarcsi
«
Új hozzászólás #10395 Dátum:
2011.05.12 csütörtök, 10:49:20 »
Idézetet írta: Guen - 2011.05.12 csütörtök, 06:32:51
tegnap nekem is bekerült a fej a kocsiba... elég lassan haladt a dolog de végül úgy érzem megérte. Sokat vaciláltam hogy milyen legyen mert ugye az ár az komoly tényező volt és hát összegyűlt ~40k fém 200ft-ból így ezt erre áldoztam az eredménye egy jvc kd-r611-es lett. Az alpine volt a másik lehetőség de sztem a 120as nagyon bután néz ki hangra meg az eladó szerint sem lett volna lényegi különbség. Este be is raktam tényleg sokat dob a hangon
következő projekt normális hangszórók az első ajtókba +magas sugárzók
szerk: amikor kiszedtem a gyárit azon 3db csati volt ellenben a jvc-re már csak kettőt lehet rárakni mi lehet a maradék 1? esetleg a kormánykapcsoló? Ja meg persze a mondi antenna csatija nem jó a jvc-hez van valakinek 5lete hogy milyen néven keressem a boltban? gondolom antenna átalakító csak esetleg van e megnevezése az egyes csati fajtáknak....
Asszem ilyen kell:
https://www.sal.hu/termeklap.aspx?term_id=7035
Naplózva
2005 2.2 TDC
i
R.I.P. 2005 2.0 TDC
i
Turnier Ghia -
Piros
és baró
kokaikoko
Megszállott
Nem elérhető
SouthparKarcsi
«
Új hozzászólás #10396 Dátum:
2011.05.12 csütörtök, 10:57:04 »
Idézetet írta: Maszat - 2011.05.12 csütörtök, 09:29:10
Szombaton irj mar ram es megnezem neked ha addig nem talalsz.
Nekem valahol lenni kell otthon ilyen hosszabitonak mert gondolom az a baj mint nekem volt.
Egyebkent haveri korben megy a vita a radokrol,melyik milyen stb...
En az Alpine-tol jobbat nem talaltam hangzasilag, konkretan volt 7felem, jvc,sony,blau,meg egy clarion... es 3fajta alpine, de azt hiszem hogy kulombseget csak az hall aki bombolteti a hangcuccot.
Meg ugye sok mulik a hangszorokon is, nekem az ajtoban clarion van es kb 2hete 1 Alpine melylada, doszt eleg
Nem a bömböltetésen múlik. Az biztos hogy nagyobb hangerőn a cuccok 80-90%-ánál összeomlik a hangkép, de hacsak nem 128kbps Mp3-at hallgatsz telefonról, meg lehet simán különböztetni két fejet. Az biztos hogy az Alpine-ok a saját erősítőjükkel is nagyon zeneien szólnak
Naplózva
2005 2.2 TDC
i
R.I.P. 2005 2.0 TDC
i
Turnier Ghia -
Piros
és baró
Maszat
Vendég
«
Új hozzászólás #10397 Dátum:
2011.05.12 csütörtök, 11:28:43 »
Nekem egy Grundzero erossitom van, 290wattos,de boszen eleg...
Amugy is csak varoson kivul uvoltetem...nem szeressem a feltunest
Naplózva
GiN
Törzstag
Nem elérhető
«
Új hozzászólás #10398 Dátum:
2011.05.12 csütörtök, 11:32:44 »
Idézetet írta: Maszat - 2011.05.12 csütörtök, 11:28:43
Nekem egy Grundzero erossitom van, 290wattos,de boszen eleg...
Amugy is csak varoson kivul uvoltetem...nem szeressem a feltunest
és ez a földrengés közepe vagy a kísérleti atombomba robbantás gandzérója?
Naplózva
Ranger XLT 2.2 TDCi.
2017-ig: 2006/2, Mondeo Turnier 2.0 TDCi Titanium, remap 160LE, MMT6, Forge Silicone Hoses,
Tempomat, EGR off, decat, LLumar,
ZEN
INA, Futásteljesítmény: ~225e km.
Maszat
Vendég
«
Új hozzászólás #10399 Dátum:
2011.05.12 csütörtök, 14:40:32 »
Ez csak egy kis bukkano
Nekem eleg,akinek ettol tobb kelk az beteg
Naplózva
Oldalak:
1
...
201
202
203
204
205
206
207
[
208
]
209
210
211
212
213
214
215
...
366
Fel
Nyomtatás
« előző
következő »
Ugrás:
Kérlek válassz egy célt:
-----------------------------
Szakmai fórum
-----------------------------
=> Mondeo I.
=> Mondeo II.
=> Mondeo III.
=> Mondeo IV.
=> Mondeo V.
=> Generáció független
=> Keres – kínál (csak árral!)
===> Eladó autók
===> Mondeóhoz keresek
===> Mondeóhoz kínálok - árat is adj meg!
=====> Mondeo I.-II. alkatrészek - árat is adj meg!
=====> Mondeo III. alkatrészek - árat is adj meg!
=====> Mondeo IV. alkatrészek - árat is adj meg!
=====> Mondeo V. alkatrészek - árat is adj meg!
=====> Generáció független alkatrészek - árat is adj meg!
=====> Felni, Gumi hirdetések - árat is adj meg!
=====> Autóbontások
===> Egyéb keres
===> Egyéb kínál
=> Szakszervizek
=> Mondeo találkozók
=> FAQ
===> Felhívás az FAQ eltűnt képeihez!
===> Általános leírások
===> Mondeo MK1 leírások
===> Mondeo MK2 leírások
===> Mondeo MK3 leírások
===> Mondeo MK4 leírások
===> Mondeo MK5 leírások
Ez weboldal sütiket (cookie) használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A weboldal további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához.
OK
További információ