Programozások Mondeo Mk3

A MondeoWiki wikiből

Programozások Mondeo Mk3

Automatikus ajtózárás (MK3) Az autó indulás után 3km/h elérésekor bezárja automatikusan a központi zárat. - Adjuk rá a gyújtást. - Az ajtónyitó kar melletti gombbal háromszor egymás után zárjuk be és nyissuk ki az ajtót. - Vegyük le a gyújtást. - A gombbal ismételjük meg az elöbbi mőveletet újra háromszor. - Adjuk rá gyújtást (egy rövid sípolást hallunk). - A gombbal egyszer zárjuk be és nyissuk ki az ajtót (egy hosszú sípolást hallunk).

Biztonságöv figyelmeztetı hang kikapcsolása (MK3) Csukjuk be az ajtókat, fényszóró kikapcsolva, váltó üresbe. Adjuk rá a gyújtást, várjuk meg, hogy minden kijelzı fénye elaludjon. 3x kapcsoljuk be a biztonsági övet, majd ki. Utána a tompított fényszórót bekapcsoljuk, majd ki, utána újból az övet 3x ki-bekapcsoljuk, majd még egyszer az övet be, és ki, aztán a gyújtást levesszük, és kész! Ez a módszer csak kb. a 2002. 06. után gyártott Mondeoknál mőködik. Az ez elıttieknél csak WDS segítségével lehet a figyelmeztetést ki/be kapcsolni. De a 2001. 10. elıttiekben eleve nincs benne a figyelmeztetı. Vagy: Csukjuk be az ajtókat, adjuk rá a gyújtást, várjuk meg, amíg minden kijelző elalszik, majd kapcsoljuk be és ki a biztonsági övet 3x, ezután a tompított fényszórót kapcsoljuk be és ki 1x, majd újra a biztonsági övet be és ki 3x. Gyújtás le és kész. Központizár távirányítójának programozása (MK3) Adjuk rá a gyújtást 4x, ekkor az időmérő órában lévő immobilizer LED gyorsabban kezd villogni. Ilyenkor nyomjuk be bármely gombot a távvezérlőn. Ha az immobilizer LEDje egy folyamatos hosszú villanással válaszol, kész vagyunk.

2fázisú ajtónyitás beállítása (MK3) A központizár rendszer képes arra, hogy első nyitógomb nyomásra csak a vezető ajtaját nyissa ki, a másodikra pedig az összes többit. A 2 mód közül választhatunk, ha 4 másodpercig egyszerre nyomjuk a nyitó- és zárógombokat. Ha sikerült, az autó felvillantja az elakadásjelzőt.

Ablakok automatikus felhúzása (MK3) Az elektromos ablakok képesek egy gombnyomásra felhúzni az ablakot. Csak be kell programozzuk ezt minden ajtónál.

Gyújtás ON állapotba. Az ablakot húzzuk fel, majd nyomjuk meg megint a fel gombot és tartsuk még kb. 3 másodpercig. (Amikor másodjára nyomjuk meg a felfele gombot akkor halljuk és érezzük hogy az üveg jobban felfele fog zárni.) Ha megvolt, akkor ezt ismételjük meg a többi ablakkal is. Ha az összes ablak fel van programozva, a távirányítóval tudjuk működtetni az ablakokat is. Első nyomásra bezár a kp-i zár, második nyomásra bezár a kettős zár (retesz), ilyenkor nyomva tartjuk, akkor felhúzza az ablakokat is. Nyitáskor első nyomásra kinyit a zár, (a retesz is), második nyomásra, nyomva tartva nyílnak az ablakok