bucsobacsi
Vendég
|
|
« Új hozzászólás #7350 Dátum: 2008.05.20 kedd, 21:19:43 » |
|
Termosztátcsere megvolt. A hiba megmaradt. Utána ellenőrizték a vízpumpát (V6-ból egy élmény lehet kiszedni), de semmi baja. Csövek tuti nincsenek eldugulva. A hűtőm 1 éve lett cserélve újra, sérülés nincs rajta, javítva még nem volt. A víz tiszta, nem olajos, az olaj nem vizes, a kocsi ereje megvan, semmi ciripelő hang. Ergó hengerfej kizárva (1 éve javították a hátsó hengersort, akkor az átégett hengerfej tőmítés miatt ciripelt ahogy kifelé dolgozott a kompresszió). Vízrendszeren csináltak nyomáspróbát, nem folyik sehol a víz. Kiegyenlítő tartály 2 hete lett cserélve. A probélma az hogy a hűtőventi későn kapcsol és felforr a víz, ami a kiegyenlítő tartály biztonsági szelepén át elfolyik. A szerelők most várnak egy vízcsőre amiben van egy jeladó. Taján az a rossz. Amíg nem érkezik meg nem tuják újratölteni vízzel.
Nállam is valami ilyesmi lehet,(csak az enyém nem V6-os),annyi hogy nállam is kur-va késöre kapcsol a venti,igaz még nem fö a viz de szerintem má bugyborékol belül majdnem a pirosba belemegy.Igy most amig nem derül ki a bibi addig lehuztam a csatit a jeladorol hogy menjen a venti orba szájba.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
MrMach1
Vendég
|
|
« Új hozzászólás #7351 Dátum: 2008.05.21 szerda, 11:25:10 » |
|
A kétgombot rádiós távirányítóm van.
Szombaton miután hazajöttem a találkozóról, még egyszer be tudtam zárni, de azóta nem. Kivettem az elemeket belőle, mindegyik 3 volt feletti értéket mutat. Hogy tudnám letesztelni, hogy működik-e? Gondoltam az újratanításra is, de a leírt módszerrel nem történik semmi. Szombaton cseréltem az órát egy fed.comp-ra, Ezzel összefügghet??
A távirányítón felül van egy piros led. Az felvillan egy nagyon kis időre mikor megnyomom a gombot. Kb. úgy mint korábban.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
skorpio
|
|
« Új hozzászólás #7352 Dátum: 2008.05.21 szerda, 11:42:03 » |
|
A kétgombot rádiós távirányítóm van. Szombaton cseréltem az órát egy fed.comp-ra, Ezzel összefügghet??
Nem valószínű. De Fusim mester biztosan megválaszolja pontosan, ha Fórumközelbe kerül.
|
|
|
Naplózva
|
mk2 1999. 2000-es automata váltó. Ghia + minden ami csak gyári felszereltségként előfordult bármelyik Mondeo mk2-ben.
|
|
|
Styleair
|
|
« Új hozzászólás #7353 Dátum: 2008.05.21 szerda, 11:49:53 » |
|
Szombaton miután hazajöttem a találkozóról, még egyszer be tudtam zárni, de azóta nem. Kivettem az elemeket belőle, mindegyik 3 volt feletti értéket mutat. Hogy tudnám letesztelni, hogy működik-e? Gondoltam az újratanításra is, de a leírt módszerrel nem történik semmi. Szombaton cseréltem az órát egy fed.comp-ra, Ezzel összefügghet??
A távirányítón felül van egy piros led. Az felvillan egy nagyon kis időre mikor megnyomom a gombot. Kb. úgy mint korábban.
Vedd le az aksi sarut 15 percre, utána rakd vissza, majd ezután próbáld meg betanítani a kulcsodat (az autót is újra kell majd tanítani). Működni fog.
|
|
|
Naplózva
|
MKIII 2.0 TDCI Titanium-X (2005) EU4
|
|
|
fusim
Vendég
|
|
« Új hozzászólás #7354 Dátum: 2008.05.21 szerda, 11:49:56 » |
|
Ha infrás a kulcs - vannak szemek a kilincsen nézz rá a kulcsra digit fényképezővel, kamerás mobillal akkor látod működni az infraledet. A kulcsprogramozásból több variáció is van http://www.fordmondeo.org/wiki/index.php/PATS_Key_%26_Keyless_Entry_Programming itt le van írva pár módszer
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
MrMach1
Vendég
|
|
« Új hozzászólás #7355 Dátum: 2008.05.21 szerda, 12:17:20 » |
|
Nem infrás. Rádiós. Nekem már rögtön az elején bukik a dolog. Hiába kapcsolom négyszer az OFF-ból I-be, vagy II-be, nem történik semmi. Nem világít a lampikcsu a fedcomp kijelzőjén. Persze a gombokat is hiába nyomkodom.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Pumukli23
|
|
« Új hozzászólás #7356 Dátum: 2008.05.21 szerda, 12:19:03 » |
|
Nem infrás. Rádiós.
Nekem már rögtön az elején bukik a dolog. Hiába kapcsolom négyszer az OFF-ból I-be, vagy II-be, nem történik semmi. Nem világít a lampikcsu a fedcomp kijelzőjén. Persze a gombokat is hiába nyomkodom.
Akkusaruval probáld
|
|
|
Naplózva
|
MkII '99 2.0 Zetec kombi Ex: MkII '97 1.6 Zetec kombi
|
|
|
fusim
Vendég
|
|
« Új hozzászólás #7357 Dátum: 2008.05.21 szerda, 12:54:25 » |
|
Nem infrás. Rádiós.
Nekem már rögtön az elején bukik a dolog. Hiába kapcsolom négyszer az OFF-ból I-be, vagy II-be, nem történik semmi. Nem világít a lampikcsu a fedcomp kijelzőjén. Persze a gombokat is hiába nyomkodom.
Elő volt készítve a fedcomp ? Esetleg tedd vissza a sima kvarcorát és kiderül a comp okozza a bajt vagy sem.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
MrMach1
Vendég
|
|
« Új hozzászólás #7358 Dátum: 2008.05.21 szerda, 13:59:37 » |
|
Elő volt készítve a fedcomp ? Esetleg tedd vissza a sima kvarcorát és kiderül a comp okozza a bajt vagy sem.
Elő. Csak kihúztam az órát, bedugtam a helyére a fed.compot és azonnal működött. Azóta is műxik rendesen. Végülis kipróbálhatom a visszacserét, de már kivettem az elemeket a távirányítóból. Ilyenkor nem felejti el a közös kódot? Ez ráéadásul egy "sima" kulcs. Nincs PATS.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Styleair
|
|
« Új hozzászólás #7359 Dátum: 2008.05.21 szerda, 14:03:05 » |
|
Elő. Csak kihúztam az órát, bedugtam a helyére a fed.compot és azonnal működött. Azóta is műxik rendesen.
Végülis kipróbálhatom a visszacserét, de már kivettem az elemeket a távirányítóból. Ilyenkor nem felejti el a közös kódot?
Ez ráéadásul egy "sima" kulcs. Nincs PATS.
Csináld meg úgy ahogy leírtuk.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
MrMach1
Vendég
|
|
« Új hozzászólás #7360 Dátum: 2008.05.21 szerda, 14:29:03 » |
|
Csináld meg úgy ahogy leírtuk. Az akku saru levételre gondolsz? Kipróbálom... Csinált már valaki ilyen kulcs programozást? Csak az aggaszt, hogy az a módszer ami erre a kulcsa vonatkozna (sima RF, nem PATS) nem csinál semmi láthatót. Amúgy amikor tegnap szétszedtem a távirányítót, látszott a nyákon némi korábbi javítás nyoma... Lehet hogy ott a ludas... ??
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Pumukli23
|
|
« Új hozzászólás #7361 Dátum: 2008.05.21 szerda, 14:51:28 » |
|
Az akku saru levételre gondolsz? Kipróbálom...
Csinált már valaki ilyen kulcs programozást? Csak az aggaszt, hogy az a módszer ami erre a kulcsa vonatkozna (sima RF, nem PATS) nem csinál semmi láthatót.
Amúgy amikor tegnap szétszedtem a távirányítót, látszott a nyákon némi korábbi javítás nyoma... Lehet hogy ott a ludas... ??
Igen, arra gondoltam. De utána meg kell csinálni a kocsi betanítását is Nekem még nem kellett, de itt azt irták, hogy asszem 1200-n hagyni járni..aztán szép, nyugis tempoban autokázni egy kicsit, 50-nel, 90-nek, meg ha lehet autopályán is, kerülve az erős gyorsításokat. Egy próbát megér, ráadásul ingyen van.. még alkatrász se kell hozzá
|
|
|
Naplózva
|
MkII '99 2.0 Zetec kombi Ex: MkII '97 1.6 Zetec kombi
|
|
|
szaszab75
Vendég
|
|
« Új hozzászólás #7362 Dátum: 2008.05.21 szerda, 21:16:54 » |
|
Fusim!
Még ezzel a riasztó kérdéssel az a problémám, hogy nekem már az ovális kulcsom van 3 gombbal 2000 évjárat. A riaszto modul viszont egy 97 es mondiból van a téglalap kulcsal két gobbal, Mk2-től jött ez is, az a szürke St24 ami volt neki. Azt sem tudom, hogy az egyáltalán duplareteszes vol-e. Na szóval, a kettőt vajon össze lehet e tanitani???
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
fusim
Vendég
|
|
« Új hozzászólás #7363 Dátum: 2008.05.21 szerda, 21:20:36 » |
|
Fusim!
Még ezzel a riasztó kérdéssel az a problémám, hogy nekem már az ovális kulcsom van 3 gombbal 2000 évjárat. A riaszto modul viszont egy 97 es mondiból van a téglalap kulcsal két gobbal, Mk2-től jött ez is, az a szürke St24 ami volt neki. Azt sem tudom, hogy az egyáltalán duplareteszes vol-e. Na szóval, a kettőt vajon össze lehet e tanitani???
Az oval meg a kocka kulcs szerintem elég más. Hozzá tudod egyáltalán a kockát tanitani a kocsihoz?
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
szaszab75
Vendég
|
|
« Új hozzászólás #7364 Dátum: 2008.05.21 szerda, 21:28:02 » |
|
Az oval meg a kocka kulcs szerintem elég más. Hozzá tudod egyáltalán a kockát tanitani a kocsihoz?
Én inkább az ovált tanitanám a másik modulhoz. Ha lehet egyáltalán.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
fusim
Vendég
|
|
« Új hozzászólás #7365 Dátum: 2008.05.21 szerda, 21:30:43 » |
|
Én inkább az ovált tanitanám a másik modulhoz. Ha lehet egyáltalán. Nézd meg a finish kodokat a két dobozon ha stimm akkor van remény
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
bucsobacsi
Vendég
|
|
« Új hozzászólás #7366 Dátum: 2008.05.22 csütörtök, 09:58:24 » |
|
|
|
« Utoljára szerkesztve: 2008.05.22 csütörtök, 10:30:49 írta bucsobacsi »
|
Naplózva
|
|
|
|
bucsobacsi
Vendég
|
|
« Új hozzászólás #7367 Dátum: 2008.05.23 péntek, 10:11:34 » |
|
Sziasztok.Van valakinek ilyen fapados Mondi II-e mint az enyém? Ha igen szolyon.Olyanra gondolok amelyikbe nincs légkondi.Kiváncsi vagyok a hütéses dologra. Köszöntem elöre is.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
MrMach1
Vendég
|
|
« Új hozzászólás #7368 Dátum: 2008.05.23 péntek, 11:14:53 » |
|
Van valakinek ilyen fapados Mondi II-e mint az enyém? Erről jut eszembe. Egy hónapja voltunk a picilánnyal a Vasúttörténerti Parkban.... Na ott tényleg vannak fapados kocsik....
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
wyctor
|
|
« Új hozzászólás #7369 Dátum: 2008.05.23 péntek, 11:20:18 » |
|
Erről jut eszembe. Egy hónapja voltunk a picilánnyal a Vasúttörténerti Parkban.... Na ott tényleg vannak fapados kocsik.... Az egy jó hely, ott mi is jártunk, de ez off
|
|
|
Naplózva
|
2008. MKIV 2.0 TDCi Kombi Titanium-X
|
|
|
Scratch
|
|
« Új hozzászólás #7370 Dátum: 2008.05.23 péntek, 11:22:56 » |
|
Sziasztok.Van valakinek ilyen fapados Mondi II-e mint az enyém? Ha igen szolyon.Olyanra gondolok amelyikbe nincs légkondi.Kiváncsi vagyok a hütéses dologra. Köszöntem elöre is. Meleg van benne, nagyon...
|
|
|
Naplózva
|
Ford Focus 1.6 16V Trend, 2009 Ford C-Max 2.0 Hybrid SEL, 2013 Ford Puma 1.0 mHEV Titanium, 2020 --- Ford Mondeo 2.0 16V Ghia, 145LE, 2004
|
|
|
MrMach1
Vendég
|
|
« Új hozzászólás #7371 Dátum: 2008.05.23 péntek, 11:24:43 » |
|
Meleg van benne, nagyon... És törölgetni kell az ablakot párás időben...
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
MrMach1
Vendég
|
|
« Új hozzászólás #7372 Dátum: 2008.05.23 péntek, 11:29:31 » |
|
Az egy jó hely, ott mi is jártunk, de ez off O.K. tudom off, de ide illett... Ez viszont teljesen ide való és a látszat ellenére nem fotós hopp... Egy múlt heti heves zivatar után az elvonuló felhők alatt besütő nap hatására:
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Scratch
|
|
« Új hozzászólás #7373 Dátum: 2008.05.23 péntek, 12:01:38 » |
|
És törölgetni kell az ablakot párás időben...
|
|
|
Naplózva
|
Ford Focus 1.6 16V Trend, 2009 Ford C-Max 2.0 Hybrid SEL, 2013 Ford Puma 1.0 mHEV Titanium, 2020 --- Ford Mondeo 2.0 16V Ghia, 145LE, 2004
|
|
|
gorzas
Vendég
|
|
« Új hozzászólás #7374 Dátum: 2008.05.23 péntek, 12:41:05 » |
|
Egy múlt heti heves zivatar után az elvonuló felhők alatt besütő nap hatására:
Nagyon jo kep
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
bucsobacsi
Vendég
|
|
« Új hozzászólás #7375 Dátum: 2008.05.23 péntek, 12:46:18 » |
|
Csak arra gondoltam ha van valakinek ilyen mint amit emlitettem akkor megnézné hogy a ventilátor keretböl neki is hiányzik az ellenállás? Vagyis ezekböl kihagyták? És igy a ventilátornak csak egy fokozata van és az pedig csak akkor kapcsol be amikor a tü majdnem elérte a pirossat.Hogy mostmár idegesit hogy az enyémnek mi a baja.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
fusim
Vendég
|
|
« Új hozzászólás #7376 Dátum: 2008.05.23 péntek, 13:07:26 » |
|
Csak arra gondoltam ha van valakinek ilyen mint amit emlitettem akkor megnézné hogy a ventilátor keretböl neki is hiányzik az ellenállás? Vagyis ezekböl kihagyták? És igy a ventilátornak csak egy fokozata van és az pedig csak akkor kapcsol be amikor a tü majdnem elérte a pirossat.Hogy mostmár idegesit hogy az enyémnek mi a baja.
Építs be egy klímát akkor lesz helye az ellenállásnak
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
bucsobacsi
Vendég
|
|
« Új hozzászólás #7377 Dátum: 2008.05.23 péntek, 13:16:19 » |
|
Építs be egy klímát akkor lesz helye az ellenállásnak Külömben már gondolkodtam rajta Mennyibe fájna? Persze nem servizbe vinném.Beszéltem Vik-el mondta hogy jövöhéten megnéznénk.Ö is azt mondta hogy lehet hogy csal az óra! ? Mert végül a viz nem fött fel,és ahogy mondtam a venti is bekapcsol csak az oránál majdnem pirosba van. Tényleg órát hogy lehet ellenörizni hogy jó e vagy sem? Mármint hogy helyesen mutatja e???
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
fusim
Vendég
|
|
« Új hozzászólás #7378 Dátum: 2008.05.23 péntek, 13:34:24 » |
|
Külömben már gondolkodtam rajta Mennyibe fájna? Persze nem servizbe vinném.Beszéltem Vik-el mondta hogy jövöhéten megnéznénk.Ö is azt mondta hogy lehet hogy csal az óra! ? Mert végül a viz nem fött fel,és ahogy mondtam a venti is bekapcsol csak az oránál majdnem pirosba van. Tényleg órát hogy lehet ellenörizni hogy jó e vagy sem? Mármint hogy helyesen mutatja e??? mk2-től kell venni egy angol órát és áttenni a hőmérőt - mutatót nem leszedve semmiképp cserélhető csak a hőmérőműszer.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
razsa
Haladó
Nem elérhető
|
|
« Új hozzászólás #7379 Dátum: 2008.05.23 péntek, 14:11:29 » |
|
Nagyon jo kep Nekem is tetszik
|
|
|
Naplózva
|
MK3 Ghia 2.0 145LE Benzin 2002/10 - 5 ajtós
|
|
|
Styleair
|
|
« Új hozzászólás #7380 Dátum: 2008.05.23 péntek, 14:42:07 » |
|
O.K. tudom off, de ide illett... Ez viszont teljesen ide való és a látszat ellenére nem fotós hopp... Egy múlt heti heves zivatar után az elvonuló felhők alatt besütő nap hatására: Mi lett a távirányítóval?
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
lila mondeo
Vendég
|
|
« Új hozzászólás #7381 Dátum: 2008.05.23 péntek, 21:44:34 » |
|
Te szoktál bontani MKII-t néha nem? lilacorollás freemailcímmel. Már régebben is Z-technek írtad a motort, pedig már gondolom nemegyet láttál! ZETEC! Amugy mi ez a lilamánia nálad? Szia. Én nem bontok semmit. de kösz a helyesbitést. Egyébként az autóm ilyen szinü.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
lila mondeo
Vendég
|
|
« Új hozzászólás #7382 Dátum: 2008.05.23 péntek, 21:49:25 » |
|
Katalizátor összeomlott vagy repedt a leömlő, nincs furcsa hangja a kipuffnak? Légtömegmérő rendben?
Szia. Köszönöm a tippet. Volt fent gépen a kocsi, és csak a szondát irta ki hibának. A légtömegméröt kiirja ha hibás?
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
fusim
Vendég
|
|
« Új hozzászólás #7383 Dátum: 2008.05.23 péntek, 22:04:02 » |
|
Szia. Köszönöm a tippet. Volt fent gépen a kocsi, és csak a szondát irta ki hibának. A légtömegméröt kiirja ha hibás?
Kérj kölcsön egy légtömegmérőt és próba - azonos évjárat, azonos motoros mondeoból.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Cudar Aszpik
Vendég
|
|
« Új hozzászólás #7384 Dátum: 2008.05.24 szombat, 20:36:34 » |
|
Sziasztok! Nem tudjátok, hogy MK2-höz honnan tudok szerezni AWS bekötési rajzot? Fusim doksija nagyon jó , működik is a cucc valamennyire, de ahogy kötözgetem itthon a csatikat, mintha minden máshogy lenne (kábelszínezés, lábak)... Köszi! Aszpik
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
fusim
Vendég
|
|
« Új hozzászólás #7385 Dátum: 2008.05.24 szombat, 21:32:28 » |
|
Sziasztok! Nem tudjátok, hogy MK2-höz honnan tudok szerezni AWS bekötési rajzot? Fusim doksija nagyon jó , működik is a cucc valamennyire, de ahogy kötözgetem itthon a csatikat, mintha minden máshogy lenne (kábelszínezés, lábak)... Köszi! Aszpik Máshogy van és meg is van a II es bekötése melóban szóval hétfőn írj egy privit napközbe és előtúrom
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Cudar Aszpik
Vendég
|
|
« Új hozzászólás #7386 Dátum: 2008.05.24 szombat, 22:38:15 » |
|
Máshogy van és meg is van a II es bekötése melóban szóval hétfőn írj egy privit napközbe és előtúrom
Köszi! Aszpik
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
MrMach1
Vendég
|
|
« Új hozzászólás #7387 Dátum: 2008.05.25 vasárnap, 08:07:43 » |
|
Egyébként fura, de nekem is úgy tűnuk, hogy olyan a működése, mint amit te írtál. Körülbelül az "L" betűnél kapcsolódnak be a ventillátorok, egyszerre mind a kettő. Azt nem tudom, hogy lenne-e második fokozat. Ha a klímát bekapcsolom, akkor is ugyanígy megy mindkettő ventillátor...
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
MrMach1
Vendég
|
|
« Új hozzászólás #7388 Dátum: 2008.05.25 vasárnap, 08:12:42 » |
|
Mi lett a távirányítóval?
ööööööööö. Még nem vettem le az akku sarut, mert nem tudom a rádió kódját. Elvileg ráírák a rádióra, de még nem néztem meg. Viszont annyit sikerült elérni, hogy az a módszer hogy I -> II -> I kapcsolgatás négyszer egymásután 3 másodpercen belül bekapcsolja a "tanulás módot". Világít a piros led a fedcomp kijelzőjén. Ha ilyenkor megnyomok egy gombot a távirányítón, akkor villan négyet, majd tovább világít. De ennyi. Továbbra sem nyitja vagy zárja az ajtókat. Padig ezek szerint úgy tűnik, hogy az adó és a vevő működik. Ez a 4 villanás lehet valami kód??
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
SPANNER
|
|
« Új hozzászólás #7389 Dátum: 2008.05.25 vasárnap, 12:33:46 » |
|
Sziasztok! Kellene nekem 7000-hez a CD tárba betét! Ha valaki tud eladót akkor legyen olyan kedves és szóljon rám! De jó lenne valami MP3-as is a helyére, persze csak ha létezik! Előre is köszönöm!
|
|
« Utoljára szerkesztve: 2008.05.25 vasárnap, 12:37:55 írta SPANNER »
|
Naplózva
|
MK4 2.0L 16V 146LE 2008-as AOBA Duratec HE Titanium-X Sedan Manual Stardust Silver EX: MK3 2.0L 16V 146LE 2004-es CJBA Duratec HE Ghia Sedan Manual Octane Blue EX: MK2 2.0L 16V 131LE 1998-as Zetec Ghia Limusine Manual Petrol Blue EX: MK2 1.8L 16V 115LE 1997-es Zetec Ghia Kombi Manual Black
|
|
|
MrMach1
Vendég
|
|
« Új hozzászólás #7390 Dátum: 2008.05.25 vasárnap, 14:58:02 » |
|
Tegnap kirándulni voltunk Nyíregyházán. Megnéztük az ország legjobb állatkertjét.
Indulás után úgy félórával feltűnt, hogy nem megy igazán az autó. Végig kínlódtuk az utat odáig. Olyan 90-100 között lehetett vele bóklászni, de ott is alig ment. Előzés kizárva. A max. olyan 120-130 körül volt. Odaértünk, sétáltunk és mikor indultunk vissza, mintha mi sem történt volna. Ment rendesen. De kb. 40 km múlva megint elgyengült. Ez sajnos mára is megmaradt. Nem gyógyult meg éjszaka... Annyit figyeltem még meg, hogy olyan 2000-es fordulatig nagyjából jónak tűnik, de felette elkezd rángatni és gázadásra csak rosszabb lesz.
Mi lehet ez?? Gyújtás? MAF szenzor? Más? Már a gyertya csere után(két hete) feltűnt, hogy mintha néha kihagya egy ütem.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Angel
|
|
« Új hozzászólás #7391 Dátum: 2008.05.25 vasárnap, 15:11:54 » |
|
Tegnap kirándulni voltunk Nyíregyházán. Megnéztük az ország legjobb állatkertjét.
Indulás után úgy félórával feltűnt, hogy nem megy igazán az autó. Végig kínlódtuk az utat odáig. Olyan 90-100 között lehetett vele bóklászni, de ott is alig ment. Előzés kizárva. A max. olyan 120-130 körül volt. Odaértünk, sétáltunk és mikor indultunk vissza, mintha mi sem történt volna. Ment rendesen. De kb. 40 km múlva megint elgyengült. Ez sajnos mára is megmaradt. Nem gyógyult meg éjszaka... Annyit figyeltem még meg, hogy olyan 2000-es fordulatig nagyjából jónak tűnik, de felette elkezd rángatni és gázadásra csak rosszabb lesz.
Mi lehet ez?? Gyújtás? MAF szenzor? Más? Már a gyertya csere után(két hete) feltűnt, hogy mintha néha kihagya egy ütem.
Egy lehetséges dolog a sok közül: üzemanyagellátási probléma. Pl a szuszogó eldugult, vákum van a tankban. Ezt az elméletet erősítené, hogy 40 kilométerig jó volt, majd ismét vacakolt. Simán ki tudod próbálni, vedd le a kupakot. Ha nagyon sziszeg, baj van. A másik: az AC nem szállít eleget. Eldugult a cső, az AC szűrője, stb. Meg kell mérni az üa nyomást.
|
|
|
Naplózva
|
MKIII facelift 2.0 TDCi Ghia – a kékvérű
|
|
|
Maffy
|
|
« Új hozzászólás #7392 Dátum: 2008.05.25 vasárnap, 16:34:47 » |
|
Már a gyertya csere után(két hete) feltűnt, hogy mintha néha kihagya egy ütem.
Gyertyákkal együtt volt kábel csere is?
|
|
|
Naplózva
|
Egy valódi beSTia™ ST200 2.5 V6 (2000.04)
|
|
|
MrMach1
Vendég
|
|
« Új hozzászólás #7393 Dátum: 2008.05.25 vasárnap, 17:05:17 » |
|
Gyertyákkal együtt volt kábel csere is?
Csak gyertya csere volt. Amit kivettem, az is teljesen jónak tűnt.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
MrMach1
Vendég
|
|
« Új hozzászólás #7394 Dátum: 2008.05.25 vasárnap, 17:11:25 » |
|
Egy lehetséges dolog a sok közül: üzemanyagellátási probléma. Pl a szuszogó eldugult, vákum van a tankban. Ezt az elméletet erősítené, hogy 40 kilométerig jó volt, majd ismét vacakolt. Simán ki tudod próbálni, vedd le a kupakot. Ha nagyon sziszeg, baj van. A másik: az AC nem szállít eleget. Eldugult a cső, az AC szűrője, stb. Meg kell mérni az üa nyomást.
Nem tudom mi a "nagyon sziszeg" szint, de kitekertem és nem szusszant nagyobbat, mint más autókon, vagy korábban. Benzin szűrőt most cseréltem két hónapja. mikor a tank beöntő tomítését cseréltem. Egyébként, mikor hazafelé jövet jól működött, akkor majd egy literrel kisebb volt a fogyasztás.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
bucsobacsi
Vendég
|
|
« Új hozzászólás #7395 Dátum: 2008.05.25 vasárnap, 18:15:22 » |
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|
SPANNER
|
|
« Új hozzászólás #7397 Dátum: 2008.05.25 vasárnap, 18:29:42 » |
|
Igen létezik kipufogópaszta is és kiufogógitt is! Én is a Würth-öst használtam az Escortomhoz és nekem bevált!
|
|
« Utoljára szerkesztve: 2008.05.25 vasárnap, 18:32:14 írta SPANNER »
|
Naplózva
|
MK4 2.0L 16V 146LE 2008-as AOBA Duratec HE Titanium-X Sedan Manual Stardust Silver EX: MK3 2.0L 16V 146LE 2004-es CJBA Duratec HE Ghia Sedan Manual Octane Blue EX: MK2 2.0L 16V 131LE 1998-as Zetec Ghia Limusine Manual Petrol Blue EX: MK2 1.8L 16V 115LE 1997-es Zetec Ghia Kombi Manual Black
|
|
|
bucsobacsi
Vendég
|
|
« Új hozzászólás #7398 Dátum: 2008.05.25 vasárnap, 19:25:05 » |
|
Köszönöm a segitséget.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
szaszab75
Vendég
|
|
« Új hozzászólás #7399 Dátum: 2008.05.25 vasárnap, 19:31:01 » |
|
Sziasztok! Kellene nekem 7000-hez a CD tárba betét! Ha valaki tud eladót akkor legyen olyan kedves és szóljon rám! De jó lenne valami MP3-as is a helyére, persze csak ha létezik! Előre is köszönöm! Vaterán nézelőgy cd-tár adapter után. Gyári ford MP3-at itt is találsz a képes hírdetések között. Megnézetem, Styleair hírdeti.
|
|
« Utoljára szerkesztve: 2008.05.25 vasárnap, 19:37:22 írta szaszab75 »
|
Naplózva
|
|
|
|
|