Ford Mondeo Club Hungary Ford Mondeo Club Hungary
2025.08.19 kedd, 15:55:03 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek: Keress minket a Facebook-on is! => www.facebook.com/fordmondeoclub
Advanced Search  
Oldalak: 1 ... 207 208 209 210 211 212 213 [214]   Le
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Elektromos dolgok  (Megtekintve 3954941 alkalommal)
0 Felhasználó és 12 vendég van a témában
twine
Kezdő
*
Nem elérhető Nem elérhető

« Új hozzászólás #10650 Dátum: 2025.08.02 szombat, 19:15:03 »

Szia.
A levegő szűrő cserekor a motortérben nem raktad vissza vagy megszakadt a MAF érzékelő jele.
Ott kutakodj.Leeset csatti szakadt vagy zárlatos vezeték,sérült MAF szenzor.
A légszűrőház szívó cső csonkjában lakik.

Nagyon szépen köszönöm a segítséget!
Meg lett a hiba oka...
Leírom hátha a jövőben lesz egy hasonlóan hozzá nem értő aki túrja a netet, és megoldást keres a P02E2 hibakód megoldásra.
Nálam a peirburg szelephez tartó tápkábel egyik vezetéke tört le tőböl. íhogy ez hogyan történhetett légszűrő csere közben mikor a levegő szűrő házat épp csak annyira emeltem meg, hogy a szűrőket ki tudjam cserélni benne, az rejtély marad számomra, de mivel közben történt, mindenképp én hibáztam be valamit.

Forrasztottam rá egy darabka plusz vezetéket, próbáltam csugorcsövet ráhúzni.
Hibakjódot töröltem, majd indítás , sokszor, lezárás után is...
Check engine lámpa elmúlt, hibakód nem jön vissza..javítás sikeres, de azért mekérdezném, hogy ezt hogyan tudnám házilag profibban biztonságban javítani?
Hogy hívják ezt a csatlakozót? Lehet ilyet szerelhető verzióban venni vagy ilyesmi? nem tetszik hogy a csatlakozó tövében kellet forrasztanom, jobban szeretném , ha ezt a gyárihoz jobban közelítő egészségesebb megoldással csinálhatnám meg.
Köszönöm, ha tudtok erre nekem valamit mondani worship
ps: Hogyan tudok én ebben a forumban képet beszúrni? Sehogy sem akar sikerülni Sad
« Utoljára szerkesztve: 2025.08.02 szombat, 19:19:32 írta twine » Naplózva
Gegsite
Kezdő
*

WWW E-mail
« Új hozzászólás #10651 Dátum: 2025.08.11 hétfő, 13:44:07 »

Valaki tud Fejer megyeben egy mondeos tudort aki ert is hozza miert nincs tempomatom?

Telefon, email mindegy csak ne legyen atomdraga
Naplózva

Geri, EX: 2006 Mk3 2,5i , Most: 2007 Mk4 2,5T
Vodafone 247 65 84
Sakos
Megszállott
Elérhető Elérhető

« Új hozzászólás #10652 Dátum: 2025.08.11 hétfő, 21:22:43 »

Valaki tud Fejer megyeben egy mondeos tudort aki ert is hozza miert nincs tempomatom?

Telefon, email mindegy csak ne legyen atomdraga
Esetleg a XXII. kerületben (dél-Budán) Körmendi Sándor?
Naplózva

2.0TDCi Titanium 211LE PS - 2016 Kék fenevad
Sakos
Megszállott
Elérhető Elérhető

« Új hozzászólás #10653 Dátum: 2025.08.11 hétfő, 21:33:24 »

Esetleg a XXII. kerületben (dél-Budán) Körmendi Sándor?
Egyébként itt írtam egy tempomat a hibáról: http://mondeo.hu/index.php?topic=17569.0 Lehet, hogy nálad is ez van. Olvass hibakódot.
Többféle megoldási javaslat van leírva, de így utólag azt mondom a legjobb ha mégis maradsz az elsőnél és beraksz egy ellenállást a két vezeték közé.
Naplózva

momcrew
Haladó
**

« Új hozzászólás #10654 Dátum: 2025.08.12 kedd, 14:01:44 »

Sziasztok,
van egy gyönyörű hibajelenségem, hátha találkozott valaki ilyennel, mert a neten sajnos én hozzáhasonlót nem találtam.
A probléma. Blaupunkt NX vezérlőm van és az a hibajelenség, hogy a fűtés/hűtés vezérlő időnként nem reagál gombnyomásra. Ilyenkor bekapcsol a klíma, autóba teszi a sebességet és a szélvédőre fúj, valamint a rádió kiírja, hogy az autó motorja nem jár és 1 óra múlva kikapcsol. Kb fél órán belül megjavul, reagál a gombokra, minden rendben. Amikor rossz olyankor néha, a rádió órája is elmegy.
1, észrevétel. Amikor garázsból indulok, akkor többnyire jól működik. Ellenben, ha az utcán áll, bemelegszik, akkor biztosan rossz.
2, észrevétel. Amikor kinyitom az ajtót, akkor felkapcsolódik a belsőtér világítás, a műszerfal közepén a piros kijelzős képernyő és a rádión megjelenik az idő és a dátum. Ilyenkor jól fog működni. Amikor rossz, akkor sötét marad a rádió, minden más bekapcsol ajtónyitásra.
Már egy autóvillamossági szerelőnél járt az autó és szerintük a kesztyűtartó alatti biztosíték táblában lesz a hiba, csatlakozók kontakt spryvel kezelve lettek.
Merre tovább?

Többen az óracsoport elöregedett forrasztására tippeltek és valóban az volt a hiba oka. Miskolcra küldtem el, ahol motorvezérlőket is javítanak, javítva visszaküldték. Kb egy hónap alatt semmilyen hibát nem produkált, azt mondom ez jó.
Naplózva

MK4, 2007, HUBA, 2.5t
MK3, 2004, CHBA, 1.8 Ghia
Gegsite
Kezdő
*

WWW E-mail
« Új hozzászólás #10655 Dátum: 2025.08.12 kedd, 20:32:45 »

Egyébként itt írtam egy tempomat a hibáról: http://mondeo.hu/index.php?topic=17569.0 Lehet, hogy nálad is ez van. Olvass hibakódot.
Többféle megoldási javaslat van leírva, de így utólag azt mondom a legjobb ha mégis maradsz az elsőnél és beraksz egy ellenállást a két vezeték közé.

Szia!

Kormánykerék már ki lett kapva hátha kontakt , de 90% hogy nem az. Mindent szépen megtisztítva raktam vissza, azóta jobban is reagál a kormány gombokra. De itt nem ez lesz a gond. A standby -on túl nem jutok el. Kuplung munkahenger lett cserélve , azóta nincs tempomatom, és gyanítom ott valami jel nem lesz jó. Csak jó lenne egy mondeo szaki akineki látott már ilyet.

U.i. ez az oldal mindenkinek igy elrontja az ekezeteket? Valami UTF kódolás lesz itt bibi elonezetben.
« Utoljára szerkesztve: 2025.08.12 kedd, 20:34:19 írta Gegsite » Naplózva

Vodafone 247 65 84
Sakos
Megszállott
Elérhető Elérhető

« Új hozzászólás #10656 Dátum: 2025.08.13 szerda, 13:41:06 »

Szia!

Kormánykerék már ki lett kapva hátha kontakt , de 90% hogy nem az. Mindent szépen megtisztítva raktam vissza, azóta jobban is reagál a kormány gombokra. De itt nem ez lesz a gond. A standby -on túl nem jutok el. Kuplung munkahenger lett cserélve , azóta nincs tempomatom, és gyanítom ott valami jel nem lesz jó. Csak jó lenne egy mondeo szaki akineki látott már ilyet.

U.i. ez az oldal mindenkinek igy elrontja az ekezeteket? Valami UTF kódolás lesz itt bibi elonezetben.
Nem is azt írtam, hogy rosszul érintkeznének a gombok, hanem teljesen mást.  De amúgy is csak egy lehetséges okként említettem.
Egyébként a kuplung kinyomása is leoldja a tempomatot, tehát lehet hogy egyszerűen a pedálkapcsoló jelez be állandóan, mert esetleg a munkahenger cserekor ott megpiszkáltak valamit.
Naplózva

Gegsite
Kezdő
*

WWW E-mail
« Új hozzászólás #10657 Dátum: 2025.08.17 vasárnap, 16:41:22 »

Nem is azt írtam, hogy rosszul érintkeznének a gombok, hanem teljesen mást.  De amúgy is csak egy lehetséges okként említettem.
Egyébként a kuplung kinyomása is leoldja a tempomatot, tehát lehet hogy egyszerűen a pedálkapcsoló jelez be állandóan, mert esetleg a munkahenger cserekor ott megpiszkáltak valamit.

Ennek a Körmendi Sándornak meg tudod adni a számát?

Köszönöm.
Naplózva

Vodafone 247 65 84
Sakos
Megszállott
Elérhető Elérhető

« Új hozzászólás #10658 Dátum: 2025.08.17 vasárnap, 19:23:04 »

Ennek a Körmendi Sándornak meg tudod adni a számát?

Köszönöm.
PM-ben elküldtem.
Naplózva

Oldalak: 1 ... 207 208 209 210 211 212 213 [214]   Fel
  Nyomtatás  

Ugrás:  

Az oldal 0.295 másodperc alatt készült el 24 lekéréssel.