Ford Mondeo Club Hungary
2024.11.22 péntek, 14:38:36
Üdvözlünk,
Vendég
. Kérlek
jelentkezz be
vagy
regisztrálj
.
1 óra
1 nap
1 hét
1 hónap
Mindig
Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek
: Keress minket a Facebook-on is! =>
www.facebook.com/fordmondeoclub
Főoldal
Forum
Wiki
Súgó
Keresés
Bejelentkezés
Regisztráció
Ford Mondeo Club Hungary
>
Szakmai fórum
>
Mondeo III.
>
Facelift modellek
Oldalak:
1
...
52
53
54
55
56
57
58
[
59
]
60
61
62
63
64
65
66
...
110
Le
« előző
következő »
Nyomtatás
Szerző
Téma: Facelift modellek (Megtekintve 1739976 alkalommal)
0 Felhasználó és 138 vendég van a témában
Angel
Fórumfüggő
Nem elérhető
Válasz: Mondeo III. facelift
«
Új hozzászólás #2900 Dátum:
2007.10.09 kedd, 12:47:44 »
Idézetet írta: Joe - 2007.10.09 kedd, 11:28:45
Egyet próbálajtok ki, hogy amikor ilyen 2-3km után nem indul az autó, akkor előre figyelve úgy állítsátok le a motor, hogy mindenről leszállva(kuplung, fék) megvárjátok, még teljesen leesik a fodulat alapjáratra. Na és vajon fogja é ezek után is csinálni....
Ez egy jó ötlet, hogy hagyni pár másodpercig alapjáraton ketyegni (mondjuk 5).
Megszívni úgy nem tudja magát, mint egy karburátoros, de mivel nem a hengerekbe fecskendez, azért itt-ott maradhat benzin.
Naplózva
MKIII facelift 2.0 TDCi Ghia – a kékvérű
KIZS
Haladó
Nem elérhető
«
Új hozzászólás #2901 Dátum:
2007.10.09 kedd, 12:59:17 »
Nekem az a gyanúm inkább az lehet, hogy egy-két érzékelő már bemelegedett, de a motor maga még nem. Ebből következik, hogy a computer nem a motor állapotának megfelelő mennyiségű üzemanyagot tolja be, hanem a már bemelegedett érzékelőnek megfelelőt.
De mivel ez a "hiba" a legrosszabb esetben is azt jelenti, hogy nem egy másodpercig hanem kettőig kell indítózni, ezért a gyárban ezt szépen letojták magasról. Vagy észre sem vették.
Szerintem ez nem akkora gond, hogy izgulni kéne miatta.
Engem a lámpa vibrálás sokkal jobban izgat. Frankón olyan a kocsi, mint egy mozgó stroboszkóp. Ma elmegyek akksit venni. Ha ez nem segít akkor fesszab csere (remélem cserélhető) illetve generátor tisztítgatás.
Naplózva
Kisber
Vendég
«
Új hozzászólás #2902 Dátum:
2007.10.09 kedd, 13:13:13 »
Idézetet írta: KIZS - 2007.10.09 kedd, 12:59:17
Nekem az a gyanúm inkább az lehet, hogy egy-két érzékelő már bemelegedett, de a motor maga még nem. Ebből következik, hogy a computer nem a motor állapotának megfelelő mennyiségű üzemanyagot tolja be, hanem a már bemelegedett érzékelőnek megfelelőt.
De mivel ez a "hiba" a legrosszabb esetben is azt jelenti, hogy nem egy másodpercig hanem kettőig kell indítózni, ezért a gyárban ezt szépen letojták magasról. Vagy észre sem vették.
Engem a lámpa vibrálás sokkal jobban izgat. Frankón olyan a kocsi, mint egy mozgó stroboszkóp. Ma elmegyek akksit venni. Ha ez nem segít akkor fesszab csere (remélem cserélhető) illetve generátor tisztítgatás.
KIZS, felesleges az akksicsere. Nekem utána csinálta
Akkor kb 2hetente előjött, aztán nem csináltam vele semmit, és abbamaradt...
kb fél év telt el azóta még nem jött elő újra (kopp-kopp).
Szóval az akksicsere szerintem nem fogja megoldani
Naplózva
zacci
Fórumfüggő
Nem elérhető
«
Új hozzászólás #2903 Dátum:
2007.10.09 kedd, 13:23:19 »
Idézetet írta: KIZS - 2007.10.09 kedd, 12:59:17
A lenyeg, hogy mindenkeppen ird majd meg a fejlemenyeket. Sokunknak strobi a gepe.
De az mar tuti, hogy ennek semmi koze a motorhoz
Naplózva
blah blah blah
KIZS
Haladó
Nem elérhető
«
Új hozzászólás #2904 Dátum:
2007.10.09 kedd, 13:27:35 »
Idézetet írta: Kisber - 2007.10.09 kedd, 13:13:13
KIZS, felesleges az akksicsere. Nekem utána csinálta
Akkor kb 2hetente előjött, aztán nem csináltam vele semmit, és abbamaradt...
kb fél év telt el azóta még nem jött elő újra (kopp-kopp).
Szóval az akksicsere szerintem nem fogja megoldani
Nekem non-stop villog, de rémületes mértékben. Az akksi már ránézésre is erősen kukaérett, ezért kezdem azzal.
Naplózva
Joe
Globál Moderátor
Fórumfüggő
Nem elérhető
Vót...
«
Új hozzászólás #2905 Dátum:
2007.10.09 kedd, 14:02:53 »
Idézetet írta: Angel - 2007.10.09 kedd, 12:47:44
Megszívni úgy nem tudja magát, mint egy karburátoros, de mivel nem a hengerekbe fecskendez, azért itt-ott maradhat benzin.
A Mondeo hengerenként befecskendezéses: az nem azt jelenti, hogy a hengerbe fecskendez be?
Naplózva
Tisztelettel!
Jelenleg: '11 2,2 TDCi Galaxy ezüst, autom., panoráma, premium sound, alcantara...
'07 1,8 TDCi Ford C-Max Ghia fekete, csodaszép.
'99 MB A140 ASR, ABS, Airbag, félbőr, kihajtható ülésmagasító hátul.
A múlt...'99 2,8 VR6 Ford Galaxy majdnem FULL
Szappy
Vendég
«
Új hozzászólás #2906 Dátum:
2007.10.09 kedd, 14:22:55 »
Idézetet írta: Joe - 2007.10.09 kedd, 14:02:53
A Mondeo hengerenként befecskendezéses: az nem azt jelenti, hogy a hengerbe fecskendez be?
Szerintem nem.
Nem vagyok egy nagy szaki benzinesben (finoman szólva
) de tudtommal a henger előtt, a levegőbe fecskendez, hogy mikor a henger beszívja, addigra elkeveredjen a levegővel, és a nagy része elégjen, jó hatásfokkal.
A dízel is csak azóta tud direkt befecskendezésű lenni, amióta nagy a porlasztónyomás, mert így 'on-the-fly' is el tud keveredni az üzemanyag a hengerben.
Naplózva
Scratch
Adminisztrátor
Fórumfüggő
Nem elérhető
www.mondeo.hu
«
Új hozzászólás #2907 Dátum:
2007.10.09 kedd, 16:47:42 »
Idézetet írta: enef - 2007.10.09 kedd, 08:31:11
Teljesen egyetértek veled, tök ciki amikor nehezen indul az autó, azt hihetitk hogy valami vacak verda, holott ez csak típushiba. Hidegen pöcre indul a járgány 100-ból 100-szor, de ha ha kicsit melegedett be és leállítod, akkor utána tök nehezen röffen be. Topictalin MS02 szakértette meg még tavaly nekem, és megnyugtatott hogy ez nem probléma, ez ilyen, megszívja magát benzinnel és azért csinálja ezt. Beszélek Fordos guruval, hátha tud valami okosságot rá, de szerintem ha lenne orvosság rá akkor arról márt tudnánk...
Egyébként hogy tetszik a 2.0 benzin? Azért kérdezem mert az enyémben csak 1.8 van, és elvagyok vele, de agyalok egy nagyobb motorral, jobban felszerelt változaton és érdekelne a különbség.
Pontosan így csinálja, ahogy írod, de tudod mi az érdekes, hogy az 1000x régebbi Ford Ka benzines ezt nem csinálja, ott miért tudta ezt megoldani a Ford? A majd 5x drágább Mondeónál meg igen, ez az ami bosszant.
Nem rossz a 2.0! Teszik, hogy ilyen iszonyatosan csendes a dízel után, nem egyszer kellett a fordulatszámmérőre pillantanom, hogy jár-e a motor, ez nagyon tetszik.
Vezetni teljesen más, itt csak akkor van erő, ha visszaváltok és pörgetem, azért az a sok nyomaték, és a turbo hiányzik. De összeségében elégedett vagyok vele! Hiába ez +30LE, de érzésre a és normál használat közbe a TDDi is ilyesmi erősnek érződött. Viszont tempósabb használatkor 180-200km/h körül jobban kijön a benzines ereje, a TDDi nem szerette, és nem is bírta ezt, itt ha 200-nál nyomok egy padlót, még érezhetően gyorsul tovább. Úgyhogy tetszik!
Ami még nekem nagyon furcsa, hogy ebbe sokkal nehezebben jár ez a bovdenes gázpedál, az elektromos sokkal jobb volt. Szerintem az 1.8-hoz képest a 2.0 nem lesz sokkal-sokkal erősebb, inkább akkor 2.5 V6-ot keress.
A Ghia felszereltség meg nagyon jó! Élvezem ezt a sok extrát, ami eddig nem volt nekem. Viszont ez a Ghia plüss nagyon béna, rossz a minősége, nagyon koszolódik, rossz a tapintása, nagyon nem tetszik. A Trend szövetbeseje sokkal jobb volt minden szempontból, bár az igazi egy bőr belső lenne, ez illene legjobban már a Ghia-hoz!
Naplózva
Ford Focus 1.6 16V Trend, 2009
Ford C-Max 2.0 Hybrid SEL, 2013
Ford Puma 1.0 mHEV Titanium, 2020
---
Ford Mondeo 2.0 16V Ghia, 145LE, 2004
Scratch
Adminisztrátor
Fórumfüggő
Nem elérhető
www.mondeo.hu
«
Új hozzászólás #2908 Dátum:
2007.10.09 kedd, 16:49:43 »
Idézetet írta: zacci - 2007.10.09 kedd, 08:33:48
Sajna ez ilyen
De van egy ellenszere, hogy ne legyen cikis a dolog...Mikor inditozol es nem indul, letolod az ablaxot es kikiabalsz, hogy DIREKT VOLT ! SZANDEKOSAN CSINALTAM !
Minap nalam is elofordult, de ha hosszan inditozol, akkor beindul. Es nem kell rugdosni a gazpedalt.
Á, inkább nem.
Eddig nem nagyon mertem kínozni, hogy beindul-e, de 1x kipróbálom.
Naplózva
---
Scratch
Adminisztrátor
Fórumfüggő
Nem elérhető
www.mondeo.hu
«
Új hozzászólás #2909 Dátum:
2007.10.09 kedd, 16:52:32 »
Idézetet írta: zacci - 2007.10.09 kedd, 08:35:26
Scratch,
Tenyleg, meselj, milyen a gep, igy a sok taktaktak utan ?
Röviden? Baromi csendes!
Mikor visszaültem a TDDi-be, trakotorba éreztem magam a hang miatt.
Elégedett vagyok vele, megszerettem!
Városba is 9L alatt tudom tartani, de ha működni fog a pillanatnyi fogyi majd még jobban összeszokunk, hátha kevesebb is lehet még.
Naplózva
---
Scratch
Adminisztrátor
Fórumfüggő
Nem elérhető
www.mondeo.hu
«
Új hozzászólás #2910 Dátum:
2007.10.09 kedd, 16:53:54 »
Idézetet írta: ultio - 2007.10.09 kedd, 08:55:44
Nekem is 2000-es benzines Mondeom (nem faceliftes) van és az enyém is csinál hasonlót. Viszont én nem tudom ennyire pontosan meghatározni, mikor, de most már megfigyelem. Az azonban biztos, hogy nagyon kevésszer csinálja. 2 hónapja van meg az autó és max. 5-ször fordult elő.
Engem annyira nem zavar, de tény, hogy azért ciki.
Én azt tapasztaltam, hogy mivel amúgy pöccre indul, könnyen észreveszem, hogy most nem fog, ezért leállítás nélkül nyomok egy nagy gázfröccsöt. Ennek csak az a hátránya, hogy marha hangos és aki amúgy nem figyelt volna, most már az is észreveszi, hogy nem indult könnyen a gép
.
Én is így szoktam...
Naplózva
---
Scratch
Adminisztrátor
Fórumfüggő
Nem elérhető
www.mondeo.hu
«
Új hozzászólás #2911 Dátum:
2007.10.09 kedd, 16:56:33 »
Idézetet írta: Joe - 2007.10.09 kedd, 11:24:08
Nekem is csinált ilyet az előző OFF-om, és bizonyos helyzetben ez is eljátsza. Az előzőnél arra törekedtem, hogy pöcre induljon(japánsafthauzen), tehát inkább kétszer indítóztam, nincs ezzel baj, de a Mondeonál inkább halványan megérintem a gázpedált. Sztem semmiképpen sem padlógáz!!! A katalizátornak nem tesz jót...
Ha halványan érintem az nem elég neki sajnos.
Naplózva
---
Scratch
Adminisztrátor
Fórumfüggő
Nem elérhető
www.mondeo.hu
«
Új hozzászólás #2912 Dátum:
2007.10.09 kedd, 16:57:36 »
Idézetet írta: Joe - 2007.10.09 kedd, 11:28:45
Egyet próbálajtok ki, hogy amikor ilyen 2-3km után nem indul az autó, akkor előre figyelve úgy állítsátok le a motor, hogy mindenről leszállva(kuplung, fék) megvárjátok, még teljesen leesik a fodulat alapjáratra. Na és vajon fogja é ezek után is csinálni....
Kipróbálom...
Naplózva
---
Tsory
Fórumfüggő
Nem elérhető
Innen legszebb a kilátás :)
«
Új hozzászólás #2913 Dátum:
2007.10.09 kedd, 21:10:36 »
Idézetet írta: Joe - 2007.10.09 kedd, 11:09:06
Jól értem, hogy amikor váltassz a kijelző leesik 0,0-ra?
Ez csak azért van, mert lassan váltassz, illetve, hogy 2,0 alatt nem mutat a műszer. ténylegesen 2x mutathat 0-át a műszer: egyszer, ha nem megy a motor, de ilyenkor ugye ezek már -/- jelet mutatnak. illetve 5-6-ban guruláskor. Benzinesnél tudom, hogy csak akkor veszi el teljesen az üzemanyagot a komputer, ha épp egy huzamosabb gyorsítás után rakod 5-be. Ha ezt nem teszed, akkor vmennyit kap továbbra is a motor. Volt olyan gond is az egyik ilyen autónknál, hogy 4-ben is képes volt 0,0-át mutatni (ebben akár 0,2-őt is mutatott Focus '02 1,6 16V), majd később kiderült, hogy trafóhibás lett az autó... Majd visszatért a normál kerékvágásba a dolog...
jól érted
de ezt csak 2től fentebbi váltásoknál lehet produkálni (szal először 2ből 3ba váltáskor ... legalábbis 1ből 2be nekem még nem jött össze). a dolog úgy néz ki, h nem csak bevillan halványan, hanem 1-2 mp-ig így áll a kijelző, és utánna megy felfelé monnyuk 4,0ig. sztem nem lassú váltásról van szó, hanem mint említettem már sokszor, az optimális váltás miatt van ez (sebesség/fordulat). természetesen húzatásnál szó sincs ilyesmiről, ott inkább a 20,0 környéke a jellemző. ezt csak energiatakarékor módra állított lábbal lehet előidézni
és pont emiatt én sem törexem feltétlenül erre.
2,0 alatt valóban nem jelez a műszer. 0,0 kijelzés valóban két esetben van, de nem úgy ahogy te írod. az 1ik az a motorfék, a másik pedig ez a váltásos dolog amit leírtam. namost sztem ugyi itt nem arról szól a dolog, h abszolút 0, hanem arról szól a dolog, h 2 liter alatti az érték és már nem jelzi.
a _._ kijelzés történetével kapcsolatban arra jutottam, h ebben az esetben nincs értékelhető 100km/l fogyasztás. ugyi eléggé röhejes dolog lenne a lámpánál állva akár az 1liter, akár a maximális 55liter
a gyújtásra tett autó járó motor nélkül megint értékelhetetlen ... okok felsorolása nélkül
szal maradjunk abban h ez: _,_ az értékelhetetlen dolgot jelenti
sztem befolyásolható bizonyos mértékben a fogyasztás, de ezt leginkább tempomatal lehet megoldani. amíg az én autómban nincs tempomat addig erre a kijelentésemre én sem és más se igyon a bubisvíztől erősebb mérget. azokat a meneteket amikor 3,0 környékén mutat kilométereken keresztül könnyen el lehet bukni 1 - 2 agresszív gyorsítással. azt szívesen kipróbálnám (és tempomat beépítés után ki is fogom), h mit mutat a tankolós mérés 100km-re úgy, h felhúzom az autót 6. sebességig és amikor 3,0 a kijelzés rálövöm a tempomatot. lábbal elég kemény meló ezt megtartani ... ki figyeli akkor az utat ?
kíváncsi vagyok 1bként benzinesnél miket lehet összehozni, de én MondESU autójáról tudok ami benzines pill fogyis. namost ezzel nekem csak annyi a gondom egyenlőre, h ő már használja 1 ideje az autót, és van 1 kialakult vezetési
stílusUK
. ezzel szemben 1 hete van pill fogyija. nekem az első pillanattól megvan a pill mérőm (így vettem az autót), ami ugye merőben más dolog. szal az az igazság, h kíváncsi leszek nagyon arra, h mit mond MondESU kb 2 hónap múlva a dologról. egyenlőre érdekes neki a dolog, és távol álljon tőlem, h ezzel bántsam de a dolgokat használat közben tanuljuk ki rendesen. erre viszont kevés 1 hét.
annyit még, h az én autóm dizil és emiatt lehetnek a benzinessel szemben lényegi különbségek amik nem leküzdhetőek, de bizonyos helyzetekben az üza teljesen lényegtelen szerintem (azaz mind1, h benzin v dizil)
Naplózva
KLIKK >>>
<<< KLIKK
www.kutyaiskolamiskolc.hu
KIZS
Haladó
Nem elérhető
«
Új hozzászólás #2914 Dátum:
2007.10.09 kedd, 22:23:41 »
Idézetet írta: zacci - 2007.10.09 kedd, 13:23:19
A lenyeg, hogy mindenkeppen ird majd meg a fejlemenyeket. Sokunknak strobi a gepe.
Szóval ma megvolt az akksi csere. Először örültem, mert nem villogott. Próbálgattam sokat és nem villogott. Aztán hazajöttem, de fél óra múlva vissza kellett szaladnom a céghez. Na megint villog. Non-stop.
Mondjuk messze nem olyan erősen mint eddig, de jól láthatóan. Viszont legalább a külső lámpák nem villognak azóta (helyzetjelző, féklámpa stb..).
Rámértem a töltésre és 14.0-14.23V között ugrált. Innentől kezdve átminősítem a dolgot a "tojok rá" kategóriába.
Most az időnként valahonnan előbújó zörgésre koncentrálok
Naplózva
Angel
Fórumfüggő
Nem elérhető
«
Új hozzászólás #2915 Dátum:
2007.10.09 kedd, 22:28:32 »
Az SCi a hengerbe fecskendezős.
Naplózva
stealt
Vendég
«
Új hozzászólás #2916 Dátum:
2007.10.09 kedd, 22:54:26 »
Idézetet írta: Angel - 2007.10.09 kedd, 22:28:32
Az SCi a hengerbe fecskendezős.
Tényleg az SCi nagyon eltünt. Valahogy kiforratlan zsákutcának tűnik. Ahhoz képest, hogy az MKIV-nél már inkább a Ti VCt-t erőltetik, valahogy az bizonyosodik be, hogy nemigazán volt egy nyerő fejlesztési irány. Persze lehet, hogy amikor előjönnek a 190+ hp-s 2,2 TDCi-vel akkor majd előugranak egy turbós 1,8SCi-vel ami lesz kb 160hp
Naplózva
Sakos
Megszállott
Nem elérhető
«
Új hozzászólás #2917 Dátum:
2007.10.10 szerda, 08:23:51 »
Idézetet írta: Tsory - 2007.10.09 kedd, 21:10:36
azt szívesen kipróbálnám (és tempomat beépítés után ki is fogom), h mit mutat a tankolós mérés 100km-re úgy, h felhúzom az autót 6. sebességig és amikor 3,0 a kijelzés rálövöm a tempomatot. lábbal elég kemény meló ezt megtartani ... ki figyeli akkor az utat ?
A tempomat a sebességet tartja, nem a fogyasztást. Ha emelkedőhöz érsz, olyan padlógázt nyom, hogy öröm nézni.
Mikor jobb a fogyasztás: ha 8-10 literes átlagkijelzéssel felgyorsulsz 8-10 másodperc alatt 90-re, és utána csorogsz 3,0-val, vagy ha a pillananatnyit izzadó homlokkal 6 alatt tartva háromszor akkora távon éred el ugyanazt a sebességet? Nem vagyok róla meggyőződve, hogy a második esetben, de ha mégis, megéri?
Naplózva
2.0TDCi Titanium 211LE PS - 2016 Kék fenevad
zacci
Fórumfüggő
Nem elérhető
«
Új hozzászólás #2918 Dátum:
2007.10.10 szerda, 08:26:05 »
Idézetet írta: KIZS - 2007.10.09 kedd, 22:23:41
Idézetet írta: zacci - 2007.10.09 kedd, 13:23:19
Szóval ma megvolt az akksi csere. Először örültem, mert nem villogott. Próbálgattam sokat és nem villogott. Aztán hazajöttem, de fél óra múlva vissza kellett szaladnom a céghez. Na megint villog. Non-stop.
Mondjuk messze nem olyan erősen mint eddig, de jól láthatóan. Viszont legalább a külső lámpák nem villognak azóta (helyzetjelző, féklámpa stb..).
Rámértem a töltésre és 14.0-14.23V között ugrált. Innentől kezdve átminősítem a dolgot a "tojok rá" kategóriába.
A rendszer aramot szabalyoz, nem feszt. 0.2v nem okoz villogast.
Naplózva
blah blah blah
Joe
Globál Moderátor
Fórumfüggő
Nem elérhető
Vót...
«
Új hozzászólás #2919 Dátum:
2007.10.10 szerda, 09:24:50 »
Idézetet írta: Tsory - 2007.10.09 kedd, 21:10:36
jól érted
de ezt csak 2től fentebbi váltásoknál lehet produkálni (szal először 2ből 3ba váltáskor ... legalábbis 1ből 2be nekem még nem jött össze). a dolog úgy néz ki, h nem csak bevillan halványan, hanem 1-2 mp-ig így áll a kijelző, és utánna megy felfelé monnyuk 4,0ig. sztem nem lassú váltásról van szó, hanem mint említettem már sokszor, az optimális váltás miatt van ez (sebesség/fordulat). természetesen húzatásnál szó sincs ilyesmiről, ott inkább a 20,0 környéke a jellemző. ezt csak energiatakarékor módra állított lábbal lehet előidézni
és pont emiatt én sem törexem feltétlenül erre.
2,0 alatt valóban nem jelez a műszer. 0,0 kijelzés valóban két esetben van, de nem úgy ahogy te írod. az 1ik az a motorfék, a másik pedig ez a váltásos dolog amit leírtam. namost sztem ugyi itt nem arról szól a dolog, h abszolút 0, hanem arról szól a dolog, h 2 liter alatti az érték és már nem jelzi.
a _._ kijelzés történetével kapcsolatban arra jutottam, h ebben az esetben nincs értékelhető 100km/l fogyasztás. ugyi eléggé röhejes dolog lenne a lámpánál állva akár az 1liter, akár a maximális 55liter
a gyújtásra tett autó járó motor nélkül megint értékelhetetlen ... okok felsorolása nélkül
szal maradjunk abban h ez: _,_ az értékelhetetlen dolgot jelenti
sztem befolyásolható bizonyos mértékben a fogyasztás, de ezt leginkább tempomatal lehet megoldani. amíg az én autómban nincs tempomat addig erre a kijelentésemre én sem és más se igyon a bubisvíztől erősebb mérget. azokat a meneteket amikor 3,0 környékén mutat kilométereken keresztül könnyen el lehet bukni 1 - 2 agresszív gyorsítással. azt szívesen kipróbálnám (és tempomat beépítés után ki is fogom), h mit mutat a tankolós mérés 100km-re úgy, h felhúzom az autót 6. sebességig és amikor 3,0 a kijelzés rálövöm a tempomatot. lábbal elég kemény meló ezt megtartani ... ki figyeli akkor az utat ?
kíváncsi vagyok 1bként benzinesnél miket lehet összehozni, de én MondESU autójáról tudok ami benzines pill fogyis. namost ezzel nekem csak annyi a gondom egyenlőre, h ő már használja 1 ideje az autót, és van 1 kialakult vezetési
stílusUK
. ezzel szemben 1 hete van pill fogyija. nekem az első pillanattól megvan a pill mérőm (így vettem az autót), ami ugye merőben más dolog. szal az az igazság, h kíváncsi leszek nagyon arra, h mit mond MondESU kb 2 hónap múlva a dologról. egyenlőre érdekes neki a dolog, és távol álljon tőlem, h ezzel bántsam de a dolgokat használat közben tanuljuk ki rendesen. erre viszont kevés 1 hét.
annyit még, h az én autóm dizil és emiatt lehetnek a benzinessel szemben lényegi különbségek amik nem leküzdhetőek, de bizonyos helyzetekben az üza teljesen lényegtelen szerintem (azaz mind1, h benzin v dizil)
A korábbiakban, amiket én használtam/használok nem -/- jel van, hanem átvált liter/órára...
Ez is nagyon jó, mert a normális adat a 0,7l/h, és e fölött meleg motor esetén vmi bibi van az autóval...(ilyen is volt már)
Naplózva
Tisztelettel!
Jelenleg: '11 2,2 TDCi Galaxy ezüst, autom., panoráma, premium sound, alcantara...
Joe
Globál Moderátor
Fórumfüggő
Nem elérhető
Vót...
«
Új hozzászólás #2920 Dátum:
2007.10.10 szerda, 09:27:04 »
Idézetet írta: sakos - 2007.10.10 szerda, 08:23:51
A tempomat a sebességet tartja, nem a fogyasztást. Ha emelkedőhöz érsz, olyan padlógázt nyom, hogy öröm nézni.
Mikor jobb a fogyasztás: ha 8-10 literes átlagkijelzéssel felgyorsulsz 8-10 másodperc alatt 90-re, és utána csorogsz 3,0-val, vagy ha a pillananatnyit izzadó homlokkal 6 alatt tartva háromszor akkora távon éred el ugyanazt a sebességet? Nem vagyok róla meggyőződve, hogy a második esetben, de ha mégis, megéri?
Zoli79, aki asszem még mindig a fogyasztási téma győztese:) mondta, hogy tapasztalatai alapján a lassú gyorsulás a nyerő, vagyis Ő ezt szokta, és a emelkedőn átveszi a tempomattól az irányítást...
Naplózva
Tisztelettel!
Tsory
Fórumfüggő
Nem elérhető
«
Új hozzászólás #2921 Dátum:
2007.10.10 szerda, 10:31:04 »
ezzel tisztába vagyok, de emelkedő után ha visszaáll a 3,0 kijelzés, akkor az már jelent vlmit. másrészt az emelkedő kijátszható a tempomat ideiglenes kikapcsolásával, és akkor nem 20literrel megy fel (csak tipp, mivel nincs tempomatom), hanem a lábam küzdi fel monnyuk 8-10 literrel. persze a dolog erősen emelkedő függő. aztán ha vége az emelkedésnek tempomat ON.
ha 10 másodperc alatt gyorsulsz fel 90km/h-ra azt esélytelen 10literes kijelzéssel megúszni
ott simán ugrik a maximum kijelzés felé, de minimum a 40,0 amit láthatsz
ettől függetlenül természetesen nem éri meg állandóan a pill kijelzés kedvére váltani, és forgatni. én valahol az arany középutat szeretem. haladósan indulok ~15,0 kijelzéssel gyorsítok (de inkább több), és csak amikor elértem a kellő sebességet akkor kezdek foglalkozni a pill kijelzéssel.
amint meglesz a tempomatom, ígérem mind2 verziót kipróbálom és beszámolok róla ... de sajnos ez nem várható 1-2 hét alatt
szal megjátszom a gyorsítás haladósan, és utánna pill fogyi szerint tovább tempomattal, és megjátszom a 6,0 alatt tartást is + tempomat.
szerintem nem lesz jelentős a különbség, de 1 tesztet mindenképp megér
annyit viszont már most el tudok mondani a fordulatokról, h folyamatos menetben kb 1700-1800 ford/min, valamint 2200-2300ford/min-nél fogyaszt a legjobban, sebességfokozatja válogatja. azaz közvetlen a turbó kapcsolása előtti, és utáni tartományokban. ettől eltérő fordulat már akár 1literrel tolja meg. nekem mindig itt jön elő a 3,0 környéke. az alattinál akár 2,5ig lemegy (nem mind1, h hanyadikba van kapcsolva a váltó!), a felettinél viszont nem megy fentebb 3,5től. a feletti viszont országúton (nem autópályán!) már elég jó utazó sebességet eredményez.
Naplózva
KLIKK >>>
<<< KLIKK
Tsory
Fórumfüggő
Nem elérhető
«
Új hozzászólás #2922 Dátum:
2007.10.10 szerda, 10:35:20 »
Idézetet írta: Joe - 2007.10.10 szerda, 09:24:50
A korábbiakban, amiket én használtam/használok nem -/- jel van, hanem átvált liter/órára...
Ez is nagyon jó, mert a normális adat a 0,7l/h, és e fölött meleg motor esetén vmi bibi van az autóval...(ilyen is volt már)
annak van értelme ... mármint a l/h kijelzésnek, de ezt a mondi nem tudja. legalábbis MK III nem. valahol viszont azt olvastam, h MK I, és MK II gyári kijelzője automatikusan erre vált át. nemtom az utólag beszereltek tudják e, és azt sem, h a gyári tudja e ... mivel nekem 1ik se volt soha.
Naplózva
KLIKK >>>
<<< KLIKK
Joe
Globál Moderátor
Fórumfüggő
Nem elérhető
Vót...
«
Új hozzászólás #2923 Dátum:
2007.10.10 szerda, 10:37:18 »
Idézetet írta: Tsory - 2007.10.10 szerda, 10:35:20
annak van értelme ... mármint a l/h kijelzésnek, de ezt a mondi nem tudja. legalábbis MK III nem. valahol viszont azt olvastam, h MK I, és MK II gyári kijelzője automatikusan erre vált át. nemtom az utólag beszereltek tudják e, és azt sem, h a gyári tudja e ... mivel nekem 1ik se volt soha.
MKI-MKII tudja!
Naplózva
Tisztelettel!
Tsory
Fórumfüggő
Nem elérhető
«
Új hozzászólás #2924 Dátum:
2007.10.10 szerda, 10:39:03 »
Idézetet írta: Joe - 2007.10.10 szerda, 10:37:18
MKI-MKII tudja!
akkor jól olvastam
az utólagos is ?
Naplózva
KLIKK >>>
<<< KLIKK
Joe
Globál Moderátor
Fórumfüggő
Nem elérhető
Vót...
«
Új hozzászólás #2925 Dátum:
2007.10.10 szerda, 11:09:14 »
Idézetet írta: Tsory - 2007.10.10 szerda, 10:39:03
Akkor jól olvastam
az utólagos is ?
Az utólagos az egyben gyári is!
Naplózva
Tisztelettel!
Angel
Fórumfüggő
Nem elérhető
«
Új hozzászólás #2926 Dátum:
2007.10.10 szerda, 11:42:37 »
Idézetet írta: KIZS - 2007.10.09 kedd, 22:23:41
Szerintem 1 nap múlva nézd meg. Addigra rendesen feltölti az akksit.
Naplózva
zsoel
Vendég
«
Új hozzászólás #2927 Dátum:
2007.10.10 szerda, 12:55:04 »
Tsory!
Most nem emlékszem pontosan, hogy neked a pillanatnyi fogyasztásmérő az benne volt gyárilag vagy utólag csináltattad meg?
És dizel a te autód ugye?
Naplózva
somi
Vendég
«
Új hozzászólás #2928 Dátum:
2007.10.10 szerda, 13:12:24 »
hengerenkénti befecskendezés:
A hengerenkénti befecskendezésnél minden hengerhez tartozik egy befecskendező mágnesszelep, amely a szívószelep elé porlasztja az üzemanyagot. A rendszernyomás általában 2,5-3 bar. A befecskendező szelepek működése lehet szimultán (minden szelep egyszerre nyit és zár), párhuzamos kapcsolású, csoportos (pl. négyhengeres motornál 2-2 szelep egyszerre dolgozik), vagy szekvenciális (mindegyik szelep a gyújtási sorrendnek megfelelően eltolva nyit és zár, az adott henger szívószelepének nyitása előtt kerül sor a befecskendezésre).
központi befecskendezés:
A központi befecskendező rendszereket általában kisebb lökettérfogatú motoroknál alkalmazzák, ámbár egyes - főleg amerikai - gyártók felhasználják 3 liter körüli motoroknál is. Előállítási költsége alacsonyabb, alapesetben egy befecskendező mágnesszelep kerül beépítésre, amely a fojtószelep elé porlaszt. Üzemi nyomása általában 0,8-1,2 bar. Nem túl szerencsés, hogy a keverék nem homogén, és hogy a szélső hengerek - a karburátoros megoldáshoz hasonlóan - némileg szegényebb keverékkel kell hogy beérjék.
csak,hogy tisztába tegyük a dolgokat
Naplózva
Andris77
Kezdő
Nem elérhető
«
Új hozzászólás #2929 Dátum:
2007.10.10 szerda, 13:47:42 »
Hengerekbe fecskendez be := közvetlen befecskendezés, mint dízel, csak sokkal kisebb nyomáson (150-200Bar)
Amit a Ford az ----1.8 SCi +5Le +5Nm -6-7% fogyi, ~3év fejlesztés---- motorjával mutatott be
Naplózva
EX - 2002.05. TDCi Tournier GHIA (96kW) (Magnum Grey)
Sierra 1985 Hatchback - Ghia - under (re)construction
Joe
Globál Moderátor
Fórumfüggő
Nem elérhető
Vót...
«
Új hozzászólás #2930 Dátum:
2007.10.10 szerda, 13:51:30 »
Idézetet írta: zsoel - 2007.10.10 szerda, 12:55:04
Tsory!
Most nem emlékszem pontosan, hogy neked a pillanatnyi fogyasztásmérő az benne volt gyárilag vagy utólag csináltattad meg?
Ő így vette, és dízel...
Naplózva
Tisztelettel!
zsoel
Vendég
«
Új hozzászólás #2931 Dátum:
2007.10.10 szerda, 14:23:49 »
Idézetet írta: Joe - 2007.10.10 szerda, 13:51:30
Idézetet írta: zsoel - 2007.10.10 szerda, 12:55:04
Tsory!
Ő így vette, és dízel...
Ez érdekes.
Azért kérdeztem, mert Macsman koma ma volt a Miskolci szervizbe - ahol Mondesu benzines kocsijában beállitották a pill. fogyi mérést - és neki is megcsinálták volna a pill. fogyi aktivizálást, de nem sikerült.
Azt a választ kapta, hogy dizelekbe NEM lehet megcsinálni.
Akkor most mi van?
Naplózva
Joe
Globál Moderátor
Fórumfüggő
Nem elérhető
Vót...
«
Új hozzászólás #2932 Dátum:
2007.10.10 szerda, 14:39:01 »
Idézetet írta: zsoel - 2007.10.10 szerda, 14:23:49
Ez érdekes.
Azért kérdeztem, mert Macsman koma ma volt a Miskolci szervizbe - ahol Mondesu benzines kocsijában beállitották a pill. fogyi mérést - és neki is megcsinálták volna a pill. fogyi aktivizálást, de nem sikerült.
Akkor most mi van?
Ha jól emléxem, akkor MondESU az első benzines, akinek megcsinálták, a többiek dízelesek, akiknek műxik. Ez nem üa kérdése...
Naplózva
Tisztelettel!
SSanya
Vendég
«
Új hozzászólás #2933 Dátum:
2007.10.10 szerda, 15:06:28 »
Idézetet írta: Joe - 2007.10.10 szerda, 14:39:01
Ez érdekes.
Akkor most mi van?
Ha jól emléxem, akkor MondESU az első benzines, akinek megcsinálták, a többiek dízelesek, akiknek műxik. Ez nem üa kérdése...
Ez így van. Én elborzasztó példának írtam korábban, hogy nekem is mondták, dízlit nem lehet.
Naplózva
OzzyCar
Vendég
«
Új hozzászólás #2934 Dátum:
2007.10.10 szerda, 15:52:21 »
Jónagyot!
GYerekek. Olvastam valamelyik kommentnél, hogy elvileg le van írva az utólagos tempomat-beszerelés képekkel együtt. Belinkelné nekem vki? Lehet, vaksi vagyok, de én nem lelem:D
Naplózva
zsapeti
Törzstag
Nem elérhető
«
Új hozzászólás #2935 Dátum:
2007.10.10 szerda, 16:05:35 »
Idézetet írta: OzzyCar - 2007.10.10 szerda, 15:52:21
Jónagyot!
GYerekek. Olvastam valamelyik kommentnél, hogy elvileg le van írva az utólagos tempomat-beszerelés képekkel együtt. Belinkelné nekem vki? Lehet, vaksi vagyok, de én nem lelem:D
http://www.mondeo.hu/ftp/letoltes/mk3_gyari_tempomat.pdf
Copyrighted by Zacci
Naplózva
MKIII. 2.0 TDCi Trend kombi /2002.12./ --> ex/Citroen Evasion 1.9 TD --> ex/Galaxy 2.0 TDCi 2006-->ex/Renault Grand Espace 2.0T
MondESU
Vendég
«
Új hozzászólás #2936 Dátum:
2007.10.10 szerda, 18:17:51 »
Ez érdekes.
Akkor most mi van?
[/quote]
Szia Zsoel!
Értesültem én is a dolgokról, és eszembe jutott Tsory Mondija, ugye Ő pattintotta ki a nyulat a bokorból ezzel az opciójával.
Józsi barátomék még most tanulják szerintem a dolgot, mACSman-t bíztattam ne adja fel!
És még van valakinek itt a fórumon, és mintha az is TDCi volna. Vagy tévednék?!
Üdv.
Naplózva
OzzyCar
Vendég
«
Új hozzászólás #2937 Dátum:
2007.10.10 szerda, 18:20:30 »
Idézetet írta: zsapeti - 2007.10.10 szerda, 16:05:35
Idézetet írta: OzzyCar - 2007.10.10 szerda, 15:52:21
Jónagyot!
http://www.mondeo.hu/ftp/letoltes/mk3_gyari_tempomat.pdf
Copyrighted by Zacci
Danke!
Naplózva
Scratch
Adminisztrátor
Fórumfüggő
Nem elérhető
www.mondeo.hu
«
Új hozzászólás #2938 Dátum:
2007.10.10 szerda, 18:31:56 »
Akkor most mi van?
Benzineset kell venni, mese nincs!
Naplózva
---
Angel
Fórumfüggő
Nem elérhető
«
Új hozzászólás #2939 Dátum:
2007.10.10 szerda, 18:57:39 »
Idézetet írta: Scratch - 2007.10.10 szerda, 18:31:56
Akkor most mi van?
Benzineset kell venni, mese nincs!
A dízelnél ben jekk annyira nézni a fogyit! Az így is, úgy is keveset fogyaszt.
Naplózva
Sakos
Megszállott
Nem elérhető
«
Új hozzászólás #2940 Dátum:
2007.10.10 szerda, 19:15:34 »
Idézetet írta: MondESU - 2007.10.10 szerda, 18:17:51
Nekem van TDCi-ben. Leírom sokadszor is:
1. Olyan helyre kell menni, ahol tudják, hogyan kell bekapcsolni, és nem mondanak olyan hülyeséget, hogy dízelben nem lehet.
2. Nem minden autóban kapcsolható be, nem tudni mi az oka.
3. A XI. ker Ivanics szerelője ért hozzá. Elérhetőség privátban.
Naplózva
sarkan
Haladó
Nem elérhető
«
Új hozzászólás #2941 Dátum:
2007.10.10 szerda, 19:30:32 »
Idézetet írta: sakos - 2007.10.10 szerda, 19:15:34
1. Olyan helyre kell menni, ahol tudják, hogyan kell bekapcsolni, és nem mondanak olyan hülyeséget, hogy dízelben nem lehet.
nekem hétfőn állította be a pill. fogyasztásmérést Ivanicsék szerelője, az egész nem tartott tovább fél óránál, de ő is azt mondta, hogy nem mindig sikerül és nem tudja az okát.
Naplózva
ex MK4 2,0 TDCi automata Trend_2009
Mk5 2.0 HEV Titanium_2018
Tsory
Fórumfüggő
Nem elérhető
«
Új hozzászólás #2942 Dátum:
2007.10.10 szerda, 20:11:21 »
nekem úgy van a dolog, h 2,5 évesen vettem meg az autómat. első dolgom amikor már ültem bele, h hozom haza az volt, h kinyitottam a kesztyűtartót és a kezelésin keresztül eszközöltem vele 1 gyors ismeretséget. kapcsolók használata, mi miért világít a műszerfalon, és miért nem, klíma kezelés, szal olyan dolgok amikre BP-Miskolc vonalon szükségem lehet. eljutottam a könyvem 32. oldaláig és ott figyelt velem szembe a pillanatnyi kijelzés leírása. nosza kaptam magam és gyújtáson oda léptettem a compit. ezzel én nyugtáztam is magamban, h ez 1 gyári opció a sok közül amitől okosabb a mondim más halandó autóktól
aztán én itt valaminek kapcsán a világ legtermészetesebb dolgaként megemlítettem, mire kiderült, h rajtam kívül MK III-ban még kb 3 embernek van és bekapcsolható dolog de nem 100% sikerrel. erre a könyvem miatt még mindig gyári dologra gondoltam, de erre gyorsan előkerült Zsoel könyve ami ugyanolyan mint az enyém, csak német nyelven (az enyém magyar) viszont az autója nem jelzi a pillt. most ott tartok, h nemtom gyári v bekapcsolt e. sok magyarázat lehet a dologra csak 1-2 példa:
1. mivel akiknek benne van azok bevallásuk szerint bekapcsoltatták, lehet az enyém is bekapcsolt. (de ez nem magyarázza meg a könyvem, ami eddigiek alapján 2 került elő)
2. a könyv miatt lehet, h mégis gyári a dolog az én esetemben, és a Zsoel könyvét összecsereberézték Friccék és nem saját könyve van az autónak. (ez viszont arra nem ad magyarázatot, h miért csak nálam 1edül van így)
3. az összes többi ember akinek velem együtt gyári a dolog, és ilyen könyve van nem jár be ide (na ennek aztán semmi értelme, és esélye is a 0 felé közelít erősen)
1 dolog biztos: MondESUnak most egyedi autója van klubon belül, mert benzines pill fogyis most csak Ő van a piacon
... de ez + múló állapot
«
Utoljára szerkesztve: 2007.10.10 szerda, 20:13:06 írta Tsory
»
Naplózva
KLIKK >>>
<<< KLIKK
szendre
Vendég
«
Új hozzászólás #2943 Dátum:
2007.10.10 szerda, 21:22:53 »
Fogadjunk, hogy a K. Sanyi.
Sok okosat tudtam már meg tőle.
Naplózva
Sakos
Megszállott
Nem elérhető
«
Új hozzászólás #2944 Dátum:
2007.10.11 csütörtök, 08:54:38 »
Idézetet írta: szendre - 2007.10.10 szerda, 21:22:53
Fogadjunk, hogy a K. Sanyi.
Sok okosat tudtam már meg tőle.
Talált, süllyedt.
Naplózva
Joe
Globál Moderátor
Fórumfüggő
Nem elérhető
Vót...
«
Új hozzászólás #2945 Dátum:
2007.10.11 csütörtök, 09:28:15 »
Idézetet írta: Angel - 2007.10.10 szerda, 18:57:39
A dízelnél ben jekk annyira nézni a fogyit! Az így is, úgy is keveset fogyaszt.
Az alsó, és a középső sorban kicsit elcsúsztál a betűkkel!
Naplózva
Tisztelettel!
stealt
Vendég
«
Új hozzászólás #2946 Dátum:
2007.10.11 csütörtök, 21:55:08 »
Szia, végtelenül hálás lennék ha priviben elküldenéd az uriember elérhetőségét. Mert engem probált hülyiteni egy "szakember" aki azt se tudta mi a difi egy MKIII f1 és f2 között, hogy ő csak a benzineseket tudja.......
Naplózva
Sakos
Megszállott
Nem elérhető
«
Új hozzászólás #2947 Dátum:
2007.10.12 péntek, 08:55:59 »
Idézetet írta: stealt - 2007.10.11 csütörtök, 21:55:08
Szia, végtelenül hálás lennék ha priviben elküldenéd az uriember elérhetőségét. Mert engem probált hülyiteni egy "szakember" aki azt se tudta mi a difi egy MKIII f1 és f2 között, hogy ő csak a benzineseket tudja.......
PM ment.
Naplózva
stealt
Vendég
«
Új hozzászólás #2948 Dátum:
2007.10.12 péntek, 12:30:00 »
Idézetet írta: sakos - 2007.10.12 péntek, 08:55:59
PM ment.
Köszi, megkaptam
Naplózva
mACSman
Vendég
«
Új hozzászólás #2949 Dátum:
2007.10.12 péntek, 12:41:05 »
Idézetet írta: stealt - 2007.10.12 péntek, 12:30:00
Idézetet írta: sakos - 2007.10.12 péntek, 08:55:59
PM ment.
Köszi, megkaptam
No majd jól súgjál, mert én olyan messzire nem viszem ezért.
Naplózva
Oldalak:
1
...
52
53
54
55
56
57
58
[
59
]
60
61
62
63
64
65
66
...
110
Fel
Nyomtatás
« előző
következő »
Ugrás:
Kérlek válassz egy célt:
-----------------------------
Szakmai fórum
-----------------------------
=> Mondeo I.
=> Mondeo II.
=> Mondeo III.
=> Mondeo IV.
=> Mondeo V.
=> Generáció független
=> Keres – kínál (csak árral!)
===> Eladó autók
===> Mondeóhoz keresek
===> Mondeóhoz kínálok - árat is adj meg!
=====> Mondeo I.-II. alkatrészek - árat is adj meg!
=====> Mondeo III. alkatrészek - árat is adj meg!
=====> Mondeo IV. alkatrészek - árat is adj meg!
=====> Mondeo V. alkatrészek - árat is adj meg!
=====> Generáció független alkatrészek - árat is adj meg!
=====> Felni, Gumi hirdetések - árat is adj meg!
=====> Autóbontások
===> Egyéb keres
===> Egyéb kínál
=> Szakszervizek
=> Mondeo találkozók
=> FAQ
===> Felhívás az FAQ eltűnt képeihez!
===> Általános leírások
===> Mondeo MK1 leírások
===> Mondeo MK2 leírások
===> Mondeo MK3 leírások
===> Mondeo MK4 leírások
===> Mondeo MK5 leírások
Ez weboldal sütiket (cookie) használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A weboldal további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához.
OK
További információ