Ford Mondeo Club Hungary
2026.08.30 vasárnap, 22:42:46
Üdvözlünk,
Vendég
. Kérlek
jelentkezz be
vagy
regisztrálj
.
1 óra
1 nap
1 hét
1 hónap
Mindig
Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek
: Keress minket a Facebook-on is! =>
www.facebook.com/fordmondeoclub
Főoldal
Forum
Wiki
Súgó
Keresés
Bejelentkezés
Regisztráció
Ford Mondeo Club Hungary
>
Szakmai fórum
>
Mondeo IV.
>
TDCi motorok
Oldalak:
1
...
292
293
294
295
296
297
298
[
299
]
Le
« előző
következő »
Nyomtatás
Szerző
Téma: TDCi motorok (Megtekintve 7196291 alkalommal)
0 Felhasználó és 14 vendég van a témában
alf®
Globál Moderátor
Fórumfüggő
Nem elérhető
Válasz: TDCi motorok
«
Új hozzászólás #14900 Dátum:
2026.02.13 péntek, 16:33:31 »
Idézetet írta: Sierra2008 - 2026.02.13 péntek, 11:47:07
Sziasztok!
Régi vágyam egy 2.2 automata vétele, és nagyjából 2 év keresés után (kissé megrögzött vagyok bizonyos dolgokban kocsi terén) úgy néz ki megvan a tökéletes kiszemelt. Árban is jó (2.6m), km elvileg valós (244k), németből behozott autó, a kereskedés aki árulja rengeteg ilyen Mondeot hoz be, főleg ezt a 2.2 automatát, néha kéziváltósat is. Mindig néztem a hirdetéseit, de mindig volt valami, ami miatt nem vettem meg.
Na most én alapvetően Budapesten használnám, viszont 8-10 km-es utak alatt nem nagyon (vagy ennél is hosszabbakra). Elő-elő fordulna pályázás néha, de inkább Bp. A terv, hogy hetente egyszer körbeautózom az M0-ást, hogy kicsit kiégessem a DPF-et. Szerintetek mennyire összeegyeztethető a dízellel ez a használat? Nagyjából 5 évre terveznék vele, kb 10 ezer km/éves futással, utána Mk5 Hibrid lenne a cél, talán addigra lemennek ilyen 3 millió környékére. Most 5 vagy afölött van jellemzően, annyit sokallok kiadni egy autóért, viszont a mostani 2.0 benzin 2004-es Mk3 felett úgy gondolom eljárt az idő. Ez ilyen szempontból tökéletes köztes megoldás lenne 2.5 millióért, jóval modernebb és erősebb autó, valamivel kedvezőbb fogyasztással, illetve fontos szempont, hogy végre automata. Kinek mi a véleménye erről a tervemről?
belekell vágni.bírni fogja.
Naplózva
TDCI Űrhajó
Titanium
S
max 18"
Sierra2008
Haladó
Nem elérhető
«
Új hozzászólás #14901 Dátum:
2026.02.13 péntek, 19:16:59 »
Idézetet írta: alf® - 2026.02.13 péntek, 16:33:31
belekell vágni.bírni fogja.
Köszi! Kellenek az ilyen pozitív visszacsatolások.
Facebook csopiba is kiírtam, mindenki lebeszél róla, de egyszer élünk.
maximum eladom, ha nem válik be.
Naplózva
gimesip
Kezdő
Nem elérhető
«
Új hozzászólás #14902 Dátum:
2026.03.14 szombat, 20:45:55 »
sziasztok!
szétkaptam a 2011-es 2.0 tdci (ufba) motorom, és nem akar összeállni, ötletet szeretnék kérni, mi mehetett félre, vagy kihez forduljak.
fel lett újítva:
- turbó
- injektorok és nagynyomású szivattyú
- hengerfej, mert kiderült, hogy nagyon kokszos
kitakarítottam a szívósort, minden tömítés természetesen cserélve lett. vezérlés összerakása után 5x átforgattam a motort, midnen visszajött a helyére. miután összeraktam, (injektorok új kódjainak beállítása és üzemanyag rendszer légtelenítése után) a motor indult, néhány kilóméter után kisimult, szépen járt. folyni nem folyik belőle semmi, de következetesen két hibakód visszatér:
- P0341 - Camshaft Position Sensor 'A' Circuit Range/Performance Bank 1 or Single Sensor
- P003A - Turbocharger/Supercharger Boost Control A Position Exceeded Learning Limit
hibajelenségek:
- néha elejti a fordulatszámmérő mutatóját
- erőteljesebb kigyorsításkor betorpan
- 1500-2500 között egyenetlen a motor járása. menet közben nem lehet észrevenni, csak ha álló helyzetben pörgetem a motort
cseréltem vezérműtengely jeladót, nem változott semmi. kimértem a vezérműtengely jeladó és az ecm/pcm közötti vezetékeket, nem találtam szakadást, terheléssel is jónak mutatkoznak. még fontos lehet, hogy december vége és múlt hét között állt az autó (igen, kicsit elhúzódott....)
ezen a ponton elfogyott minden ötletem. mit nézzek még meg? vagy kihez fordulhatnék, aki tudna segíteni?
köszönöm előre is!
Naplózva
Joao
Haladó
Nem elérhető
«
Új hozzászólás #14903 Dátum:
2026.08.08 szombat, 21:25:00 »
Sziasztok!
mk4 2.0 dízel, 163 LE, 2010-es
Egyre sűrűbben regenerál (44! és 74% között változik, OBD II-es olvasó, forscan lite, telefonon)
és 1-2 hete 2 hibakódot is dob, amik újraindítás után eltűnnek persze, még jó, hogy ilyenkor ki tudom olvasni, hogy mi volt.
Az egyik hibakódot a vaporizerre P269F dobja, először annak a cseréje?
A másik P00BD, hogyan lehet ide képet bemásolni/feltölteni (nem linkelni) a screenshotokat feltölteném
ez az egyre jobban eltömődő/korom felhalmozódás jelei, ha jól tudom.
Mi a legjobb megoldás rá a DPF tisztításra, a hidrogénes amikor az egész rendszert 1 órán át járatják és leég a lerakódott korom az egész körből (EGR, katalizátor, szelepek, ha ezek nem mesék).
Az ilyen adalék hozzáadós és vegyszeres tisztítás nem annyira tartós vagy mehet az is?
Fizikailag kiszedni és úgy tisztítani?
Budapesten van valakinek tapasztalata ilyen céggel vagy a Siófokival, legjobb lenne Fehérváron vagy a közelében ilyennel foglakozó cég aki jól meg is csinálja.
Köszönöm szépen előre is a segítséget.
«
Utoljára szerkesztve: 2026.08.08 szombat, 21:33:25 írta Joao
»
Naplózva
alf®
Globál Moderátor
Fórumfüggő
Nem elérhető
«
Új hozzászólás #14904 Dátum:
2026.08.09 vasárnap, 13:36:45 »
Idézetet írta: Joao - 2026.08.08 szombat, 21:25:00
Sziasztok!
mk4 2.0 dízel, 163 LE, 2010-es
Egyre sűrűbben regenerál (44! és 74% között változik, OBD II-es olvasó, forscan lite, telefonon)
és 1-2 hete 2 hibakódot is dob, amik újraindítás után eltűnnek persze, még jó, hogy ilyenkor ki tudom olvasni, hogy mi volt.
Az egyik hibakódot a vaporizerre P269F dobja, először annak a cseréje?
A másik P00BD, hogyan lehet ide képet bemásolni/feltölteni (nem linkelni) a screenshotokat feltölteném
ez az egyre jobban eltömődő/korom felhalmozódás jelei, ha jól tudom.
Mi a legjobb megoldás rá a DPF tisztításra, a hidrogénes amikor az egész rendszert 1 órán át járatják és leég a lerakódott korom az egész körből (EGR, katalizátor, szelepek, ha ezek nem mesék).
Az ilyen adalék hozzáadós és vegyszeres tisztítás nem annyira tartós vagy mehet az is?
Fizikailag kiszedni és úgy tisztítani?
Budapesten van valakinek tapasztalata ilyen céggel vagy a Siófokival, legjobb lenne Fehérváron vagy a közelében ilyennel foglakozó cég aki jól meg is csinálja.
Köszönöm szépen előre is a segítséget.
válaszoltam privátban.
Naplózva
TDCI Űrhajó
Titanium
S
max 18"
Joao
Haladó
Nem elérhető
«
Új hozzászólás #14905 Dátum:
2026.08.09 vasárnap, 15:35:08 »
Idézetet írta: alf® - 2026.08.09 vasárnap, 13:36:45
válaszoltam privátban.
Köszönöm szépen!
Naplózva
Oldalak:
1
...
292
293
294
295
296
297
298
[
299
]
Fel
Nyomtatás
« előző
következő »
Ugrás:
Kérlek válassz egy célt:
-----------------------------
Szakmai fórum
-----------------------------
=> Mondeo I.
=> Mondeo II.
=> Mondeo III.
=> Mondeo IV.
=> Mondeo V.
=> Generáció független
=> Keres – kínál (csak árral!)
===> Eladó autók
===> Mondeóhoz keresek
===> Mondeóhoz kínálok - árat is adj meg!
=====> Mondeo I.-II. alkatrészek - árat is adj meg!
=====> Mondeo III. alkatrészek - árat is adj meg!
=====> Mondeo IV. alkatrészek - árat is adj meg!
=====> Mondeo V. alkatrészek - árat is adj meg!
=====> Generáció független alkatrészek - árat is adj meg!
=====> Felni, Gumi hirdetések - árat is adj meg!
=====> Autóbontások
===> Egyéb keres
===> Egyéb kínál
=> Szakszervizek
=> Mondeo találkozók
=> FAQ
===> Felhívás az FAQ eltűnt képeihez!
===> Általános leírások
===> Mondeo MK1 leírások
===> Mondeo MK2 leírások
===> Mondeo MK3 leírások
===> Mondeo MK4 leírások
===> Mondeo MK5 leírások
Ez weboldal sütiket (cookie) használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A weboldal további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához.
OK
További információ