Ford Mondeo Club Hungary
2025.08.29 péntek, 08:22:14
Üdvözlünk,
Vendég
. Kérlek
jelentkezz be
vagy
regisztrálj
.
1 óra
1 nap
1 hét
1 hónap
Mindig
Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek
: Keress minket a Facebook-on is! =>
www.facebook.com/fordmondeoclub
Főoldal
Forum
Wiki
Súgó
Keresés
Bejelentkezés
Regisztráció
Ford Mondeo Club Hungary
>
Szakmai fórum
>
Mondeo III.
>
MK3 Általános kérdések
Oldalak:
1
...
711
712
713
714
715
716
717
[
718
]
719
720
721
722
723
724
725
...
1559
Le
« előző
következő »
Nyomtatás
Szerző
Téma: MK3 Általános kérdések (Megtekintve 23764232 alkalommal)
brughom
és 31 vendég van a témában
Hyperborg
Vendég
Válasz: MK3 Általános kérdések
«
Új hozzászólás #35850 Dátum:
2012.03.22 csütörtök, 09:40:09 »
Idézetet írta: Szili - 2012.03.22 csütörtök, 09:38:23
Sziasztok.Olyan kérdésem lenne,hogy a pollenszürőt hol találom és hogyan kell cserélni? ???Előre is kösz.
http://mondeo.hu/index.php?topic=5062.0
Naplózva
Doby
Haladó
Nem elérhető
«
Új hozzászólás #35851 Dátum:
2012.03.22 csütörtök, 16:03:17 »
Sziasztok!
Egy rövid kérdés.
A gyári alufelnikhez van ill. kell lennie műanyag központosító gyűrűnek?
Nem emlékszem hogy kaptam volna hozzá, viszont elbizonytalanodtam hogy kell-e lennie...
Köszi
Doby
Naplózva
MKIV Titanium 2014 2.0 TDCI 100kW, 5 ajtó, Red Candy
Korábban:
MKIII F2 ; 2006.06 ; 4 ajtós limuzin ; 2.0L Duratorq TDCi (131Le) ; MMT6 ; Platinum Metallic ; Aras ; Ghia
AndyA
Adminisztrátor
Fórumfüggő
Nem elérhető
«
Új hozzászólás #35852 Dátum:
2012.03.22 csütörtök, 16:04:42 »
Idézetet írta: Doby - 2012.03.22 csütörtök, 16:03:17
Sziasztok!
Egy rövid kérdés.
Nem emlékszem hogy kaptam volna hozzá, viszont elbizonytalanodtam hogy kell-e lennie...
Köszi
Doby
A gyári felni lyukja szerintem passzos lesz az autóhoz...
AndyA
Naplózva
Mk3 2.0/130LE TDCi Trend kombi 2006/11
- MK5 2.0 Ecoblue TDCi kombi 2019/11
Mikorka Kálmán
Fórumfüggő
Nem elérhető
Phinabubus, filematológus
«
Új hozzászólás #35853 Dátum:
2012.03.22 csütörtök, 16:08:23 »
Idézetet írta: Doby - 2012.03.22 csütörtök, 16:03:17
Sziasztok!
Egy rövid kérdés.
Köszi
Doby
Nem.
Naplózva
S-max Tit. 2.0 tdci
(korábban: Mondeo Trend 2.0 tdci (mk4), Mondeo mk3 tdci, Fiesta 1.6 tdci, Fiesta 1.4 tdci, Fiesta xr2i)
V.Tamás
Vendég
«
Új hozzászólás #35854 Dátum:
2012.03.22 csütörtök, 16:16:26 »
Idézetet írta: Szili - 2012.03.22 csütörtök, 09:38:23
Sziasztok.Olyan kérdésem lenne,hogy a pollenszürőt hol találom és hogyan kell cserélni? ???Előre is kösz.
http://mondeo.hu/index.php?topic=5070.msg540480#msg540480
Naplózva
Doby
Haladó
Nem elérhető
«
Új hozzászólás #35855 Dátum:
2012.03.22 csütörtök, 17:08:06 »
Köszi!
Idézetet írta: Balogh Tomi - 2012.03.22 csütörtök, 16:08:23
Nem.
Naplózva
Korábban:
MKIII F2 ; 2006.06 ; 4 ajtós limuzin ; 2.0L Duratorq TDCi (131Le) ; MMT6 ; Platinum Metallic ; Aras ; Ghia
rizsa83
Vendég
«
Új hozzászólás #35856 Dátum:
2012.03.22 csütörtök, 18:02:10 »
Sziasztok
Ma levettem a jobb első kereket,s a dobból a burkolatot hogy felderítsem a ciripelő hang forrását.
Hát amit észleltem eléggé meglepett:-a féltengely gumiharangja,(ami közvetlen a generátor alatt van)és környéke csupa zsír
,elég tetemes mennyiség van ott szétcsapódva.Gondolom az a gumiharang alól tudott odakerülni,de hogy?
Semmiféle szakadás rés nem látszik rajta.lehet hogy a bilincs lazult meg?A fő gondom az hogy vasárnap megyek ki Németbe,s nembiztos hogy ha rendelek gumiharangot hogy lejön-e addig.De mivel nincs rajta semmi szakadás,ha leveszem,s telenyomom zsírral,s lecserélem a bilincset, akkor az elég vagy sem.Más hibáját nem tapasztaltam,nem lóg nem morog kopog,se semmi
Naplózva
Mad-V
Törzstag
Nem elérhető
«
Új hozzászólás #35857 Dátum:
2012.03.22 csütörtök, 18:54:33 »
Idézetet írta: rizsa83 - 2012.03.22 csütörtök, 18:02:10
Sziasztok
Ma levettem a jobb első kereket,s a dobból a burkolatot hogy felderítsem a ciripelő hang forrását.
Hát amit észleltem eléggé meglepett:-a féltengely gumiharangja,(ami közvetlen a generátor alatt van)és környéke csupa zsír
,elég tetemes mennyiség van ott szétcsapódva.Gondolom az a gumiharang alól tudott odakerülni,de hogy?
Semmiféle szakadás rés nem látszik rajta.lehet hogy a bilincs lazult meg?A fő gondom az hogy vasárnap megyek ki Németbe,s nembiztos hogy ha rendelek gumiharangot hogy lejön-e addig.De mivel nincs rajta semmi szakadás,ha leveszem,s telenyomom zsírral,s lecserélem a bilincset, akkor az elég vagy sem.Más hibáját nem tapasztaltam,nem lóg nem morog kopog,se semmi
Meg tud ám viccelni. Én utángyártott gumiharangot vettem, aminek az lett a vége (nem volt annyira rugalmas a gumi, mint a gyárié), hogy nem ment fel a helyén, csak úgy, hogy a féltengelyt ki kellett robbantani a kocsi alól.
váltóról le, segédalvázkeret le, gólyalábból ki, stb...nem kis meló. Mire össze lett végre rakva, kiderült, hogy a zéger csöcsre ment rajta, így elforgott a féltengely, mikor VIK ki akart állni a garázsból vele. (meredek kocsibeálló) Szóval meg tud viccelni, OFF autón 20 perc szokott lenni.
Naplózva
Ervin
Megszállott
Nem elérhető
TDDi, gyári xenon, F2 optika, 5 ajtó, MMT 6
«
Új hozzászólás #35858 Dátum:
2012.03.22 csütörtök, 19:04:08 »
Idézetet írta: rizsa83 - 2012.03.22 csütörtök, 18:02:10
Sziasztok
Úgy ahogy írtad, jó lesz.. gyakran láttam, hogy a gyári bilincs alól ki tud jönni a zsír, mert egyszerűen nem elég szoros, és húzni sem lehet rajt...le kell dobni és normális bilincset rakni rá, utána jó lesz, nem kell másik harang ha nincs kiszakadva.
Naplózva
passat 2010 highline CRTDI 125 kW kombi DSG
mondeo 2001 trend TDDi 85 kW 5ajtó
pasmabk
Vendég
«
Új hozzászólás #35859 Dátum:
2012.03.22 csütörtök, 19:27:52 »
Hello!
Próbáltam megkeresni a fórumon, de nem találtam (lehet, hogy fent van csak én vagyok hülye), úgyhogy most kérdezem:
Honnan tudom meg, hogy melyik gyári alkatrész?
Most Pl.: féket meg olajat kéne cserélnem, ahogy kerestem neten, nem jöttem rá, hogy melyik a gyári féktárcsa, mert találtam olyat ahol gyárinak a Ford, Bosch vagy a Ferodo volt megjelőlve. Szűrőkben is több fajtát találtam gyárinak.
MKIII-hoz nincs valami letölthető szerelési manuál?
A kocsi: MKIII 2005 2.0 TDCI, 130PS
Ja és ha, már kérdezek:
A kocsi nagy gázadásnál eléggé kormól, em rég vettem és nem is figyeltem addig, amíg egy ismerősöm nem mondta, hogy kormol. Az EGR-t kipucoltam, de az egész beömlő rendszer pucolására még nem volt időm, a turb csöveket még nem néztem, de erő van benne, a szerelő azt mondta, hogy valószínű a porlasztó csúcsok fognak hamarosan tönkre menni. Kerestem, de nem találtam olyan videot amin látszik, hogy mi a normális füstölés.
A válaszokat elöre is köszönöm:
Üdv
Naplózva
rizsa83
Vendég
«
Új hozzászólás #35860 Dátum:
2012.03.22 csütörtök, 19:38:13 »
Idézetet írta: Ervin - 2012.03.22 csütörtök, 19:04:08
Úgy ahogy írtad, jó lesz.. gyakran láttam, hogy a gyári bilincs alól ki tud jönni a zsír, mert egyszerűen nem elég szoros, és húzni sem lehet rajt...le kell dobni és normális bilincset rakni rá, utána jó lesz, nem kell másik harang ha nincs kiszakadva.
Naplózva
ezsolt
Törzstag
Nem elérhető
«
Új hozzászólás #35861 Dátum:
2012.03.22 csütörtök, 19:49:05 »
Idézetet írta: pasmabk - 2012.03.22 csütörtök, 19:27:52
Hello!
Próbáltam megkeresni a fórumon, de nem találtam (lehet, hogy fent van csak én vagyok hülye), úgyhogy most kérdezem:
Most Pl.: féket meg olajat kéne cserélnem, ahogy kerestem neten, nem jöttem rá, hogy melyik a gyári féktárcsa, mert találtam olyat ahol gyárinak a Ford, Bosch vagy a Ferodo volt megjelőlve. Szűrőkben is több fajtát találtam gyárinak.
Ja és ha, már kérdezek:
A kocsi nagy gázadásnál eléggé kormól, em rég vettem és nem is figyeltem addig, amíg egy ismerősöm nem mondta, hogy kormol. Az EGR-t kipucoltam, de az egész beömlő rendszer pucolására még nem volt időm, a turb csöveket még nem néztem, de erő van benne, a szerelő azt mondta, hogy valószínű a porlasztó csúcsok fognak hamarosan tönkre menni. Kerestem, de nem találtam olyan videot amin látszik, hogy mi a normális füstölés.
Üdv
A szerelők fele mindig mindent a porlasztócsúcsra ken, mert azt nem tudják mi a konkrét baj, de azt igen, hogy az a szó "mumus" a mondeósoknak. És a vele kiváltott pánik visz a pénztárca nyitogatás irányába...
A kormolásnak több oka is lehet.
Alacsony fordulaton közlekedőknél a relatíve kisebb kipufogónyomás miatt lerakódik a szennyeződés. Nagyobb gázadásnál ez takarítódik ki, ez is kormolhat. Néha menni kell az autóval.
Ha a levegő aránya nem megfelelő, akkor szokott füstölni (pl. lukas töltőcső). A pcsúcs hibának lesz hibakódja is, felmehet tőle nagyon a fogyasztás, bejelez az izzításjelző, leáll az autó, stb...
Inkább visszakérdezek, milyen az alapjáratod?
Bejelzett már az izzításjelző?
Naplózva
2003/09* 2.0 TDC
i
EGR
, kombi. A MÁSODIK Mondeó !
Hyperborg
Vendég
«
Új hozzászólás #35862 Dátum:
2012.03.22 csütörtök, 19:51:25 »
Idézetet írta: ezsolt - 2012.03.22 csütörtök, 19:49:05
A szerelők fele mindig mindent a porlasztócsúcsra ken, mert azt nem tudják mi a konkrét baj, de azt igen, hogy az a szó "mumus" a mondeósoknak. És a vele kiváltott pánik visz a pénztárca nyitogatás irányába...
Alacsony fordulaton közlekedőknél a relatíve kisebb kipufogónyomás miatt lerakódik a szennyeződés. Nagyobb gázadásnál ez takarítódik ki, ez is kormolhat. Néha menni kell az autóval.
Ha a levegő aránya nem megfelelő, akkor szokott füstölni (pl. lukas töltőcső). A pcsúcs hibának lesz hibakódja is, felmehet tőle nagyon a fogyasztás, bejelez az izzításjelző, leáll az autó, stb...
Dízelnek van PCV-je? Az nem okozhat ilyet?
Naplózva
TISLER19
Megszállott
Nem elérhető
«
Új hozzászólás #35863 Dátum:
2012.03.22 csütörtök, 20:02:36 »
Idézetet írta: pasmabk - 2012.03.22 csütörtök, 19:27:52
Hello!
Ja és ha, már kérdezek:
Üdv
A gyári alkatrész FORD emblémával ellátva és MOTOCRAFT feliratu.A csúcsokat ha kiakarsz belőle indulni akkor poharaztasd meg Egy jó szerelő ezt szónélkül megteszi és utána beszél nem előre a vakvilágba.Ha nemtudja mi az a poharazás már másikat kell keresni egyből.Piucolj először mindent ki:Szívósor-MAF szenzor/LÉGSZÜRŐNÉL VAN/EGR-t dugózd is le.A turbó csöveket nézd át de nagyon figyelmesen ahol olaj és olajpára van gyanús.Jól nyomkod meg.Légszürőt cserélj kitudja milyen.Vidd el egy gyári diagra és ott megnézed nincs-e benne tárolt hiba.
Naplózva
2008.11. 1.8 TDCI KOMBI TREND 115 FOCUS II
pasmabk
Vendég
«
Új hozzászólás #35864 Dátum:
2012.03.22 csütörtök, 20:03:35 »
Idézetet írta: ezsolt - 2012.03.22 csütörtök, 19:49:05
Az alapjárat rendben van, mondjuk amikor most télen volt a nagy hideg és a szivató is működött, akkor egy ideig ugrált, aztán ahogy kezdet melegedni, akkor beállt.
Az izzításjelző nem jelzett még be, meg hiba kód sem volt, a szerelő is azt mondta, hogy az izzításjelzővel fog kezdődni.
Én max 1500-nál már váltok általában, de viszont 95-97%-ban autópályán használom.
Lehet, hogy nem is kormol nagyon csak az a baj, hogy nem tudom, hogy mi a normális.
Naplózva
pasmabk
Vendég
«
Új hozzászólás #35865 Dátum:
2012.03.22 csütörtök, 20:11:42 »
Idézetet írta: TISLER19 - 2012.03.22 csütörtök, 20:02:36
A gyári alkatrész FORD emblémával ellátva és MOTOCRAFT feliratu.A csúcsokat ha kiakarsz belőle indulni akkor poharaztasd meg Egy jó szerelő ezt szónélkül megteszi és utána beszél nem előre a vakvilágba.Ha nemtudja mi az a poharazás már másikat kell keresni egyből.Piucolj először mindent ki:Szívósor-MAF szenzor/LÉGSZÜRŐNÉL VAN/EGR-t dugózd is le.A turbó csöveket nézd át de nagyon figyelmesen ahol olaj és olajpára van gyanús.Jól nyomkod meg.Légszürőt cserélj kitudja milyen.Vidd el egy gyári diagra és ott megnézed nincs-e benne tárolt hiba.
Ez oké, de ha neten rendelsz meg valamit, akkor honnan tudod meg, hogy azon van e ford meg motorcraft felirat? Vagy elöször hívd fel az eladót aztán vásárolj!
Azt akarom megcsinálni amit mondasz, csak még nem volt rá időm.
Az EGR ledugózást viszont nem tudom, mert elvileg a rendszer része és ha kitisztítod elvileg normálisan kéne működnie!?
Naplózva
ezsolt
Törzstag
Nem elérhető
«
Új hozzászólás #35866 Dátum:
2012.03.22 csütörtök, 20:14:36 »
Idézetet írta: pasmabk - 2012.03.22 csütörtök, 20:03:35
Az alapjárat rendben van, mondjuk amikor most télen volt a nagy hideg és a szivató is működött, akkor egy ideig ugrált, aztán ahogy kezdet melegedni, akkor beállt.
Az izzításjelző nem jelzett még be, meg hiba kód sem volt, a szerelő is azt mondta, hogy az izzításjelzővel fog kezdődni.
Én max 1500-nál már váltok általában, de viszont 95-97%-ban autópályán használom.
Lehet, hogy nem is kormol nagyon csak az a baj, hogy nem tudom, hogy mi a normális.
Hát ha a tükörbe nézel, gázadáskor, nem kéne látnod a saját füstödet. Ha látod a kormot, az nem normális.
Ha 1500-nál elváltasz, akkor bizony lehet lerakódásod, mert az átlagos kipufogónyomásod nem magas.
Szerintem: meleg motornál indulj el dinamikusan, kapcsolj fel negyedikig, és ott hagyd, pörgesd fel kb. 100 km/óráig. Az a nyomás már takarítani fog, ki fog menni az összes korom. Ha tényleg nem lukas a rendszer, ez kiviszi a korom nagyját. Ha meg tényleg rossz a pcsúcs, a kemény gyorsításnál lehet izzításjelzésed.
«
Utoljára szerkesztve: 2012.03.22 csütörtök, 20:17:09 írta ezsolt
»
Naplózva
2003/09* 2.0 TDC
i
EGR
GiN
Törzstag
Nem elérhető
«
Új hozzászólás #35867 Dátum:
2012.03.22 csütörtök, 20:15:03 »
Idézetet írta: pasmabk - 2012.03.22 csütörtök, 20:11:42
Ez oké, de ha neten rendelsz meg valamit, akkor honnan tudod meg, hogy azon van e ford meg motorcraft felirat? Vagy elöször hívd fel az eladót aztán vásárolj!
Az EGR ledugózást viszont nem tudom, mert elvileg a rendszer része és ha kitisztítod elvileg normálisan kéne működnie!?
Az egr az ördögtől való.. Űzéssel lehet védekezni ellene!
Naplózva
Ranger XLT 2.2 TDCi.
2017-ig: 2006/2, Mondeo Turnier 2.0 TDCi Titanium, remap 160LE, MMT6, Forge Silicone Hoses,
Tempomat, EGR off, decat, LLumar,
ZEN
INA, Futásteljesítmény: ~225e km.
TISLER19
Megszállott
Nem elérhető
«
Új hozzászólás #35868 Dátum:
2012.03.22 csütörtök, 20:17:43 »
Idézetet írta: pasmabk - 2012.03.22 csütörtök, 20:11:42
Nem a müködés a lényeg hanem megint elkezdi a trutyit bedolgozni a motorba és egy re kevesebb a lfriss levegő a trutyitól a szívósor beömlő nyílása leszükül a kosztól.Ha viszont megáll a az EGR nyitva akkor még a motor is lefullad és trélewr viheted a szervízbe.A tipust tedd ki aláírásba mert könnyebb a tanácsadás.Ha az EGR elektro,os csatlakozóval ellátva akkor hibát fog dobni de ez egy másik dolog.A hiba jeltől még megy a kocsi az nem jelent semmit.Ezt szokták hiba törlővel néha törölni.Küldök képet mailben a szívósoromról,hogy milyennek kell lenni dugózás utám
Naplózva
2008.11. 1.8 TDCI KOMBI TREND 115 FOCUS II
skyjezus
Haladó
Nem elérhető
«
Új hozzászólás #35869 Dátum:
2012.03.22 csütörtök, 20:31:24 »
Idézetet írta: GiN - 2012.03.22 csütörtök, 20:15:03
Naplózva
2003/6 MK3 TDCI 2.0 GHIA (130 Le); EGR off, egy kis carbonozás
GiN
Törzstag
Nem elérhető
«
Új hozzászólás #35870 Dátum:
2012.03.22 csütörtök, 20:35:40 »
Idézetet írta: skyjezus - 2012.03.22 csütörtök, 20:31:24
na megjött a motyó Kraft kollégától? Jártam nála hétvégén. Volt Pcs-je számodra?
Naplózva
Ranger XLT 2.2 TDCi.
2017-ig: 2006/2, Mondeo Turnier 2.0 TDCi Titanium, remap 160LE, MMT6, Forge Silicone Hoses,
ZEN
pasmabk
Vendég
«
Új hozzászólás #35871 Dátum:
2012.03.22 csütörtök, 20:37:29 »
Idézetet írta: ezsolt - 2012.03.22 csütörtök, 20:14:36
Hát ha a tükörbe nézel, gázadáskor, nem kéne látnod a saját füstödet. Ha látod a kormot, az nem normális.
Ha 1500-nál elváltasz, akkor bizony lehet lerakódásod, mert az átlagos kipufogónyomásod nem magas.
Szerintem: meleg motornál indulj el dinamikusan, kapcsolj fel negyedikig, és ott hagyd, pörgesd fel kb. 100 km/óráig. Az a nyomás már takarítani fog, ki fog menni az összes korom. Ha tényleg nem lukas a rendszer, ez kiviszi a korom nagyját. Ha meg tényleg rossz a pcsúcs, a kemény gyorsításnál lehet izzításjelzésed.
Na, akkor gond az van, mert a tükörbe látszik a cucc, ha a mögöttem levő megvilágítja! Izzításjelzés szerencsére még nem volt, de amikor az EGR-t kipucoltam a kb 5-10 centis lyukból csak 2-3 centi volt szabad úgyhogy tele van rendesen!
Naplózva
Doby
Haladó
Nem elérhető
«
Új hozzászólás #35872 Dátum:
2012.03.22 csütörtök, 20:39:47 »
3-as, 4-es fokozatban az enyém is nyom ki egy adag fekete füstöt ha alacsonyabb fordulatról megpadlózom....
Fogyasztásom 6 littyó alatt van ha így jobb az idő, általában 90%-ban autópályán 130-al, 6. sebességbe használom, a maradék 10% teljesen vegyes, városi, közúti közlekedés.
Nem tudom mi baja lehet, csak nem porlasztó, mert hibaüzenetet még nem láttam... Fene tudja. Diesel = füst...
Idézetet írta: TISLER19 - 2012.03.22 csütörtök, 20:17:43
Nem a müködés a lényeg hanem megint elkezdi a trutyit bedolgozni a motorba és egy re kevesebb a lfriss levegő a trutyitól a szívósor beömlő nyílása leszükül a kosztól.Ha viszont megáll a az EGR nyitva akkor még a motor is lefullad és trélewr viheted a szervízbe.A tipust tedd ki aláírásba mert könnyebb a tanácsadás.Ha az EGR elektro,os csatlakozóval ellátva akkor hibát fog dobni de ez egy másik dolog.A hiba jeltől még megy a kocsi az nem jelent semmit.Ezt szokták hiba törlővel néha törölni.Küldök képet mailben a szívósoromról,hogy milyennek kell lenni dugózás utám
Naplózva
Korábban:
pasmabk
Vendég
«
Új hozzászólás #35873 Dátum:
2012.03.22 csütörtök, 20:42:21 »
Idézetet írta: GiN - 2012.03.22 csütörtök, 20:15:03
Gyertyát már gyujtottam!
Naplózva
pasmabk
Vendég
«
Új hozzászólás #35874 Dátum:
2012.03.22 csütörtök, 20:43:43 »
Idézetet írta: TISLER19 - 2012.03.22 csütörtök, 20:17:43
Oké, indok elfogadva! De hol tudok ilyet szerezni, mert amennyire utána olvastam, ezt külön kell esztergáltatni!
Naplózva
pasmabk
Vendég
«
Új hozzászólás #35875 Dátum:
2012.03.22 csütörtök, 20:46:50 »
Idézetet írta: Doby - 2012.03.22 csütörtök, 20:39:47
3-as, 4-es fokozatban az enyém is nyom ki egy adag fekete füstöt ha alacsonyabb fordulatról megpadlózom....
Fogyasztásom 6 littyó alatt van ha így jobb az idő, általában 90%-ban autópályán 130-al, 6. sebességbe használom, a maradék 10% teljesen vegyes, városi, közúti közlekedés.
Nem tudom mi baja lehet, csak nem porlasztó, mert hibaüzenetet még nem láttam... Fene tudja. Diesel = füst...
Az enyém enyhén vegyes kb. 130-140 és 5,5-el eljárok.
Naplózva
GiN
Törzstag
Nem elérhető
«
Új hozzászólás #35876 Dátum:
2012.03.22 csütörtök, 20:47:18 »
Idézetet írta: pasmabk - 2012.03.22 csütörtök, 20:43:43
Oké, indok elfogadva! De hol tudok ilyet szerezni, mert amennyire utána olvastam, ezt külön kell esztergáltatni!
esztergályos csak cecíliának kell
de ehhez nem.
Naplózva
Ranger XLT 2.2 TDCi.
ZEN
Doby
Haladó
Nem elérhető
«
Új hozzászólás #35877 Dátum:
2012.03.22 csütörtök, 20:52:51 »
Computer szerint vagy méred tankolásoknál?
Idézetet írta: pasmabk - 2012.03.22 csütörtök, 20:46:50
Az enyém enyhén vegyes kb. 130-140 és 5,5-el eljárok.
Naplózva
Korábban:
pasmabk
Vendég
«
Új hozzászólás #35878 Dátum:
2012.03.22 csütörtök, 20:56:29 »
Idézetet írta: GiN - 2012.03.22 csütörtök, 20:47:18
esztergályos csak cecíliának kell
de ehhez nem.
Na ezzel nem sokkal jutottam elöbre!
Naplózva
ezsolt
Törzstag
Nem elérhető
«
Új hozzászólás #35879 Dátum:
2012.03.22 csütörtök, 20:57:26 »
Idézetet írta: Doby - 2012.03.22 csütörtök, 20:39:47
.
Ez a régi dízelekre volt igaz. A maiak nem füstölnek, kikérjük magunknak
Szerintem.....ha kicsi a fogyasztásod, akkor tudod, hogy kell vezetni a dízelt, ez sokat elárul. De néha azért meg kell hajtani a paripát, mert bealszik
«
Utoljára szerkesztve: 2012.03.22 csütörtök, 20:59:23 írta ezsolt
»
Naplózva
2003/09* 2.0 TDC
i
EGR
pasmabk
Vendég
«
Új hozzászólás #35880 Dátum:
2012.03.22 csütörtök, 20:57:50 »
Idézetet írta: Doby - 2012.03.22 csütörtök, 20:52:51
Computer szerint vagy méred tankolásoknál?
Computer (átlag), a méréseim szerint az csal egy tanknál olyan 1-2 litert.
Naplózva
ezsolt
Törzstag
Nem elérhető
«
Új hozzászólás #35881 Dátum:
2012.03.22 csütörtök, 20:58:08 »
Idézetet írta: pasmabk - 2012.03.22 csütörtök, 20:43:43
Nekem van belőle több is.
Naplózva
2003/09* 2.0 TDC
i
EGR
pasmabk
Vendég
«
Új hozzászólás #35882 Dátum:
2012.03.22 csütörtök, 20:59:36 »
Idézetet írta: ezsolt - 2012.03.22 csütörtök, 20:57:26
Szerintem néha menjél már az autóval, ha kicsi a fogyasztásod, akkor tudod, hogy kell vezetni a dízelt, ez sokat elárul. De néha azért meg kell hajtani a paripát, mert bealszik
Na ezt éreztem én is, adsz neki egy kis 160-180-as tempót és máris teljesen másképp viselekedik!
Naplózva
Doby
Haladó
Nem elérhető
«
Új hozzászólás #35883 Dátum:
2012.03.22 csütörtök, 21:00:35 »
Idézetet írta: pasmabk - 2012.03.22 csütörtök, 20:57:50
Computer (átlag), a méréseim szerint az csal egy tanknál olyan 1-2 litert.
Computer nekem is 5,3 áll most. Holnap megyek tankolni, és kiszámolom a valóságot (már ugye amennyire az is az, mert a kutaknál is csalhat a kijelző...), de már most tudom hogy kb 0,45-el több lesz, azaz 5,75 körül fog kijönni a számításnál
Naplózva
Korábban:
Mikorka Kálmán
Fórumfüggő
Nem elérhető
«
Új hozzászólás #35884 Dátum:
2012.03.22 csütörtök, 21:00:48 »
Szerintem néha menjél már az autóval, ha kicsi a fogyasztásod, akkor tudod, hogy kell vezetni a dízelt, ez sokat elárul. De néha azért meg kell hajtani a paripát, mert bealszik
Dpf nélküli dízel, főleg a puma tdci tud füstölni, mint állat.
Nagy kigyorstáskor normális egy füstfelhő. Persze nem olyan amitől lezárják az utat a rossz látási viszonyok miatt...
Ha finoman mész, vagy állandó sebességen nem szabad látni füstfelhőt.
Naplózva
S-max Tit. 2.0 tdci
(korábban: Mondeo Trend 2.0 tdci (mk4), Mondeo mk3 tdci, Fiesta 1.6 tdci, Fiesta 1.4 tdci, Fiesta xr2i)
Doby
Haladó
Nem elérhető
«
Új hozzászólás #35885 Dátum:
2012.03.22 csütörtök, 21:02:48 »
Szerintem.....ha kicsi a fogyasztásod, akkor tudod, hogy kell vezetni a dízelt, ez sokat elárul. De néha azért meg kell hajtani a paripát, mert bealszik
Szóval néha azért égessem ki belőle a mocskot. 4., 100-as tempó, 10 km?
Vagy mi a jó tanács?
Naplózva
Korábban:
pasmabk
Vendég
«
Új hozzászólás #35886 Dátum:
2012.03.22 csütörtök, 21:02:54 »
Idézetet írta: Doby - 2012.03.22 csütörtök, 21:00:35
Computer nekem is 5,3 áll most. Holnap megyek tankolni, és kiszámolom a valóságot (már ugye amennyire az is az, mert a kutaknál is csalhat a kijelző...), de már most tudom hogy kb 0,45-el több lesz, azaz 5,75 körül fog kijönni a számításnál
Ja, meg, ha tudnád, hogy pontosan mennyi is van a tankban!
Naplózva
Doby
Haladó
Nem elérhető
«
Új hozzászólás #35887 Dátum:
2012.03.22 csütörtök, 21:04:15 »
Idézetet írta: Balogh Tomi - 2012.03.22 csütörtök, 21:00:48
Nagy kigyorstáskor normális egy füstfelhő. Persze nem olyan amitől lezárják az utat a rossz látási viszonyok miatt...
Ha normálisan közlekedek nincs füst. Akkor van ha 3-as 4-esben mondjuk 1250-es fordulatról nyomok neki egy padlógázt amig birja
Naplózva
Korábban:
Doby
Haladó
Nem elérhető
«
Új hozzászólás #35888 Dátum:
2012.03.22 csütörtök, 21:04:55 »
Idézetet írta: pasmabk - 2012.03.22 csütörtök, 21:02:54
Ja, meg, ha tudnád, hogy pontosan mennyi is van a tankban!
Miért érdekel engem az hogy mennyi van a tankban? Az nem kell....
Naplózva
Korábban:
pasmabk
Vendég
«
Új hozzászólás #35889 Dátum:
2012.03.22 csütörtök, 21:06:02 »
Idézetet írta: Balogh Tomi - 2012.03.22 csütörtök, 21:00:48
Na, akkor nem füstöl. Lámpánál monjuk, 1, hirtelen 2, 3, azzal már beálsz sebességre és onnantól nincs gond, csak, ha kövér gázt adsz.
Naplózva
Mikorka Kálmán
Fórumfüggő
Nem elérhető
«
Új hozzászólás #35890 Dátum:
2012.03.22 csütörtök, 21:06:10 »
Idézetet írta: Doby - 2012.03.22 csütörtök, 21:04:15
Ha normálisan közlekedek nincs füst. Akkor van ha 3-as 4-esben mondjuk 1250-es fordulatról nyomok neki egy padlógázt amig birja
Ez normális.
Nekem is volt mk3 tdci-m. 150e km-nél adtam el tipp-topp állapotban, és tudott füstfelhőket nyomni.
Naplózva
S-max Tit. 2.0 tdci
pasmabk
Vendég
«
Új hozzászólás #35891 Dátum:
2012.03.22 csütörtök, 21:08:22 »
Idézetet írta: Doby - 2012.03.22 csütörtök, 21:04:55
Miért érdekel engem az hogy mennyi van a tankban? Az nem kell....
Főleg a végén, amikor már habosodik, és még csak belemegy 2-3 liter!
Naplózva
Hyperborg
Vendég
«
Új hozzászólás #35892 Dátum:
2012.03.22 csütörtök, 21:36:20 »
2.0-s benzinesbe milyen olaj kell?
Naplózva
alf®
Globál Moderátor
Fórumfüggő
Nem elérhető
«
Új hozzászólás #35893 Dátum:
2012.03.22 csütörtök, 21:37:09 »
Idézetet írta: Hyperborg - 2012.03.22 csütörtök, 21:36:20
2.0-s benzinesbe milyen olaj kell?
5w30
Naplózva
TDCI Űrhajó
Titanium
S
max 18"
Szili
Haladó
Nem elérhető
+36309729832
«
Új hozzászólás #35894 Dátum:
2012.03.23 péntek, 07:25:58 »
Idézetet írta: V.Tamás - 2012.03.22 csütörtök, 16:16:26
http://mondeo.hu/index.php?topic=5070.msg540480#msg540480
Köszi
Naplózva
2004.08... Ford Mondeo 2.0 TDCi GHIA 5 ajtó,EGR OFF,Visteon szabadonfutó, 1 db kormány,4 alukerék+1 pot stb.
R 1 3 5
└-┼┼┤
2 4 6
Szili
Haladó
Nem elérhető
+36309729832
«
Új hozzászólás #35895 Dátum:
2012.03.23 péntek, 07:31:01 »
Idézetet írta: Hyperborg - 2012.03.22 csütörtök, 09:40:09
http://mondeo.hu/index.php?topic=5062.0
Köszi
Naplózva
2004.08... Ford Mondeo 2.0 TDCi GHIA 5 ajtó,EGR OFF,Visteon szabadonfutó, 1 db kormány,4 alukerék+1 pot stb.
R 1 3 5
└-┼┼┤
2 4 6
ASMODEUS
Vendég
«
Új hozzászólás #35896 Dátum:
2012.03.23 péntek, 09:35:34 »
Idézetet írta: Angel - 2012.03.20 kedd, 21:48:40
Ez komoly? Mondjuk a dízelekben nem egyforma generátorok vannak?
Valahol azt olvastam itt, hogy benzin-dízelben egyforma generátorok vannak.
Jó lenne valami műszaki rajz féle a felfogatásukról...
Naplózva
Mikorka Kálmán
Fórumfüggő
Nem elérhető
«
Új hozzászólás #35897 Dátum:
2012.03.23 péntek, 09:54:04 »
Idézetet írta: Angel - 2012.03.20 kedd, 21:48:40
Ez komoly? Mondjuk a dízelekben nem egyforma generátorok vannak?
Mk4-ben két fajta van. Gondolom igaz ez mk3-ra is.
Naplózva
S-max Tit. 2.0 tdci
GiN
Törzstag
Nem elérhető
«
Új hozzászólás #35898 Dátum:
2012.03.23 péntek, 10:15:57 »
Idézetet írta: pasmabk - 2012.03.22 csütörtök, 21:06:02
Na, akkor nem füstöl. Lámpánál monjuk, 1, hirtelen 2, 3, azzal már beálsz sebességre és onnantól nincs gond, csak, ha kövér gázt adsz.
dugózott EGR-el, nappal taplógáznál SE kéne látni pamacsot, ha a tükörből nézed.
más eset, ha követed az autódat és közvetlenül a kipuffot figyeled. ugyanígy, ha este megvilágítják hátulról, egyértelműen látszik a füst.
«
Utoljára szerkesztve: 2012.03.23 péntek, 10:17:39 írta GiN
»
Naplózva
Ranger XLT 2.2 TDCi.
ZEN
Trekxc
Törzstag
Nem elérhető
Trek a bringa és xc=cross country
«
Új hozzászólás #35899 Dátum:
2012.03.23 péntek, 10:31:39 »
Idézetet írta: GiN - 2012.03.23 péntek, 10:15:57
dugózott EGR-el, nappal taplógáznál SE kéne látni pamacsot, ha a tükörből nézed.
más eset, ha követed az autódat és közvetlenül a kipuffot figyeled. ugyanígy, ha este megvilágítják hátulról, egyértelműen látszik a füst.
Ez így van. Jó MK3-as dugózott euro 3-as motor nem füstöl csak max akkor, ha sokat tötymörög városban, de azt egy 20km-es autópálya szakaszon már kidolgozza ilyen időben
Naplózva
08 Mondi 2.2TDCi M6
07 S-max 2.5T M6
08 Volvo C30 T5 M6 Autotech stage 4 382PS/480Nm
05 Audi S4 Avant V8 M6
02 BMW E-46 330 cab M5
Ex: Mondi Mk3 2.0-2.2 Tdci, Galaxy 2.0 Tdci
Oldalak:
1
...
711
712
713
714
715
716
717
[
718
]
719
720
721
722
723
724
725
...
1559
Fel
Nyomtatás
« előző
következő »
Ugrás:
Kérlek válassz egy célt:
-----------------------------
Szakmai fórum
-----------------------------
=> Mondeo I.
=> Mondeo II.
=> Mondeo III.
=> Mondeo IV.
=> Mondeo V.
=> Generáció független
=> Keres – kínál (csak árral!)
===> Eladó autók
===> Mondeóhoz keresek
===> Mondeóhoz kínálok - árat is adj meg!
=====> Mondeo I.-II. alkatrészek - árat is adj meg!
=====> Mondeo III. alkatrészek - árat is adj meg!
=====> Mondeo IV. alkatrészek - árat is adj meg!
=====> Mondeo V. alkatrészek - árat is adj meg!
=====> Generáció független alkatrészek - árat is adj meg!
=====> Felni, Gumi hirdetések - árat is adj meg!
=====> Autóbontások
===> Egyéb keres
===> Egyéb kínál
=> Szakszervizek
=> Mondeo találkozók
=> FAQ
===> Felhívás az FAQ eltűnt képeihez!
===> Általános leírások
===> Mondeo MK1 leírások
===> Mondeo MK2 leírások
===> Mondeo MK3 leírások
===> Mondeo MK4 leírások
===> Mondeo MK5 leírások
Ez weboldal sütiket (cookie) használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A weboldal további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához.
OK
További információ