Fürge Teknős
|
|
« Új hozzászólás #650 Dátum: 2010.01.06 szerda, 19:35:08 » |
|
Ha van ilyen a kocsimban akkor be lehet pakolni a digit klimat?
fusim is tart tőle...akkor már biztos nem egyszerű
|
|
|
Naplózva
|
"Szitrhoén, kréátív tehnolozsíí"
|
|
|
Nyiri
Vendég
|
|
« Új hozzászólás #651 Dátum: 2010.01.06 szerda, 19:35:35 » |
|
fusim is tart tőle...akkor már biztos nem egyszerű AZ tény hogy nagyon más a kábelezése
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
astor72
Vendég
|
|
« Új hozzászólás #652 Dátum: 2010.01.06 szerda, 19:42:12 » |
|
megoldható, mert minden az, csak még egy klubos sem csinált ilyet. valószínü azért, mert egyszerűnek semmiképp nem mondható és nem biztos, hogy megéri a belefektetett energiát... valószínű Fusim sem a beszereléstől tart, hanem a komplikációktól, amik közben és utána jönnek...
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
papesz
Vendég
|
|
« Új hozzászólás #653 Dátum: 2010.01.06 szerda, 19:51:59 » |
|
http://www.***.hu/writing/klima_pt/klima_pt.htm csak ismertetés képpen hogy mekkora meló
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
papesz
Vendég
|
|
« Új hozzászólás #654 Dátum: 2010.01.06 szerda, 19:56:01 » |
|
Ha van ilyen a kocsimban akkor be lehet pakolni a digit klimat?
elképzelhető hogy némiképp több kábel van behúzva de telyesen kiépítve nem valószínü,de ha a kis rács mögött ott a szenzor akkor az már valami, nekem még az sincs bent
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
tamas03
Kezdő
Nem elérhető
|
|
« Új hozzászólás #655 Dátum: 2010.01.06 szerda, 20:53:07 » |
|
Sziasztok! Új jövevény vagyok a csapatotokban. Szétnéztem az oldalon és jó pár dolog megtetszett. Érdeklődnék hogy a AWS ellenőrzőmodult hol lehet beszerezni, és mibe kerül. Szupi dolog, ha nem túl drága beszerelném én is. Köszönet:
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Ferqo
|
|
« Új hozzászólás #656 Dátum: 2010.01.06 szerda, 21:12:34 » |
|
Sziasztok! Új jövevény vagyok a csapatotokban. Szétnéztem az oldalon és jó pár dolog megtetszett. Érdeklődnék hogy a AWS ellenőrzőmodult hol lehet beszerezni, és mibe kerül. Szupi dolog, ha nem túl drága beszerelném én is. Köszönet: Szia! Üdv a fórumon. Alapvetően bontó, de ha budapesti vagy, itt a fórumon megtalálod MkII fórumtársat. Ő angliai MkII-ket bont jellemzően, korrekt áron tudsz tőle mindenfélét venni. Üdv
|
|
|
Naplózva
|
MKIV 2.0 TDCi 2014 Ex:MkIII TDDI 2001 Lalahun Editon Ex: MkII 2.0 Ghia Turnier 1998
|
|
|
minto
Vendég
|
|
« Új hozzászólás #657 Dátum: 2010.01.07 csütörtök, 15:08:46 » |
|
Sziasztok! A fűtő radiátor kiszedéséhez van valami rajz, segédlet valakinek? Vagy nem olyan vészes kiszedni csak macerás
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|
papesz
Vendég
|
|
« Új hozzászólás #659 Dátum: 2010.01.07 csütörtök, 18:59:21 » |
|
sziasztok érdekelne mk2 ködlámpa pár +takarólemez olcsón,ezüst színű ha tudtok írjatok.Köszi ha lehet pest környéken legyen
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
astor72
Vendég
|
|
« Új hozzászólás #660 Dátum: 2010.01.07 csütörtök, 21:28:02 » |
|
sziasztok érdekelne mk2 ködlámpa pár +takarólemez olcsón,ezüst színű ha tudtok írjatok.Köszi ha lehet pest környéken legyen keresd mk2 fórumtársat
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
papesz
Vendég
|
|
« Új hozzászólás #661 Dátum: 2010.01.08 péntek, 12:34:12 » |
|
Sziasztok:Ma kicseréltem az üzemanyag tartályba a szintmérő műszert egy másikra és fordítva mér vagyis a telit üresnek mutatja .tud valaki megoldást?
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Fürge Teknős
|
|
« Új hozzászólás #662 Dátum: 2010.01.08 péntek, 12:55:16 » |
|
de nem bírom levenni a műanyag üzemanyag csöveket,
Előszőr jól áztasd be a két csatit WD40-be,(vagy benyába) hogy jól kioldja a beragadt koszt. Kis idő múlva összenyomod a két kis pöcköt a csövön, majd szépen elkezded tekergetni és közben húzni felfele.Először nem fog jönni, de azért kell mozgatni, hogy a kenés mindenhova jusson. Ha kitisztult simán le kell jönnie a pöckök összenyomása mellett
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
papesz
Vendég
|
|
« Új hozzászólás #663 Dátum: 2010.01.08 péntek, 13:01:16 » |
|
Előszőr jól áztasd be a két csatit WD40-be,(vagy benyába) hogy jól kioldja a beragadt koszt. Kis idő múlva összenyomod a két kis pöcköt a csövön, majd szépen elkezded tekergetni és közben húzni felfele.Először nem fog jönni, de azért kell mozgatni, hogy a kenés mindenhova jusson. Ha kitisztult simán le kell jönnie a pöckök összenyomása mellett [/quote
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
astor72
Vendég
|
|
« Új hozzászólás #664 Dátum: 2010.01.08 péntek, 16:07:53 » |
|
Sziasztok:Ma kicseréltem az üzemanyag tartályba a szintmérő műszert egy másikra és fordítva mér vagyis a telit üresnek mutatja .tud valaki megoldást?
tuti, hogy benzinesé? mert nálam a benzinesbe dízli mérőóra működött fordítva.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
papesz
Vendég
|
|
« Új hozzászólás #665 Dátum: 2010.01.08 péntek, 16:45:51 » |
|
igen benzinesé mert vettem egy v6 full ghia donor autót és abból szedegetem ki a cuccokat de eddig nem igazán stimmel semmi úgy hogy ajánlom bárkinek hogy ha donor autót vesz az ha lehet mindenben egyezzen meg a meglévővel mert hanem szívás
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Fürge Teknős
|
|
« Új hozzászólás #666 Dátum: 2010.01.08 péntek, 17:53:34 » |
|
igen benzinesé mert vettem egy v6 full ghia donor autót és abból szedegetem ki a cuccokat de eddig nem igazán stimmel semmi úgy hogy ajánlom bárkinek hogy ha donor autót vesz az ha lehet mindenben egyezzen meg a meglévővel mert hanem szívás
A V6 szerintem teljesen más a fő konstrukcióban, mint a sor4: motor, váltó, fék, felfüggesztés. Csak a körítés egyezik sok helyen.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Fürge Teknős
|
|
« Új hozzászólás #667 Dátum: 2010.01.08 péntek, 17:54:19 » |
|
De annak nem volt gázolaj szaga?
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
astor72
Vendég
|
|
« Új hozzászólás #668 Dátum: 2010.01.08 péntek, 18:02:50 » |
|
De annak nem volt gázolaj szaga?
a felfüggesztés nem különbözik... a bakok térnek el a motortérben.. a mérőóra miért lett volna gázolaj szagú?
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Fürge Teknős
|
|
« Új hozzászólás #669 Dátum: 2010.01.08 péntek, 18:17:06 » |
|
a felfüggesztés nem különbözik... a bakok térnek el a motortérben.. a mérőóra miért lett volna gázolaj szagú? De a motor az más... papesz az ac pumpáról beszél(szerintem), az van a tartályban. Nem figyeltem, hogy te már a műszerfalnál vagy
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
astor72
Vendég
|
|
« Új hozzászólás #670 Dátum: 2010.01.08 péntek, 18:42:49 » |
|
De a motor az más... papesz az ac pumpáról beszél(szerintem), az van a tartályban. Nem figyeltem, hogy te már a műszerfalnál vagy amiket az előbb leírtál, azok különböznek, kivéve a felfüggesztést. Még a féltengelyek is kompatibilisek a többi menyáséval. Jaaa kérem, aki nincs résen, az leragad az ac-nál...
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
papesz
Vendég
|
|
« Új hozzászólás #671 Dátum: 2010.01.08 péntek, 18:46:17 » |
|
igen az AC-ről is beszélek átraktam a V6-ból és fordítva mükszik, azt reméltem hogy a fedkompom fogja jelezni az üzemanyag mennyiséget stb de nem jött be
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
astor72
Vendég
|
|
« Új hozzászólás #672 Dátum: 2010.01.08 péntek, 19:06:45 » |
|
akkor rakd át a műszer egységet is...
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
papesz
Vendég
|
|
« Új hozzászólás #673 Dátum: 2010.01.08 péntek, 19:28:26 » |
|
akkor rakd át a műszer egységet is...
nem tudom mire gondolsz mert én átraktam kompletten ahogy kivettem a tankból,nem nyúltam semmihez ,rá kötöttem a csatit rá adtam a gyújtást és kézzel ahogy mozgattam le-fel az úszót úgy fordítva mért ,lent volt tele és fent volt üres, a saját meg értelemszerűen fent tele, lent üres
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
astor72
Vendég
|
|
« Új hozzászólás #674 Dátum: 2010.01.08 péntek, 19:49:32 » |
|
műszer egység alatt a km óra, fordulatszámméró, vízhőfok...stb csoportját értettem... óracsoport?
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
papesz
Vendég
|
|
« Új hozzászólás #675 Dátum: 2010.01.08 péntek, 19:54:35 » |
|
műszer egység alatt a km óra, fordulatszámméró, vízhőfok...stb csoportját értettem... óracsoport?
bocs már értem és köszi holnap meg is próbálom
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Pumukli23
|
|
« Új hozzászólás #676 Dátum: 2010.01.09 szombat, 14:05:01 » |
|
Nézd a jó oldalát! Semmilyen rossz szándékú polgártárs sem fogja leszívni a teli tank benzined, hiszen látja, hogy tök üres (A "Kevés üzemanyag" lámpa is világít amikor tele van (szerinte üres)? )
|
|
|
Naplózva
|
MkII '99 2.0 Zetec kombi Ex: MkII '97 1.6 Zetec kombi
|
|
|
papesz
Vendég
|
|
« Új hozzászólás #677 Dátum: 2010.01.09 szombat, 17:06:13 » |
|
Nézd a jó oldalát! Semmilyen rossz szándékú polgártárs sem fogja leszívni a teli tank benzined, hiszen látja, hogy tök üres (A "Kevés üzemanyag" lámpa is világít amikor tele van (szerinte üres)? ) igen a mutató is üreset jelez meg a lámpa is ég Ma megcseréltem a két műszert (a műszerfalban)és csak nem lett jó
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Fürge Teknős
|
|
« Új hozzászólás #678 Dátum: 2010.01.09 szombat, 22:25:20 » |
|
igen a mutató is üreset jelez meg a lámpa is ég Ma megcseréltem a két műszert (a műszerfalban)és csak nem lett jó És a tanknál lévő csatlakozóban a vezetékek ugyanolyan színűek és ugyanoda vannak kötve?
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Nyiri
Vendég
|
|
« Új hozzászólás #679 Dátum: 2010.01.10 vasárnap, 21:39:40 » |
|
NDS oldalán találhato cikk alapján megcsináltam a belso vilagitas elhalványítást, de nekem nem jó. A hátsó világításnál probáltam ki és ha bekötöm akkor folyton világít. Kimértem a tranyot és a kondit. Jól kötöttem be. 3x is ellenőriztem. Mi lehet a gond? Csinált már valaki ilyet? Vagy alapból csak előre kell bekotni és az adja hátra is? Úgy nem lehet megoldani hogy a 12 másodperces lekapcsolás után legyen elhalványítás?
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
papesz
Vendég
|
|
« Új hozzászólás #680 Dátum: 2010.01.11 hétfő, 17:30:59 » |
|
És a tanknál lévő csatlakozóban a vezetékek ugyanolyan színűek és ugyanoda vannak kötve?
igen a színek megegyeznek és a darabszám is mind az 5 vezeték be van kötve, annyi a külömbség a két alkatrész között hogy az egyik 1 csúszkás míg a másik 2
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Topford
Vendég
|
|
« Új hozzászólás #681 Dátum: 2010.01.14 csütörtök, 07:45:49 » |
|
Sziasztok,
Két kérdésem lenne:
1. Mi kell ahhoz, hogy a gyari fed komputert beszereljük olyan autóba amiben eredetileg nincsen? Kell valami plusz jeladókat is beszerelni???
2. Másik is hasonló kérdés, szeretnék intervallum kapcsolós ablaktörlőt. Ehhez kell valami plusz, vagy elég a kormánykapcsolót kicserélni??
Válaszokat előre is köszönöm.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
zsombi
Haladó
Nem elérhető
|
|
« Új hozzászólás #682 Dátum: 2010.01.14 csütörtök, 11:13:42 » |
|
Sziasztok, Két kérdésem lenne: 1. Mi kell ahhoz, hogy a gyari fed komputert beszereljük olyan autóba amiben eredetileg nincsen? Kell valami plusz jeladókat is beszerelni??? 2. Másik is hasonló kérdés, szeretnék intervallum kapcsolós ablaktörlőt. Ehhez kell valami plusz, vagy elég a kormánykapcsolót kicserélni?? Válaszokat előre is köszönöm.
a 2. kérdésre tudom a választ: csak a kapcsolót kell kicserélned. kb 5 perces művelet.
|
|
|
Naplózva
|
1,8TD kombi 1998 2,0i 5ajtós 2004
|
|
|
Tomo7
|
|
« Új hozzászólás #683 Dátum: 2010.01.14 csütörtök, 14:37:47 » |
|
Sziasztok,
Két kérdésem lenne:
1. Mi kell ahhoz, hogy a gyari fed komputert beszereljük olyan autóba amiben eredetileg nincsen? Kell valami plusz jeladókat is beszerelni???
2. Másik is hasonló kérdés, szeretnék intervallum kapcsolós ablaktörlőt. Ehhez kell valami plusz, vagy elég a kormánykapcsolót kicserélni??
Válaszokat előre is köszönöm.
a fedcomphoz kell egy külső höm. érzékelő és dupla skálás ac meg pár drót ha nem ghia
|
|
|
Naplózva
|
ex 1997.03. MKII. Mondeo Turnier 1.6 ex 2000.05. MKII. Mondeo Turnier 1.8TD
2008 S-max 1,8TDCI
|
|
|
Topford
Vendég
|
|
« Új hozzászólás #684 Dátum: 2010.01.14 csütörtök, 17:15:42 » |
|
a fedcomphoz kell egy külső höm. érzékelő és dupla skálás ac meg pár drót ha nem ghia
1. lehet belevagok 2. ennyit mar nem er meg. Kosz a valaszokat.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Nyiri
Vendég
|
|
« Új hozzászólás #685 Dátum: 2010.01.14 csütörtök, 23:13:03 » |
|
A dupla skalas ac-t nehéz kicserélni?
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
astor72
Vendég
|
|
« Új hozzászólás #686 Dátum: 2010.01.15 péntek, 11:29:33 » |
|
A dupla skalas ac-t nehéz kicserélni?
kicserélni annyira nem, viszont találni?...
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Zseby
|
|
« Új hozzászólás #687 Dátum: 2010.01.16 szombat, 10:16:25 » |
|
Sziasztok!!! Ismerős 1,8 TD kombijában nem müxik a kilóméter mutató. Állítólag néha megy, néha kiakad, néha ( mint most is ) nem csinál semmit. Mit kellene megnézni. Gondolom a jeladót, de nemtom mennyire bonyolult, pontosan hol is kezdjem, és hátha szereltetek már meg ilyet. Előre is köszi
|
|
|
Naplózva
|
MK4 2011.11 2.0 TDci Titanium
|
|
|
astor72
Vendég
|
|
« Új hozzászólás #688 Dátum: 2010.01.16 szombat, 14:10:21 » |
|
Sziasztok!!! Ismerős 1,8 TD kombijában nem müxik a kilóméter mutató. Állítólag néha megy, néha kiakad, néha ( mint most is ) nem csinál semmit. Mit kellene megnézni. Gondolom a jeladót, de nemtom mennyire bonyolult, pontosan hol is kezdjem, és hátha szereltetek már meg ilyet. Előre is köszi nem ártana tudni, hogy az óra spirálos, vagy elektronyos. a spirálos hajlamos a lefogazódásra, pláne ha volt már néhányszor bontva és nem úgy lett visszarakva, ahogy kell. nekem a elektromos mérővel volt hasonló gondom, a komplett óra egység csere orvosolta a gondodt. ha kell nekei van dízlihez órám kompletten..
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Zseby
|
|
« Új hozzászólás #689 Dátum: 2010.01.16 szombat, 14:19:31 » |
|
nem ártana tudni, hogy az óra spirálos, vagy elektronyos. a spirálos hajlamos a lefogazódásra, pláne ha volt már néhányszor bontva és nem úgy lett vis***akva, ahogy kell. nekem a elektromos mérővel volt hasonló gondom, a komplett óra egység csere orvosolta a gondodt. ha kell nekei van dízlihez órám kompletten..
97 környéke van neki, de ha jól emléxek elektronyosat mondott. Max akkor kiprócáljuk az enyémmel, ha szétszedhetem már az enyémet végre.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
astor72
Vendég
|
|
« Új hozzászólás #690 Dátum: 2010.01.16 szombat, 14:27:22 » |
|
97 környéke van neki, de ha jól emléxek elektronyosat mondott. Max akkor kiprócáljuk az enyémmel, ha szétszedhetem már az enyémet végre. ha 97-es akkor tuti elektronyos. műkszik benyáséval is, csak az üzemanyag szintet mutatja fordítva...
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
papesz
Vendég
|
|
« Új hozzászólás #691 Dátum: 2010.01.16 szombat, 20:06:49 » |
|
Sziasztok ma beraktam a mondi első lökösébe próbaképpen egy ködlámpát (még nincs benne csak a csatik) mert szándékomban áll vásárolni de sajnos nem mükszik nem ad le áramot. A hátsók müködnek.Van tipp hogy mit kellene tennem hogy jó legyen?
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|
papesz
Vendég
|
|
« Új hozzászólás #693 Dátum: 2010.01.16 szombat, 20:33:01 » |
|
Köszi szépen erre nem gondoltam, azt hittem valami relé vagy bizti hiányzik,ha ott a csati akkor kellene müködjön de így már tiszta
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Zseby
|
|
« Új hozzászólás #694 Dátum: 2010.01.17 vasárnap, 10:22:36 » |
|
ha 97-es akkor tuti elektronyos. műkszik benyáséval is, csak az üzemanyag szintet mutatja fordítva...
Köszönöm a választ! Kipróbáljuk, de csak a km órát cseréljük ki, maga az egység marad bent neki. Még egyszer THX
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
astor72
Vendég
|
|
« Új hozzászólás #695 Dátum: 2010.01.17 vasárnap, 19:03:42 » |
|
Köszönöm a választ! Kipróbáljuk, de csak a km órát cseréljük ki, maga az egység marad bent neki. Még egyszer THX na mi újság?
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Zseby
|
|
« Új hozzászólás #696 Dátum: 2010.01.17 vasárnap, 20:00:10 » |
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
papesz
Vendég
|
|
« Új hozzászólás #697 Dátum: 2010.01.18 hétfő, 17:48:53 » |
|
Sziasztok. Nagy bajban vagyok.Ma hazafelé tartottam amikorcsak fogta magát és leállt az autóm(mk2 benzines).Amit észre vettem az az hogy nincs szikra és a km mérő óra leállt vontatás közben sem mért km-et a biztik jók minden elektromos dolog müködik(szivattyu,kijelző, stb)mi baja lehet ha van tipp kérlek írj, reggel kéne mennem melózni
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
papesz
Vendég
|
|
« Új hozzászólás #698 Dátum: 2010.01.19 kedd, 18:06:24 » |
|
Sziasztok. Nagy bajban vagyok.Ma hazafelé tartottam amikorcsak fogta magát és leállt az autóm(mk2 benzines).Amit észre vettem az az hogy nincs szikra és a km mérő óra leállt vontatás közben sem mért km-et a biztik jók minden elektromos dolog müködik(szivattyu,kijelző, stb)mi baja lehet ha van tipp kérlek írj, reggel kéne mennem melózni
probléma megoldva a jeladó volt a ludas a csere megoldotta a problémát
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Ferqo
|
|
« Új hozzászólás #699 Dátum: 2010.01.19 kedd, 19:08:51 » |
|
probléma megoldva a jeladó volt a ludas a csere megoldotta a problémát
SZia! Okulás képpen, melyik jeladó? Vagy ez csak nekem nem egyértelmű? Üdv
|
|
|
Naplózva
|
MKIV 2.0 TDCi 2014 Ex:MkIII TDDI 2001 Lalahun Editon Ex: MkII 2.0 Ghia Turnier 1998
|
|
|
|